HI-PM1 Masterclass Projectmanagement

Agile omgaan met veranderingen: initieer veranderingen die u ten goede komen  | 4 dagen

De Masterclass Projectmanagement focust zich niet alleen op de theoretische kennis, maar ook op de toepassing in de dagelijkse praktijk. Het doel is om wendbaar (Agile) om te kunnen gaan met veranderingen. Deze masterclass legt de lat nog hoger. Naast Agile, leert de projectmanager juist zélf de veranderingen af te dwingen. Hierdoor bereik je effectief en proactief gedrag.

Er wordt steeds meer verwacht van een projectmanager. Uitdagende doelstellingen, verschillende belangen van stakeholders en vele afhankelijkheden tussen deelprojecten. Dit zorgt voor een toenemende complexiteit. Het beschikken over projectmanagement vaardigheden is belangrijk op álle niveaus in de organisatie.

Download Brochure
Aanmelden
Vrijblijvend Adviesgesprek

Over de Masterclass Projectmanagement

De Masterclass Projectmanagement bereid u voor op het IPMA ICB4 (International Competence Baseline) examen; de internationale standaard voor projectmanagement competencies. De waardevolle aanvulling op deze masterclass is de koppeling met het product creatie proces. Daarom is de masterclass bijzonder geschikt voor mensen die in de product- of procesontwikkeling werkzaam zijn én die willen begrijpen hoe projectmanagement wordt toegepast in combinatie met system engineering, quality management, process improvement, supply chain management, Six Sigma en Failure Mode & Effects Analysis.

Onderwerpen van de Masterclass Projectmanagement

Tijdens de Masterclass Projectmanagement komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Kracht van regie nemen
 • Agile denken en handelen
 • Stakeholder management
 • Motivatie en in beweging krijgen van je omgeving
 • Persoonlijk leiderschap
 • Situationeel leiderschap
 • Teamwork
 • Plannen in een traditionele en Scrum-omgeving
 • Project decompositie en system engineering
 • Projectuitvoering en communicatie: van rapporteur naar beïnvloeder

Resultaat van de Masterclass Projectmanagement

Tijdens de masterclass leert u:

 • Over de kracht van actie. Hoe je met lef de regie neemt, je omgeving verrast en de wind mee krijgt
 • Hoe je projectmanagement integreert met system engineering en andere methodes
 • Hoe je projectmanagement écht toepast in je dagelijkse werk

Voor wie

De Masterclass Projectmanagement is bedoeld voor projectmanagers, system engineers, inkopers, lead engineers, supply chain managers en ieder ander die wil werken aan persoonlijk leiderschap, projectmanagement vaardigheden en omgevingsmanagement. De Masterclass is ook toegankelijk en geschikt voor mensen zonder technische achtergrond.

Opzet Projectmanagement Masterclass

De Masterclass Projectmanagement bestaat uit 4 modules van 1 dag – van 9.00 tot 18.00 uur.

Locaties, data & rooster

Deze opleiding wordt aangeboden in onze 1.5 meter lokalen, online of hybrid. Daarnaast zowel in-company als open inschrijving mogelijk.

Locatie: Eindhoven – High Tech Campus 29
Locatie: Enschede – The Gallery, Universiteit Twente

Data 2021
Locatie: Eindhoven
Sessie II
Dag 1: 16 september
Dag 2: 14 oktober
Dag 3: 11 november
Dag 4: 09 december

Locatie: Enschede
Sessie II
Dag 1: 13 oktober
Dag 2: 02 november
Dag 3: 25 november
Dag 4: 08 december

Investering

De investering bedraagt €3.450 (excl. BTW) per deelnemer. Inbegrepen zijn de 4 trainingsdagen, uitgebreid cursusmateriaal waaronder het boek” De Complete Projectmanager”, dagelijkse lunch en drank. Niet inbegrepen zijn de kosten voor de certificering

Docent

Ir. Roel Wessels
Roel Wessels geeft als ervaren projectmanager, natuurkundige en muzikant focus aan het reduceren van complexiteit en het verbinden van mensen, methoden en denkwijzen. Maar heeft bovenal als doel het vak projectmanagement (weer) leuk te maken voor de projectmanager, de teamleden en de omgeving.

Certificaat / deelname

Na afronding van de masterclass ontvangen u een bewijs van deelname. Na de Masterclass Projectmanagement met de bijbehorende zelfstudie, bent u klaar voor het IPMA C theorie-examen.

Manier van lesgeven

De Masterclass Projectmanagement wordt aangeboden als klassikale opleiding, maar elke andere vorm kan besproken worden. We zijn in staat om offline, online en hybride opleidingen aan te bieden.

In het geval van één of meer niet-Nederlandstalige deelnemers wordt de opleiding in het Engels gegeven.

Groepsgrootte

Maximaal aantal participanten: 10

IPMA-C ASSSESSMENT BEGELEIDING

Een ervaren IPMA-Coach helpt jouw succesvolle stappen te zetten naar de internationaal erkende titel: IPMA Certified Project Manager.

Na de Projectmanagement Masterclass met de bijbehorende zelfstudie, ben je klaar voor het theorie-examen. Het IPMA C theorie-examen duurt 3 uur en bestaat uit uitsluitend open vragen. Na het behalen van het theorie-examen ontvang je het deelcertificaat IPMA C theorie.

Vanaf het moment dat je het IPMA C theorie-examen hebt geboekt, heb je 18 maanden de tijd om het assessment succesvol te doorlopen. De volgende begeleidingstappen zijn hierin cruciaal:

stap 1: Intake aan de hand van je ervaringsdocumenten.
stap 2: Begeleiding bij het opstellen van de managementsamenvatting en je zelf assessment.
stap 3: 2x feedback ronde
stap 4: Voorbereiding op het IPMA C assessment -interview

Heeft u een vraag over de certificering en/of wilt u graag de mogelijkheden bespreken?
Neem gerust contact met ons op.
T: +31 (0)40 851 4611
E: academy@holland-innovative.nl

Persoonlijk opleidingsadvies?

Wilt u graag meer informatie over deze opleiding? Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen u graag verder! Zij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00.

T: +31 (0)40 851 4610
E: academy@holland-innovative.nl

Opleidingsadvies aanvragen


Over de Holland Innovative Academy

Holland Innovative helpt bij het ontwikkelen van de competenties van u en uw collega’s om uw organisatie te versterken en groei te creëren. Samen met gerenommeerde expertisecentra zoals de Technische Universiteit Eindhoven, Universiteit Twente, Technische Universiteit Delft en de Universiteit van Stuttgart organiseren we opleidingen, trainingen en masterclasses in Projectmanagement, Product & Procesontwikkeling, Reliability, Data Science en MedTech. We bieden zowel open inschrijving als incompany trainingen; op maat gemaakt om volledig  aan de behoeften en de strategie van uw organisatie te voldoen. Het koppelen van deze trainingen aan praktijkervaring is belangrijk om de effectiviteit te maximaliseren. Waar mogelijk worden uw eigen cases/data besproken tijdens onze training en/of verder verkend door coaching on the job, projectparticipatie en ook in de User Groups.

Bekijk ons complete trainingsaanbod in de Holland Innovative Academy