[NL][CURRENT] Projectmanagement Masterclass2020-01-22T12:30:19+00:00

Projectmanagement Masterclass

Ontdek de overtreffende trap van wendbaar (Agile) om kunnen gaan met veranderingen: leer zelf dié veranderingen te initiëren die jóu helpen. Word van beheerser een beïnvloeder!

Wil je in vier dagen een persoonlijke make over op het gebied van projectmanagement, dan is de Projectmanagement Masterclass iets voor jou. Leer in vier intensieve maar ook humoristische dagen over de essentie en toepassing van projectmanagement en Agile leiderschap.

Integratie met het Product Creatie Proces
In de Projectmanagement Masterclass is een volledig overzicht van het projectmanagement vak gegarandeerd, waarbij  de internationale IPMA competentie baseline ICB4 volledig wordt afgedekt. Waardevolle aanvulling hierop is de koppeling met het product creatie proces. De masterclass is daarom bijzonder geschikt voor mensen die in de product- of procesontwikkeling werkzaam zijn én die willen begrijpen hoe projectmanagement wordt toegepast in combinatie met system engineering, quality management, process improvement, supply chain management, etcetera.

Een selectie van ‘hot topics’ die aan bod komen
1. Over de kracht van actie. Hoe je met lef de regie neemt, je omgeving verrast en de wind mee krijgt.
2.Hoe Agile een methode is maar nog meer een mindset. Leer hoe je met Agile leiderschap Agile kunt zijn in elke omgeving.
3.Hoe maak je moeilijk planbare zaken toch planbaar? Laat je niet meer verlammen door onzekerheden of verrassen door wijzigingen.
4.Risico’s proactief afdekken en toch voldoende snelheid in het project houden? Hoe je denken en doen combineert.
5.Hoe stuur je je team aan, maar vooral: hoe stuur je (als beïnvloeder) je opdrachtgever en je omgeving aan?
6.Hoe inzicht in de essentie zorgt dat je met speels gemak verschillende projectmanagementmethoden combineert. Bivoorbeeld hoe Goldratt’s Theory of Constraints naadloos aansluit bij Agile projectmanagement.
7.Hoe je projectmanagement integreert met  vaardigheden  als system engineering, Six Sigma, FMEA, Fagan Inspections, Quality management, testen, HALT, etcetera.

Doelgroep
Doelgroep is de medior en senior projectmanager, maar eigenlijk is elke kenniswerker tegenwoordig een beetje projectmanager door eigen verantwoordelijkheid voor resultaat. Daarom is de training ook uitermate geschikt voor system engineers, inkopers, lead engineers, supply chain managers en anderen die willen werken aan persoonlijk leiderschap, projectmanagementvaardigheden en omgevingsmanagement. De masterclass is ook toegankelijk en geschikt voor mensen zonder technische achtergrond.

Roel Wessels Projectmanagement Masterclass

Roel Wessels – Holland Innovative

Docent
Docent en opsteller van de inhoud van deze masterclass is Ir. Roel Wessels, Director Projectmanagement & Technology binnen Holland Innovative. Roel is auteur van het boek ‘De Complete Projectmanager – Essentie en toepassing van Projectmanagement en Agile Leiderschap’. Met uitspraken als “de vakman onderscheidt zich door óók te presteren in niet-ideale omstandigheden” confronteert Roel Wessels de deelnemers. Inhoud, ervaringen, vragen en oplossingen wisselen elkaar tijdens de Projectmanagement Masterclass af. Altijd met humor, relativeringsvermogen en respect voor andere inzichten. De training moet voelen als een achtbaan: snel, grensverleggend, soms verwarrend, maar als je er uitkomt wil je nog een keer!

Zijn motto: vereenvoudigen, verbinden, realiseren en inspireren!

IPMA-C en IPMA-D Certificering
De masterclass is gebaseerd op de richtlijnen van IPMA (International Project Management Association), wat garant staat voor een internationaal aantoonbaar kwaliteits- en ervaringsniveau. Aansluitend kunt u bij IPMA Certificering Nederland het IPMA examen afleggen op niveau D (beginnend projectmanager) of op niveau C (ervaren projectmanager met aantoonbare praktijkervaring). Maar de Masterclass beperkt zich niet tot IPMA en overstijgt de methodische kant door de cursist centraal te stellen en in te zoomen op de essenties van projectmanagement. Dat betekent dat Agile, Scrum, Lean, Prince2, PMI en andere methoden ook uitgebreid aan bod komen.

Inhoud
Dag 1

De projectmanager als beïnvloeder, projectmanagement in vogelvlucht, projectstart en stakeholdermanagement

 • De kracht van actie
 • Jouw Agile inspirator, de TomTom
 • Model van een project
 • Het V-model
 • Het product creatie proces
 • Het Agile proces
 • De Projectvoorbereidingsfase
 • Stakeholdermanagement
 • De 10%-confrontatieregel

Dag 2

De factor 10, Leiderschap en gedrag, Design for X

 • De projectorganisatie
 • De factor 10
 • Persoonlijk leiderschap
 • Situationeel leiderschap
 • Betrokkenheid en Motivatie
 • Teamwork
 • Omgaan met weerstand
 • De kritische parameter en Design for X

Dag 3

Een plan maken als denker én doener

 • De 10 stappen van het planningsproces
 • Eindresultaat en scope
 • Strategie, fasering, Agile iteraties
 • Make or buy, subcontract management
 • Project decompositie
 • Size & effort estimation
 • Psychologie van inschatten en uitvoeren
 • Tijdsplan, Inzet van mensen en middelen
 • Schets met het team en het projectmanagementplan

Dag 4

De projectuitvoering in de praktijk

 • Planningen tips & tricks (voor planning tools)
 • Heartbeat
 • De blinde vink
 • PDCA in de praktijk
 • Communicatie en rapportage
 • Wijzigingsbeheer

“Ik heb de masterclass ervaren als een complete overview van het projectmanagementvak plus als bron van eye openers en tips & tricks.”
Martjan Bodegom, Engineering Manager, BAM Infraconsult

“Een bijzondere mix van diepgang en cabaret!”
Dennis Aarts, Programma manager bij BioConnection

“Roel, Ik heb er zeer van genoten. Jij brengt het onderwerp zo levend, zo enthousiast en tegelijkertijd zo praktisch toepasbaar, gewoon geweldig. Ik kan de PM Masterclass aan iedereen aanbevelen.”
Martin Fleuster, Technology Manager Automotive Laser based Light Sources at Lumileds

Vragen?

Heeft u een vraag over een van onze opleidingen?
Wilt u graag de mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over de mogelijkheden.

T: +31 (0)40 851 4611
E: academy@holland-innovative.nl

Cursusduur en aantal deelnemers
4 dagen van 9.00 tot 18.00 uur. Maximale groepsgrootte: 10.
De Projectmanagement Masterclass kan ook incompany worden gegeven.

Locatie en kosten
Eindhoven: High Tech Campus 9 (Bèta Building)
Enschede: Hengelosestraat 500 (Building The Gallery)

De kosten bedragen €2.990 (excl. BTW) per deelnemer. Inbegrepen zijn de 4 trainingsdagen, het boek De Complete Projectmanager, cursusmateriaal, tools, dagelijkse lunch en drank.

Indien u zich via IPMA wil laten certificeren adviseren wij om zelf het IPMA boek “Projectmanagement o.b.v. NCB versie 4” aan te schaffen.

Data 2020

Locatie: Eindhoven
24 maart, 14 april, 12 mei, 2 juni
15 september, 6 oktober, 27 oktober, 17 november

The Gallery Kennispark Twente

Locatie Enschede

Locatie: Enschede
14 mei, 4 juni, 18 juni & 2 juli
15 oktober, 12 november, 26 november, 17 december

Aangepast op úw organisatie

Incompany trainingen worden op maat ontwikkeld, zodat kan worden getraind binnen de eigen praktijk, cultuur en business doelstellingen. U bent hiermee verzekerd dat leerdoelen, werkwijze en materiaal optimaal aansluiten op uw wensen en dat op de beste wijze gebruik wordt gemaakt van de trainingstijd. Daarnaast worden tijdens de training cases én data gebruikt uit uw eigen bedrijf. We kunnen trainen op uw bedrijfslocatie, op een locatie naar uw keuze of in onze eigen trainingsruimte op de High Tech Campus in Eindhoven.

Manier van trainen wordt zeer gewaardeerd en als gepassioneerd ervaren. Met als inzet ‘projectmanagement is een vak’ maken we een mooie slag met de incompany training van Holland Innovative!
Chris Meijnen, AWL Techniek

Blijvende gedragsverandering

Door tijdens de training praktische oefeningen mét eigen data uit te voeren kan direct de kracht van de tools en methoden ervaren worden door de deelnemers. Hiermee stimuleert de trainer de deelnemers om de opgedane kennis en vaardigheden ook na het traject blijvend toe te passen. Gedurende en na afloop van de training geeft de trainer u tevens terugkoppeling, zodat de in gang gezette ontwikkelingen in de praktijk kunnen worden gewaarborgd. Resultaat staat voorop!

Aantrekkelijk investeringsvoordeel

Incompany trainingen bieden aantrekkelijke investeringsvoordelen. De kosten per deelnemer liggen lager dan bij open inschrijving. Ervaar de kracht van deze aanpak en neem contact met ons op voor de mogelijkheden van een incompany training bij Holland Innovative!

Vragen?

Wilt u graag de mogelijkheden bespreken?
Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over de mogelijkheden van een incompany training.

T: +31 (0)40 851 4611
E: academy@holland-innovative.nl

Download flyer
Beoordeling door klanten: 8.4/10 - 155 beoordelingen
X