Projectmanagement Masterclass 2017-05-17T10:49:31+00:00

Projectmanagement Masterclass

Succesvol ondernemen betekent doelstellingen realiseren. Ook in moeilijke omstandigheden. Daarom besteedt deze masterclass naast gedegen theoretische kennis ook veel aandacht aan toepassing in de dagelijkse, vaak weerbarstige
praktijk. Leer hoe u als projectmanager of als lid van een projectteam tot proactief én effectief gedrag komt. De deelnemers waarderen de training met het rapportcijfer 8,7!

Integratie met het Product Creatie Proces

Roel Wessels Projectmanagement MasterclassIn deze masterclass is een volledig overzicht van het projectmanagementvak gegarandeerd, er wordt uitgegaan van de IPMA competentie baseline NCB 4 (IPMA C & IPMA D niveau). Waardevolle aanvulling hierop is de koppeling met het Product Creatie Proces. De masterclass is daarom bijzonder geschikt voor mensen die in de techniek en/of productontwikkeling werkzaam zijn én die willen begrijpen hoe projectmanagement wordt toegepast in combinatie met system engineering, quality management, process improvement, reliability engineering en supply chain management.

Een selectie van ‘hot topics’ die aan bod komen

1. Leiderschap versus management. Over ‘de goede dingen doen’ en ‘de dingen goed doen’.
2. Hoe maak je moeilijk planbare zaken toch planbaar? Laat je niet meer verrassen door onverwachte problemen, definitietrajecten en wijzigingsverzoeken van de opdrachtgever!
3. Hoe zorg je voor balans tussen het afdekken van risico’s en toch voldoende snelheid in het project?
4. Hoe stuur je je team aan, maar vooral: hoe stuur je je opdrachtgever en je omgeving aan?
5. Hoe integreer je projectmanagement met kwaliteit, integratie & vrijgave en procesverbetering? Over Six sigma, FMEA, Fagan Inspections, Testen, HALT, etc.
6. Waarom mag een projectmanager nooit in routinemodus raken? Over nuttige onrust en het actief opzoeken van problemen.

Doelgroep

Als beginnend of senior projectmanager, deelnemer projectteam of technisch architect, (lead) engineer of productmanager vergroot u uw kennis en vaardigheden.

Docent

Roel Wessels Projectmanagement Masterclass

Roel Wessels – Holland Innovative

Docent en opsteller van de inhoud van deze masterclass is Ir. Roel Wessels, Director Projectmanagement & Technology binnen Holland Innovative. Roel is auteur van het boek ‘De Complete Projectmanager – Essentie en toepassing van Projectmanagement en Agile Leiderschap’. Met uitspraken als “de vakman onderscheidt zich door óók te presteren in niet-ideale omstandigheden” confronteert Roel Wessels de deelnemers. Inhoud, ervaringen, vragen en oplossingen wisselen elkaar tijdens de Projectmanagement Masterclass af. Altijd met humor, relativeringsvermogen en respect voor andere inzichten. De training moet voelen als een achtbaan: snel, grensverleggend, soms verwarrend, maar als je er uitkomt wil je nog een keer!

IPMA-C en IPMA-D Certificering

Dit curiculum is gebaseerd op de richtlijnen van IPMA (International Project Management Association), wat garant staat voor een internationaal aantoonbaar kwaliteits- en ervaringsniveau. De IPMA richtlijnen zijn gebaseerd op best practices met als voordeel dat er een brede acceptatie voor bestaat en dat er niet gekozen wordt voor specifieke methoden of tools. Het resultaat staat altijd centraal, de weg er naar toe is slechts een middel. Aansluitend kunt u bij IPMA Certificering Nederland het IPMA examen afleggen op level D (beginnend projectmanager) of het theoriegedeelte op level C (Ervaren projectmanager met aantoonbare praktijkervaring).

Inhoud

Het beheersen van methoden en technieken is belangrijk. Om deze effectief in te zetten en altijd te komen tot resultaat is leiderschap en het juiste gedrag vaak doorslaggevend. In deze masterclass wordt deze ‘factor 10’ integraal behandeld bij alle onderwerpen. Daarnaast wordt een volledige dag besteed aan leiderschap, motivatie, communicatie, teamwork, conflictbeheersing en andere gedragscompetenties.

Dag 1 – De basis van Projectmanagement
• Introductie, de positie van de projectmanager in de organisatie
• Project management in vogelvlucht
• De projectvoorbereidingsfase en stakeholdermanagement

Dag 2 – Leiderschap en andere gedragscompetenties
• Situationeel leiderschap en beïnvloeden
• Sociale vaardigheden en teamwork

Dag 3 – Projectdefinitie
• De 10 logische stappen bij het maken van een plan
• Planningen in de praktijk: tips & tricks

Dag 4 – Projectuitvoering en beheersing
• Projectbeheersing en integraal sturen op resultaat
• PPP-implementatie, organisatie en financiën
• Afsluiting

Vragen?

Projectmanagement Masterclass Holland Innovative Vragen

Heeft u een vraag over een van onze opleidingen?
Wilt u graag de mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over de mogelijkheden.

T: +31 (0)40 851 4611
E: academy@holland-innovative.nl

Inschrijven Projectmanagement Masterclass

  Annulering deelname training of workshop:
  Door deelnemer: Tot 10 werkdagen voor aanvang van de training of workshop kan kosteloos worden geannuleerd, daarna worden de volledige deelnamekosten in rekening gebracht. Annuleren dient altijd schriftelijk te geschieden via academy@holland-innovative.nl. Als moment van annulering geldt de datum van ontvangst van uw annulering door Holland Innovative BV. Vervanging door een andere dan de aangemelde persoon is te allen tijde mogelijk.

  Door Holland Innovative BV: Holland Innovative behoudt zich het recht voor een training of workshop te annuleren wegens te weinig deelname. Indien een training of workshop geen doorgang kan vinden, zullen de reeds aangemelde deelnemers schriftelijk dan wel mondeling bericht krijgen.

Cursusduur en aantal deelnemers

Beta Building High Tech Campus Eindhoven

Locatie Eindhoven

4 dagen van 9.00 tot 18.00 uur. Maximale groepsgrootte: 10.
De Projectmanagement Masterclass kan ook incompany worden gegeven.

Locatie en kosten

Eindhoven: High Tech Campus 9 (Bèta Building)
Enschede: Hengelosestraat 500 (Building The Gallery)
De kosten bedragen €2.950 (excl. BTW) per deelnemer. Inbegrepen zijn de 4 trainingsdagen, het boek De Complete Projectmanager, cursusmateriaal, tools, dagelijkse lunch en drank.

Indien u zich via IPMA wil laten certificeren adviseren wij om zelf het IPMA boek “Projectmanagement o.b.v. NCB versie 4” aan te schaffen.

Data

The Gallery Kennispark Twente

Locatie Enschede

2017 voorjaar – Locatie Eindhoven
Dag 1: 14 maart 2017
Dag 2: 6 april 2017
Dag 3: 16 mei 2017
Dag 4: 13 juni 2017

2017 najaar – Locatie Eindhoven
Dag 1: 26 september 2017
Dag 2: 24 oktober 2017
Dag 3: 14 november 2017
Dag 4: 28 november 2017

2017 najaar – Locatie Enschede
Dag 1: 3 oktober 2017
Dag 2: 31 oktober 2017
Dag 3: 21 november 2017
Dag 4: 12 december 2017

Aangepast op úw organisatie

Incompany trainingen worden op maat ontwikkeld, zodat kan worden getraind binnen de eigen praktijk, cultuur en business doelstellingen. U bent hiermee verzekerd dat leerdoelen, werkwijze en materiaal optimaal aansluiten op uw wensen en dat op de beste wijze gebruik wordt gemaakt van de trainingstijd. Daarnaast worden tijdens de training cases én data gebruikt uit uw eigen bedrijf. We kunnen trainen op uw bedrijfslocatie, op een locatie naar uw keuze of in onze eigen trainingsruimte op de High Tech Campus in Eindhoven.

Manier van trainen wordt zeer gewaardeerd en als gepassioneerd ervaren. Met als inzet ‘projectmanagement is een vak’ maken we een mooie slag met de incompany training van Holland Innovative!
Chris Meijnen, AWL Techniek

Blijvende gedragsverandering

Door tijdens de training praktische oefeningen mét eigen data uit te voeren kan direct de kracht van de tools en methoden ervaren worden door de deelnemers. Hiermee stimuleert de trainer de deelnemers om de opgedane kennis en vaardigheden ook na het traject blijvend toe te passen. Gedurende en na afloop van de training geeft de trainer u tevens terugkoppeling, zodat de in gang gezette ontwikkelingen in de praktijk kunnen worden gewaarborgd. Resultaat staat voorop!

Aantrekkelijk investeringsvoordeel

Incompany trainingen bieden aantrekkelijke investeringsvoordelen. De kosten per deelnemer liggen lager dan bij open inschrijving. Ervaar de kracht van deze aanpak en neem contact met ons op voor de mogelijkheden van een incompany training bij Holland Innovative!

Vragen?

Incompany Projectmanagement Masterclass Holland Innovative Vragen

Wilt u graag de mogelijkheden bespreken?
Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over de mogelijkheden van een incompany training.

T: +31 (0)40 851 4611
E: academy@holland-innovative.nl

Inschrijven Projectmanagement Masterclass

  Annulering deelname training of workshop:
  Door deelnemer: Tot 10 werkdagen voor aanvang van de training of workshop kan kosteloos worden geannuleerd, daarna worden de volledige deelnamekosten in rekening gebracht. Annuleren dient altijd schriftelijk te geschieden via academy@holland-innovative.nl. Als moment van annulering geldt de datum van ontvangst van uw annulering door Holland Innovative BV. Vervanging door een andere dan de aangemelde persoon is te allen tijde mogelijk.

  Door Holland Innovative BV: Holland Innovative behoudt zich het recht voor een training of workshop te annuleren wegens te weinig deelname. Indien een training of workshop geen doorgang kan vinden, zullen de reeds aangemelde deelnemers schriftelijk dan wel mondeling bericht krijgen.
Beoordeling door klanten: 8.4/10 - 67 beoordelingen
X