HI-RF6 Opleiding Software Reliability

Integratie met het product creatie proces

Om in te spelen op de laatste economische ontwikkelingen moeten organisaties producten en systemen ontwikkelen met een hoog betrouwbaarheidsniveau. RAMS, Reliability-Availability-Maintainability-Safety, een opkomende discipline in productontwikkeling, helpt op integrale wijze de betrouwbaarheid van uw product met accurate en kwantitatieve methoden te borgen. 

Download Brochure

Als Software Reliability Engineering professional bent u in staat om Software Architecten en Developers te ondersteunen in het ontwikkelen van betrouwbare software voor complexe systemen. Door de focus op Software Reliability, kunt u proactieve en solide engineering- en managementaanbevelingen geven gedurende het gehele Software Ontwikkel Proces.

In deze training wordt het complete Software Ontwikkel Proces (Product Creatie Proces) afgedekt: aan de hand van early design concepts worden methoden en procedures aangeleerd om Software Reliability eisen te definiëren en te realiseren, om uiteindelijk de vereiste Software Reliability te kunnen valideren tijdens ontwikkeling en implementatie. Door Software Reliability Engineering worden risico’s vroegtijdig in uw ontwikkelproces geïdentificeerd, beheerst en verlaagd.

Software Reliability draait – in tegenstelling tot Hardware Reliability – met name om systematische fouten welke in het systeem worden ‘ingebouwd’. Diverse aspecten van Software Reliability Engineering worden behandeld, waaronder Operational Profiles, het voorkomen, opsporen en voorspellen van fouten en tolerantie tegen fouten. Ook komen risico analyse methoden zoals FMEA en FTA (foutenbomen) aan bod, inclusief menselijke factoren. Het Software Validatie proces wordt behandeld, in de vorm van Software Reliability testen, gestructureerde Root Cause Analysis en Orthogonal Defect Classification (ODC). Ook Reliability Growth modellen en beoordeling van de Software Reliability vormen onderdeel van dit Software Validatie proces.

Doelgroep
Reliability Engineers en test engineers

Locatie en investering:
Eindhoven: High Tech Campus 29 / Enschede: Hengelosestraat 500 (The Gallery)
De investering is € 2300,- (ex. btw) per deelnemer, inclusief trainingsmateriaal en lunch.

Cursusduur:
3 dagen van 9.00 tot 17.30 uur. Maximale groepsgrootte: 10.
Standaard worden onze trainingen in het Nederlands gegeven. In geval van één of meerdere niet-Nederlands sprekende deelnemers wordt de training in het Engels gegeven.

Data 2021
Locatie: Eindhoven
Dag 1: 04 november
Dag 2: 24 november
Dag 3: 25 november

Docenten:
Ir. Bryan Bakker

Vragen?
Heeft u een vraag over één van onze opleidingen? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over de mogelijkheden.
T: +31 (0) 40 851 4611
E: academy@holland-innovative.nl