RF6 Software Reliability2019-08-26T21:31:28+00:00

RF6 Software Reliability

Om in te spelen op de laatste economische ontwikkelingen moeten organisaties producten en systemen ontwikkelen met een hoog betrouwbaarheidsniveau. RAMS, Reliability-Availability-Maintainability-Safety, een opkomende discipline in productontwikkeling, helpt op integrale wijze de betrouwbaarheid van uw product met accurate en kwantitatieve methoden te borgen.

HLTH_GvO-0030Als Software Reliability Engineering professional bent u in staat om Software Architecten en Developers te ondersteunen in het ontwikkelen van betrouwbare software voor complexe systemen. Door de focus op Software Reliability, kunt u proactieve en solide engineering- en managementaanbevelingen geven gedurende het gehele Software Ontwikkel Proces.

In deze training wordt het complete Software Ontwikkel Proces (Product Creatie Proces) afgedekt: aan de hand van early design concepts worden methoden en procedures aangeleerd om Software Reliability eisen te definiëren en te realiseren, om uiteindelijk de vereiste Software Reliability te kunnen valideren tijdens ontwikkeling en implementatie. Door Software Reliability Engineering worden risico’s vroegtijdig in uw ontwikkelproces geïdentificeerd, beheerst en verlaagd.

Software Reliability draait – in tegenstelling tot Hardware Reliability – met name om systematische fouten welke in het systeem worden ‘ingebouwd’. Diverse aspecten van Software Reliability Engineering worden behandeld, waaronder Operational Profiles, het voorkomen, opsporen en voorspellen van fouten en tolerantie tegen fouten. Ook komen risico analyse methoden zoals FMEA en FTA (foutenbomen) aan bod, inclusief menselijke factoren. Het Software Validatie proces wordt behandeld, in de vorm van Software Reliability testen, gestructureerde Root Cause Analysis en Orthogonal Defect Classification (ODC). Ook Reliability Growth modellen en beoordeling van de Software Reliability vormen onderdeel van dit Software Validatie proces.

Inhoud training
Dag 1

• Introductie Software Reliability Engineering, Terminologie
• Software Reliability Landscape
• Software Ontwikkel Processen (Product Creatie Proces)
• Verificatie en Validatie strategie
• Software Reliability eisen

Dag 2
• Risico analyse (FMEA – Failure Mode and Effects Analysis) voor Software
• Tolerantie tegen fouten (Fault Tolerance)
• Robustness
• Operational Profiles en User profiles

Dag 3
• Integratie en Testen
• Root Cause Analysis, Orthogonal Defect Classification (ODC)
• Voorspellen van Software Reliability
• Reliability Growth modellen

Stutgart2Introductie
Het Reliability Foundation Programma is een post-academisch onderwijs programma, gericht op de praktische aspecten van Reliability Engineering. Het programma is ontwikkeld in overeenstemming met de VDI 4002 Reliability richtlijnen, en bestaat uit verschillende modules die resulteren in een VDI Reliability Engineer certificering.

Samenwerking
Het totale Reliability Foundation Programma is opgesteld volgens de VDI 4002 richtlijn in samenwerking met de Universität Stuttgart. De universiteit is verantwoordelijk voor de inhoudelijke kwaliteit van het programma en wordt daarbij ondersteund door de Universität Braunschweig en de Vrije Universiteit Brussel.

VDI Certificering
Het volgen van de Foundation Modules RF1 en RF2, met daarnaast twee extra modules, het behalen van de theoretische examens, alsmede het succesvol afronden van een project resulteert in het behalen van het certificaat “VDI Zuverlässigkeitsingenieur” of “VDI Certified Reliability Engineer”, uitgegeven door de Universität Stuttgart.

Ronald Schop - Reliability User Group

Ronald Schop – Holland Innovative

Cursusduur en aantal deelnemers:
3 dagen van 9.00 tot 17.00 uur. Maximale groepsgrootte: 16. De RF6 Software Reliability training kan ook incompany worden gegeven.

Docent:
Ir. Bryan Bakker (Sioux Embedded Systems B.V.) en Ing. Ronald Schop (Holland Innovative B.V.).

Locatie en kosten:
Eindhoven: High Tech Campus 9 (Bèta Building)
De kosten bedragen €2.300 (excl. BTW) per deelnemer. Inbegrepen zijn de 3 trainingsdagen, het cursusmateriaal en uitgebreide lunch. Daarnaast binnen 1 jaar 4x gratis deelname aan de Reliability User Groups. Niet inbegrepen zijn de kosten voor het theoretisch examen, overige projectbegeleiding en certificeringskosten.

Beta Building High Tech Campus Eindhoven

Locatie Eindhoven

Indien u examen wilt afleggen tijdens de 3 geplande examendagen, bedragen de kosten voor het RF6 theorie-examen €350,- per deelnemer. Indien u op een ander tijdstip theorie-examen wilt afleggen bedragen de kosten €500,- per deelnemer. Aanmelden kunt u doen door een email te sturen naar academy@holland-innovative.nl. Gelieve te vermelden aan welk examen u wilt deelnemen.

Data 2020: 
13, 14 & 15 mei

Vragen?
Heeft u een vraag over een van onze opleidingen?
Wilt u graag de mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over de mogelijkheden.

Martijn van Raamsdonk
Opleidingsmanager

T: +31 (0)40 851 4611
E: academy@holland-innovative.nl

.

Download Flyer
Beoordeling door klanten: 8.4/10 - 155 beoordelingen
X