HI-RF6 Opleiding Software Reliability

Integratie met het product creatie proces | 3 dagen

Om in te spelen op de laatste economische ontwikkelingen moeten organisaties producten en systemen ontwikkelen met een hoog betrouwbaarheidsniveau. RAMS, Reliability-Availability-Maintainability-Safety, een opkomende discipline in productontwikkeling, helpt op integrale wijze de betrouwbaarheid van uw product met accurate en kwantitatieve methoden te borgen.

Download Brochure
Aanmelden
Vrijblijvend Adviesgesprek

Over de opleiding RF6 Software Reliability

In deze training wordt het complete Software Ontwikkel Proces (Product Creatie Proces) afgedekt: aan de hand van het eerste design concept worden methoden en procedures aangeleerd om Software Reliability eisen te definiëren en te realiseren, om uiteindelijk de vereiste Software Reliability te kunnen valideren tijdens ontwikkeling en implementatie. Door Software Reliability Engineering worden risico’s vroegtijdig in uw ontwikkelproces geïdentificeerd, beheerst en verlaagd.

Onderwerpen van de opleiding RF6 Software Reliability

Tijdens de opleiding Software Reliability komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Introductie software Reliability engineering, terminologie;
 • Software Reliability landscape;
 • Software ontwikkel processen;
 • Verificatie en validatie strategie;
 • Software Reliability eisen;
 • Risico analyses (FMEA – failure mode and effects analysis) voor software;
 • Tolerantie tegen fouten;
 • Robuustheid;
 • Operationele en gebruikers profielen;
 • Integratie en testen;
 • Root Cause analysis, orthogonal defect classification (ODC);
 • Voorspellen van software Reliability;
 • Reliability groei modellen

Resultaat van de opleiding RF6 Software Reliability

Deelnemers die de Software Reliability opleiding afronden:

 • Als Software Reliability Engineering professional bent u in staat om Software Architecten en Ontwikkelaars te ondersteunen in het ontwikkelen van betrouwbare software voor complexe systemen;
 • Kunt u proactieve en solide engineering en management aanbevelingen geven gedurende het gehele Software Ontwikkel Proces.

Voor wie

Reliability engineers, werkzaam op het gebied van betrouwbaarheid, ontwerp, testen, garantie analyse, project planning, onderhoud of inspectie.

Opzet opleiding

3 dagen van 9.00 tot 17.30 uur

Locaties, data & rooster

Locatie: Eindhoven – High Tech Campus 29

Data 2021
Locatie: Eindhoven
Dag 1: 04 november
Dag 2: 24 november
Dag 3: 25 november

Investering opleiding

De investering bedraagt €2.300,- (excl. BTW) per deelnemer. Inbegrepen zijn een syllabus van het cursusmateriaal, templates, uitgebreide literatuur omtrent software Reliability, lunch en versnaperingen.

Docenten

Ir. Bryan Bakker
Al meer dan 10 jaar werkzaam als Test Architect bij Sioux Technologies, met een specialisme in het testen van software. De focus ligt op Software Reliability and SW Reliability Testing & Validation van complexe en innovatieve software-intensieve systemen. Co-auteur van het boek “Finally… Reliable Software!: A practical approach to design for reliability”.

Certificaat / diploma

Na afronding van de opleiding ontvangen deelnemers een bewijs van deelname. Ontwikkeld in overeenstemming met VDI 4002 Reliability richtlijnen in samenwerking met de Universität Stuttgart, bestaat het programma uit verschillende modules die resulteren in een VDI Reliability Engineer certificering.

Manier van lesgeven

De opleiding Software Reliability wordt aangeboden als klassikale opleiding, maar elke andere vorm kan besproken worden. We zijn in staat om offline, online en hybride opleidingen aan te bieden.

Groepsgrootte

Maximaal aantal participanten: 12

Het Reliability Foundation Programma is een postacademisch onderwijsprogramma, gericht op de praktische aspecten van Reliability engineering. Ontwikkeld in overeenstemming met VDI 4002 Reliability richtlijnen in samenwerking met de Universität Stuttgart, bestaat het programma uit verschillende modules die resulteren in een VDI Reliability Engineer certificering.

Deelnemers wordt aanbevolen eerst de Reliability Foundation 1 en Reliability Foundation 2 training te volgen, of zeker te stellen dat zij Life Data Analysis, (hardware) Reliability Testing, en Systeem Reliability beheersen.

Persoonlijk opleidingsadvies?

Wilt u graag meer informatie over deze opleiding? Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen u graag verder! Zij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00.

T: +31 (0)40 851 4610
E: academy@holland-innovative.nl

Opleidingsadvies aanvragen


Over de Holland Innovative Academy

Holland Innovative helpt bij het ontwikkelen van de competenties van u en uw collega’s om uw organisatie te versterken en groei te creëren. Samen met gerenommeerde expertisecentra zoals de Technische Universiteit Eindhoven, Universiteit Twente, Technische Universiteit Delft en de Universiteit van Stuttgart organiseren we opleidingen, trainingen en masterclasses in Projectmanagement, Product & Procesontwikkeling, Reliability, Data Science en MedTech. We bieden zowel open inschrijving als incompany trainingen; op maat gemaakt om volledig  aan de behoeften en de strategie van uw organisatie te voldoen. Het koppelen van deze trainingen aan praktijkervaring is belangrijk om de effectiviteit te maximaliseren. Waar mogelijk worden uw eigen cases/data besproken tijdens onze training en/of verder verkend door coaching on the job, projectparticipatie en ook in de User Groups.

Bekijk ons complete trainingsaanbod in de Holland Innovative Academy