HI-PP5 Opleiding Master Black Belt

Wordt leider van organisatieontwikkeling en expert in proces- en productverbetering | 6 dagen

De Master Black Belt opleiding biedt een praktisch en oplossingsrijk programma dat draait rondom drie thema’s: het ontwerp van verbeterprogramma’s, het leiden van verbeter-initiatieven en het theoretisch begrip van product- en procesverbetering.

Het continu ontwikkelen en verbeteren van de organisatie is cruciaal binnen moderne bedrijven. Organisaties concurreren niet langer enkel op processen, maar juist op het verbeteren van deze processen. Om dit te borgen starten organisaties verbeter-programma’s zoals Six Sigma, Lean en Design for Reliability. Maar het blijkt in de praktijk uitdagend om zulke programma’s succesvol uit te rollen. Als Master Black Belt speelt u een sleutelrol in het succesvol ontwikkelen en uitvoeren van verbeterprogramma’s.

Download Brochure
Aanmelden
Vrijblijvend Adviesgesprek

Over de opleiding tot Master Black Belt

Tijdens de opleiding tot Master Black Belt ontwikkelt u praktische vaardigheden in drie gebieden: het ontwerpen van een verbeterprogramma, leiding geven aan het verbeterinitiatief en theoretisch begrip van product- en procesverbetering. Onderwerpen worden behandeld in de vorm van interactieve workshops en er wordt gebruik gemaakt van videomateriaal en rollenspel. De theorie wordt tot leven gewekt door lesmethodes gebaseerd op cases.

Onderwerpen van de opleiding Master Black Belt

 • Introductie: Wat doen Master Black Belts?
 • Operations strategy: Focus aanbrengen in ontwikkel- en verbeterinitiatieven door een strategie
 • Menselijk gedrag, organisatiedynamiek en leiderschap: ‘How to get things done when working with people?’
 • Projectmanagement en programmaontwerp: Hoe Six Sigma te organiseren en structureren in de organisatie?
 • Factory physics: Proces-analytics, flow krijgen in ontwikkel- en productieprocessen, concurreren op snelheid
 • Projectreviews en coachen van Green Belts en Black Belts: een belangrijk instrument in de handen van de Master Black Belt
 • Complexe en messy problemen structureren: Het piramide principe
 • Six Sigma & Data Science: De volgende stap in Six Sigma?
 • De organisatie meekrijgen: Ondernemerschap & productief omgaan met de leiding van de organisatie
 • Lean innovatie: Een innovatie roadmap op meerdere horizonnen

Resultaat van de opleiding Master Black Belt

Deelnemers die de Master Black Belt opleiding afronden:

 • Zijn in staat om een effectieve implementatiestrategie te ontwerpen en leiding aan te geven voor Six Sigma, Lean of Reliability
 • Beheersen praktische vaardigheden voor het coachen van Green Belts en Black Belts. Daarnaast weten zij de organisatie mee te krijgen en zijn handig in dingen voor elkaar te krijgen in een politiek krachtenveld
 • Hebben een praktisch begrip van de wetenschappelijke disciplines waarop Six Sigma en Lean zijn gebaseerd, namelijk industrial en systems engineering, Data Science en statistical learning.

Voor wie

De opleiding richt zich op ervaren Black Belts en projectmanagers die verder willen groeien in een rol als Master Black Belt of programmamanager. Ervaring in een rol als Black Belt of soortgelijke positie is een vereiste.

Opzet opleiding

De opleiding Master Black Belt bestaat uit 3 modules van 2 dagen van 9.00 tot 17.00 uur

Locaties, data & rooster

Deze opleiding wordt aangeboden in onze 1.5 meter lokalen, online of hybrid. Daarnaast zowel in-company als open inschrijving mogelijk.

Locatie: Eindhoven – High Tech Campus 29

Data 2021
Locatie: Eindhoven

Investering opleiding

De investering bedraagt €4.650 (excl. BTW) per deelnemer. Inbegrepen zijn de 6 opleidingsdagen, uitgebreid cursusmateriaal, en dagelijkse lunch.

Docenten

Jeroen de Mast

Scientific Director bij Holland Innovative, Academic director bij JADS (Jheronimus Academy of Data Science) en hoogleraar aan de University of Waterloo (Canada)

Certificaat / diploma

De opleiding biedt toegang tot het Master Black Belt certificeringsprogramma van HI Academy. De vereisten voor certificering zijn onder meer: afgeronde certificering tot het niveau van Black Belt, voldoende ervaring in lesgeven, coaching en leiderschap, en een bijdrage aan de Six Sigma, Lean of Reliability community.

Manier van lesgeven

De opleiding Master Black Belt wordt aangeboden als klassikale opleiding, maar elke andere vorm kan besproken worden. We zijn in staat om offline, online en hybride opleidingen aan te bieden.

Groepsgrootte

Maximaal aantal participanten: 18

Holland Innovative biedt de mogelijkheid om een HI-Master Black Belt certificering te behalen. Kandidaten worden geëvalueerd op basis van de volgende criteria: 

 1. De kandidaat is gecertificeerd als Black Belt door een acceptabele partij
 2. De kandidaat heeft voldoende ervaring in het ondersteunen en beoordelen van verbeterprojecten
 3. De kandidaat heeft bijdragen geleverd aan deLean, Six Sigma of Reliability communities door presentaties te geven of publicaties te publiceren
 4. De kandidaat heeft voldoende ervaring in het geven van workshops of cursussen inLean, Six Sigma of Reliability
 5. De kandidaat heeft de MBB Masterclass voltooid

Deelnemers die de 6-daagse training hebben gevolgd, ontvangen een bewijs van deelname.

Persoonlijk opleidingsadvies?

Wilt u graag meer informatie over deze opleiding? Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen u graag verder! Zij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00.

T: +31 (0)40 851 4610
E: academy@holland-innovative.nl

Opleidingsadvies aanvragen


Over de Holland Innovative Academy

Holland Innovative helpt bij het ontwikkelen van de competenties van u en uw collega’s om uw organisatie te versterken en groei te creëren. Samen met gerenommeerde expertisecentra zoals de Technische Universiteit Eindhoven, Universiteit Twente, Technische Universiteit Delft en de Universiteit van Stuttgart organiseren we opleidingen, trainingen en masterclasses in Projectmanagement, Product & Procesontwikkeling, Reliability, Data Science en MedTech. We bieden zowel open inschrijving als incompany trainingen; op maat gemaakt om volledig  aan de behoeften en de strategie van uw organisatie te voldoen. Het koppelen van deze trainingen aan praktijkervaring is belangrijk om de effectiviteit te maximaliseren. Waar mogelijk worden uw eigen cases/data besproken tijdens onze training en/of verder verkend door coaching on the job, projectparticipatie en ook in de User Groups.

Bekijk ons complete trainingsaanbod in de Holland Innovative Academy