HI-PP2 Opleiding Green Belt Six Sigma

Structurele verbeteringen statistisch onderbouwd | 6 dagen

De opleiding Green Belt Six Sigma is gebaseerd op de Six Sigma methode. U wordt opgeleid tot Green Belt en dit geeft de juiste basis om ontwikkel- en verbeterprojecten zelfstandig uit te voeren volgens de Six Sigma DMAIC methodiek.

Nieuwe producten én processen moeten in steeds kortere tijd, in één keer goed én met de juiste kwaliteit ontwikkeld worden. De gestructureerde Six Sigma DMAIC methodiek levert hiervoor de hulpmiddelen die u effectief ondersteunen.

Download Brochure
Aanmelden
Vrijblijvend Adviesgesprek

Over de opleiding Green Belt Six Sigma

U wordt opgeleid tot Six Sigma Green Belt en bent in staat om activiteiten binnen een project uit te voeren volgens de Six Sigma methodiek. Als Green Belt zorgt u voor de statistische onderbouwing waarmee de juiste beslissingen binnen uw organisatie kunnen worden genomen. U kunt ontwikkel- en verbeterprojecten zelfstandig uitvoeren en bij complexe projecten de Black Belt effectief ondersteunen. De focus op de klantvraag en de proactieve wijze van data verzamelen leiden tot betere producten en een verbetering van het bedrijfsresultaat.

Om de effectiviteit van het leerproces van de Six Sigma methodiek en de bijbehorende tools te verhogen, voert u uw eerste project synchroon met het cursusverloop uit. Met de wezenlijke bijdrage in het bedrijfsresultaat van uw project wordt de investering in deze opleiding gerechtvaardigd.

Onderwerpen van de opleiding Green Belt Six Sigma

Tijdens de Green Belt opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Six Sigma DMAIC methodiek
  • Statistieken, met gebruikmaking van statistische software Minitab*;
  • Projectdefinitie, projectcharter
  • Stem van de klant, CTQ en CTQ flowdown
  • Elementaire statistieken, grafische technieken
  • Meet systeemanalyse • Regelkaarten
  • Procescapaciteit, FMEA

Resultaat van de opleiding Green Belt Six Sigma

Tijdens de Green Belt opleiding leert u:

  • Om binnen een project activiteiten uit te voeren volgens de Six Sigma methodiek
  • Voor statistische onderbouwing te zorgen zodat de juiste beslissingen binnen uw organisatie kunnen worden genomen
  • De praktische toepasbaarheid van de inhoud

Voor wie

De Green Belt opleiding is gericht op mensen die projecten uitvoeren op het gebied van het verbeteren van projecten, processen en diensten. Affiniteit met besluitvorming op basis van feiten, ondersteund door statistieken en persoonlijke betrokkenheid bij projecten is een pre. De opleiding is geschikt voor professionals met academische vaardigheden of bachelor niveau, of hetzelfde niveau van kennis opgedaan door ervaring.

Download Brochure

Opzet opleiding

De opleiding Green Belt Six Sigma bestaat uit 3 blokken, van 2 dagen van 9.00 tot 17.30 uur

Locaties, data & rooster

Locatie: Eindhoven – High Tech Campus 29
Locatie: Enschede – The Gallery, Hengelosestraat 500
Locatie: Online

Deze opleiding wordt aangeboden in onze 1.5 meter lokalen, online of hybrid. Daarnaast zowel in-company als open inschrijving mogelijk.

Data 2021
Locatie: Eindhoven
Sessie II
Blok 1: 20 & 21 september
Blok 2: 4 & 5 oktober
Blok 3: 1 & 2 november

Investering opleiding

De investering is €3.500 (excl. BTW) per deelnemer. Inbegrepen zijn de zes trainingsdagen, uitgebreid cursusmateriaal, projectondersteuning tijdens trainingsdagen, dagelijkse lunch en drank.

Docenten

Marcel Logger MSc:
Master Black Belt in Lean Six Sigma en Design voor Six Sigma met een achtergrond in productie, service en logistiek. Werkzaam als Sr. Product & Process Specialist bij Holland Innovative.

Certificaat / diploma

Deelnemers die de 6-daagse training hebben gevolgd, ontvangen een certificaat van deelname. Voor de Green Belt certificering is het noodzakelijk om een theorie-examen af te leggen en één project te implementeren met een minimale besparing van €20.000.

Manier van lesgeven

De opleiding Green Belt Six Sigma wordt aangeboden als klassikale opleiding, maar elke andere vorm kan besproken worden. We zijn in staat om offline, online en hybride opleidingen aan te bieden.

In het geval van één of meer niet-Nederlandstalige deelnemers wordt de opleiding in het Engels gegeven.

Groepsgrootte

Maximaal aantal participanten: 12

Niet inbegrepen zijn de kosten voor het theoretisch examen, overige projectbegeleiding en certificeringskosten.

Indien u examen wilt afleggen tijdens de 3 geplande examendagen, bedragen de kosten voor het Green Belt theorie-examen €350,- per deelnemer. Indien u op een ander tijdstip theorie-examen wilt afleggen bedragen de kosten €500,- per deelnemer. Aanmelden kunt u doen door een email te sturen naar academy@holland-innovative.nl. Gelieve te vermelden aan welk examen u wilt deelnemen.

De ingezonden informatie zal vertrouwelijk worden behandeld.

Six Sigma Certification Program

Persoonlijk opleidingsadvies?

Wilt u graag meer informatie over deze opleiding? Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen u graag verder! Zij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00.

T: +31 (0)40 851 4610
E: academy@holland-innovative.nl

Opleidingsadvies aanvragen


Over de Holland Innovative Academy

Holland Innovative helpt bij het ontwikkelen van de competenties van u en uw collega’s om uw organisatie te versterken en groei te creëren. Samen met gerenommeerde expertisecentra zoals de Technische Universiteit Eindhoven, Universiteit Twente, Technische Universiteit Delft en de Universiteit van Stuttgart organiseren we opleidingen, trainingen en masterclasses in Projectmanagement, Product & Procesontwikkeling, Reliability, Data Science en MedTech. We bieden zowel open inschrijving als incompany trainingen; op maat gemaakt om volledig  aan de behoeften en de strategie van uw organisatie te voldoen. Het koppelen van deze trainingen aan praktijkervaring is belangrijk om de effectiviteit te maximaliseren. Waar mogelijk worden uw eigen cases/data besproken tijdens onze training en/of verder verkend door coaching on the job, projectparticipatie en ook in de User Groups.

Bekijk ons complete trainingsaanbod in de Holland Innovative Academy