Expertise Six Sigma

Wil je een robuust ontwerp voor een product of proces ontwikkelen die aan de eisen van zowel klanten als business voldoet? En wil je dit product ontwikkelen volgens het “first time right” principe? Wil je de time-to-market van jouw innovatie verkorten? Vraagstukken op een gestructureerde manier én sneller oplossen?  Risico's vroegtijdig identificeren? 

Door onze integratie van (design for) six sigma, data science, reliability, root cause analyse en projectmanagement methodieken is HI uitgegroeid tot een zeer deskundig competentiecentrum voor zowel het ontwikkelen als continue verbeteren van producten en processen. 

076-1

Wat onze six sigma en data science professionals voor uw bedrijf kunnen betekenen:

Holland Innovative (HI) kan u helpen in het ontwikkeltraject van uw product of proces. Onze experts hebben vele jaren ervaring in product- en procesontwikkeling. Ze hebben gewerkt bij grote industriële bedrijven, zowel multinationals als het MKB en bij start-ups. HI professionals hebben een achtergrond in natuurkunde, werktuigbouw, elektronica, chemische technologie, software en wiskunde. Door onze integratie van Design for Six Sigma, Data Science, Root Cause Analyse en Projectmanagement is HI uitgegroeid tot een zeer deskundig competentiecentrum voor zowel het ontwikkelen als continue verbeteren van producten en processen. 

De volgende vragen zijn cruciaal in het ontwikkelproces van uw product of proces: 

 • Is uw team ervaren in het nemen van beslissingen die op feiten zijn gebaseerd in plaats van op een onderbuikgevoel of op ‘trial and error’? 
 •  Voldoet uw product aan de vereiste specificatie aan het einde van het ontwikkelingsproces? 
 •  Zijn de juiste (afname) testen tijdig gedefinieerd om het product vrij te kunnen conform specificaties? 
 • Heeft u regelmatig te maken met technische problemen die laat in het ontwikkelproces de kop opsteken, waardoor u veel bezig bent met ‘brandjes blussen’? 
 • Wat is de capability van uw processen? Bent u daarover tevreden of heeft u teveel uitval en zou u deze willen verhogen? 
 • Wat is de meetsysteem nauwkeurigheid van uw systemen? Kan u met de juiste nauwkeurigheid en herhaalbaarheid meten? 
 • Welke risico’s heeft u geïdentificeerd in uw product of procesontwikkeling en zijn deze gemitigeerd bij marktintroductie? 
 • Heeft uw organisatie veel data, maar weet u niet hoe u deze data kunt gebruiken of er waarde uit kunt halen? 
 • Bent u te laat of niet in staat om risico’s te identificeren en leidt dit tot nodeloos extra werk, vertraging of een riskante product lancering?  
 • Wilt u weten welke data bruikbaar is in uw product ontwikkelproces? 
 • Heeft u last van teveel variatie in de productie of een gebrek aan duidelijkheid over procescapaciteiten?
 • Bent u geïnteresseerd in wat data u kan vertellen over hoe de klant uw nieuwe product ervaart en gebruikt? 
 • Ervaart u wel eens dat productieprocessen onvoldoende begrepen worden om tot een optimale instelling te komen? 
 • Zijn in uw productie SOP’s, OCAP’s, Control Charts, SPC, .. in place en zijn uw processen ‘defined’? 
 • Is uw team goed getraind in fact-based, waardegedreven productontwikkeling? Wilt u uw team graag naar een hoger competentieniveau brengen? 

Waar je ons voor kan inschakelen.

Sjoerd de Vries
“Beter uitkomen dan waar je bent begonnen. Daar streef ik naar in mijn werk voor klanten. Daar komen mijn kennis van Data Science en six sigma goed bij van pas. Voor mij zijn die twee een gouden combi.”

Sjoerd de Vries

Sr Product & Proces Specialist

job van de sande
“Voor onze klanten is het van groot belang dat wij dezelfde universele six sigma-taal spreken. We zien dat klanten ons serieus nemen als sparringpartner. Ze komen met complexere vraagstukken bij ons terecht. Dankzij de enorme slag die we in de afgelopen jaren met ons team en het team van HI gemaakt hebben.”

Job van de Sande

Head of Engineering - ERIKS

Laten we het hebben over jouw uitdaging.

Onze ervaring en uitmuntendheid in de uitvoering van onze projecten kunnen waardevolle hulpmiddelen zijn om je verder te helpen in je persoonlijke ontwikkeling en in de groei van je bedrijf.

People talking-1

Klaar voor de volgende uitdaging.

Samen met jullie gaan we de uitdaging aan om gezamenlijk de toekomst vorm te geven en verdere stappen te zetten in waardecreatie en sociale impact.

Praat met een specialist
Leer ons kennen