Evenement: Leiderschap en Innovatie: Vormgeven aan Leiders in Tech

Op 9 november hebben we ons eerste "Leiderschap en Innovatie" evenement gehost, met een unieke focus op "Vormgeven aan Leiders in Tech." De avond markeerde het begin van een spannende reis, een reis die tot doel heeft individuen in het domein van high-tech innovatie te inspireren en te empoweren.

In de snel veranderende wereld van vandaag zijn leiderschap en organisatie cruciaal om het succes van productinnovatie te bevorderen. Innovatie dient op haar beurt als ons leidende licht door mondiale uitdagingen. Bij Holland Innovative is onze missie duidelijk: het coachen en trainen van bedrijven, om hen te helpen leiderschaps- en organisatievaardigheden te ontwikkelen om ideeën snel om te zetten in bloeiende bedrijven.

Deze kwartaalserie biedt professionals een platform om te verbinden en ideeën uit te wisselen met vakgenoten, waardevolle inzichten te verkrijgen en groei binnen het innovatieveld te bevorderen. Maar wat gebeurde er precies op die opmerkelijke novemberavond?

 

Inspiratie van Opmerkelijke Sprekers

Ons evenement bracht een reeks vooraanstaande sprekers samen, die elk hun onschatbare inzichten en ervaringen over leiderschap deelden:

Presentatie door Bert: "Flow van Idee naar Bedrijf" Bert van Appeven, een doorgewinterde expert, belichtte het concept van "flow" en de cruciale rol ervan bij het bereiken van zowel kwaliteit als snelheid in het innovatieproces. Bert benadrukte de zes belangrijkste principes om deze ongrijpbare staat van flow te bereiken. Zijn presentatie liet deelnemers achter met praktische strategieën om hun creatieve potentieel te ontsluiten en de reis van idee naar succesvol bedrijf te versnellen.

Presentatie door Annelies van der Jagt: "Profiteren van Teamdiversiteit" Annelies onderzocht het belang van teamdiversiteit in leiderschap. Ze definieerde teamdiversiteit en haar cruciale rol, en bood begeleiding over hoe leiders actief diversiteit binnen teams kunnen aanmoedigen en benutten voor innovatief succes.

Presentatie door Marcel: "Venster van Mogelijkheid" Marcel Logger dook in het concept van "Vensters van Mogelijkheid." Hij legde uit wat deze vensters zijn, hoe ze te herkennen zijn en nog belangrijker, hoe er snel op ingespeeld kan worden. Het herkennen van deze vensters is essentieel om voorop te blijven in de snel veranderende wereld van technologie.

 

Het bevorderen van de Leiders van Morgen

Twee van onze inspirerende sprekers, Bert en Marcel, zijn hier niet alleen om hun wijsheid te delen; ze zijn ook de drijvende krachten achter onze trainingsprogramma's. Deze programma's zijn ontworpen om deelnemers te stimuleren op weg naar toekomstig leiderschapssucces. Laten we eens nader kijken naar Bert en Marcel, hun passie voor leiderschap, en wat je kunt halen uit hun trainingsessies."

 

Leiderschap in Productinnovatie (Bert van Appeven)

080 beste (002)-1

Maak kennis met Bert van Appeven, een doorgewinterde expert met meer dan 40 jaar internationale ervaring in Productinnovatie Management. Bert's carrière omvat onderzoek en ontwikkeling, productie, bedrijfseenheden, en diverse functies zoals Productmanager, Project-/Programmamanager en Competentie Manager.

Gedurende zijn carrière heeft Bert talloze introducties van nieuwe producten georkestreerd in diverse sectoren, van consumentengoederen tot B2B-markten. Zijn expertise strekt zich uit over de hightech, automotive, medische technologie en biotech industrieën, waardoor hij een veelzijdige gids is voor innovatie.

Wat Bert onderscheidt, is zijn diepgaande begrip van het opzetten van effectieve productontwikkelingsorganisaties, zowel binnen R&D als op ondernemingsniveau. Hij is er stellig van overtuigd dat leiderschap en organisatie een cruciale rol spelen in het vergroten van het succes van productinnovatie. Bert's passie ligt in het coachen en trainen van bedrijven om effectief leiderschap en organisatie te cultiveren, waardoor innovatieve ideeën snel kunnen worden omgezet in bloeiende bedrijven.

Bovendien voegt Bert's toewijding aan Lean Productontwikkeling, met nadruk op het bevorderen van "flow" binnen Productontwikkeling door principes als "heartbeat" en "pull," een unieke dimensie toe aan zijn trainingsaanpak.

Het programma Leiderschap in Productinnovatie is ontworpen voor degenen die streven naar snelle "Time to Business" in productinnovatie. Deelnemers krijgen een holistisch beeld van productinnovatie met een sterke nadruk op leiderschap en organisatie, wat pragmatische besluitvorming mogelijk maakt van idee tot marktintroductie.

Ontdek meer: Leadership in Product Innovation (holland-innovative.nl)

 

Advanced Leadership Program (Marcel Logger) 

marcelMaak kennis met Marcel Logger, een gepassioneerde pleitbezorger voor leiderschap als de spil van organisatorisch succes. Marcel begon zijn carrière zonder een leidinggevende rol, maar hij observeerde scherp de impact van diverse leiderschapsstijlen op individuen en organisaties.

Hij leerde dat de leiders die de meest ingrijpende transformaties inspireren, degenen zijn die vertrouwen inboezemen, ruimte bieden voor groei en hun teams in staat stellen nieuwe horizonten te verkennen. Deze leiders behalen opmerkelijke resultaten door hun organisaties af te stemmen op hun uiteindelijke doelen.

De passie van Marcel voor leiderschap komt voort uit zijn observatie dat het vaak wordt onderschat als een succesfactor of soms zelfs wordt gezien als een niet-bijdragend element in het grotere geheel. In al zijn interacties met klanten benadrukt hij de cruciale rol van leiders, waarbij hij ingaat op hoe leiderschapsrollen zijn gedefinieerd en hoe individuen in deze posities handelen.

Het programma van Marcel, het Advanced Leadership Program, is een oplossingsgericht initiatief opgebouwd rond vier centrale thema's: Doel, Mensen, Processen en Politiek. Het rust leiders uit met geavanceerde technieken, waaronder assertieve communicatie, motivatiemethoden en coachingvaardigheden, waardoor ze hun teams effectief kunnen leiden.

Deze trainers zijn niet zomaar instructeurs; het zijn gepassioneerde individuen gedreven door hun diepgaande ervaringen en inzichten. Ze streven ernaar om je te voorzien van praktische kennis en je te begeleiden naar het worden van een invloedrijke leider in de dynamische wereld van hoogtechnologische innovatie.

Ontdek meer: Advanced Leadership Program

 

See you next event

Ter afsluiting van deze blog nodigen we je uit om de mogelijkheden van leiderschap in innovatie te verkennen. Het unieke evenement op 9 november was slechts het begin, en we zijn verheugd aan te kondigen dat deze evenementen elk kwartaal zullen worden gehouden. De volgende staat gepland voor 29 februari, met binnenkort te onthullen onderwerpen. We moedigen je aan om je te laten inspireren door onze sprekers, contacten te leggen met gelijkgestemde individuen en je eigen ervaringen te delen. Samen zullen we de uitdagingen van morgen aangaan en de leiders van de toekomst vormgeven.