HI-MT1 Opleiding Fundamentals in Medical Device Development

Begint met een idee en eindig met een veilig, geschikt en CE-gecertificeerd medisch hulpmiddel.
Fundamentals in Medical Device Development - opening image

In deze opleiding leer je:

  • Het kader projectmanagement begrijpen met daarnaast ontwerpbeheer & risicobeheersing
  • Krijg enthousiaste betrokkenheid van engineers, architecten en managers om te voldoen aan de voorschriften voor medische apparaten en om projecten effectief en volledig uit te voeren
  • In staat zijn om de behoeften van klanten te definiëren en te begrijpen in combinatie met kritische producteigenschappen

Praktijkdocenten.

Wim Schouten

Wim Schouten

Senior Project Manager en gecertificeerd Coach
Wim heeft meer dan 30 jaar ervaring in projectmanagement en technische productontwikkeling. Sterke technische en coachende achtergrond - richting professionele en persoonlijke groei. Communicatief sterk, ervaren sparringpartner op management niveau, netwerker, analyticus, bruggenbouwer, probleemoplosser met een positieve drive om de gestelde doelen te bereiken.
Theo de Goede

Theo de Goede

Senior Project Manager & Master Black Belt
Theo is een ervaren en gedreven Projectmanager / Master Black Belt, met een specialisatie in het managen van Product Development en Process Improvement projecten. Zijn vaardigheden kunnen worden toegepast in alle technische en zakelijke situaties waar beheersing en verbetering van (productontwerp)processen een gemeenschappelijke factor is. Einddoel; een ontwerp- of productieproces dat voldoet aan de behoeften van de klant.
Lisette van Steinvoren – Stamsnijder

Lisette van Steinvoren – Stamsnijder

Competence Lead MedTech en Sr. Project Manager Medical
Lisette is een toegewijde projectmanager met meerdere jaren ervaring in innovatieve productontwikkeling binnen zowel multinationals als MKB. Ze is gepassioneerd door het creëren van relevante producten, vooral wanneer deze gezondheids- en milieugerelateerd zijn. Lisette heeft een achtergrond in Technische Natuurkunde & Innovatiemanagement. Ze is Black Belt en IPMA C gecertificeerd.

Opleiding informatie

  • Hybrid
  • 3 modules van 1 dag

Investering

De investering is € 2.550,- (excl. BTW) per deelnemer. Inbegrepen zijn: 3 opleidingsdagen, cursusmaterialen, tools & templates, lunches en drankjes.

Over de opleiding Fundamentals in Medical Device Development.

Het ontwikkelingsproces start met een idee en eindigt met een medisch apparaat dat veilig en geschikt is voor het beoogde gebruik en bovendien CE-gecertificeerd (door een “notified body”). De nieuw ontwikkelde opleiding geeft inzicht in de verschillende rollen binnen het productontwikkelingsproces van medische apparatuur.

De opleiding Fundamentals in Medical Device Development laat zien hoe de disciplines Regulatory, Design for Six Sigma en Projectmanagement samenwerken als team om het ontwerp van het beoogde medisch apparaat succesvol af te ronden. Het creëert begrip en interne synergie voor een verbeterde flow en een versnelde marktintroductie.

Opleiding: Fundamentals in Medical Device Development.

Resultaat

Gedurende de opleiding Fundamentals in Medical Device Development leer je projecten voor de ontwikkeling van medische hulpmiddelen uitvoeren en faciliteren. Door het toepassen van ontwerp- en ontwikkelingsplannen, ontwerp beoordelingen, risicoanalyse en FMEA als een integraal onderdeel van uw productontwikkelingsproces.

MTs - outcome

Nieuwe producten, processen en systemen moeten sneller worden ontwikkeld met toenemende kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid. Specifiek in de industrie van medische apparatuur zijn regelgeving en kwaliteitsmanagementsystemen de belangrijkste elementen voor succes. Ontwerpfouten, herbewerking, garantieclaims of zelfs verlies van merkimago moeten worden voorkomen.

Fundamentals in Medical Device Development

Ja, reserveer mijn plek

Wij zullen je binnen 1 werkdag een e-mail sturen met de vervolgstappen.

Wat je gaat leren.

Blok 1 - dag 1/3

Wat je gaat leren op dag 1, dag 2 en dag 3 van de training.

  • Inleiding tot de wettelijke vereisten voor CE-certificering van jouw medische apparaat.
  • Ontwerp voor six sigma (CTQ’s op de markt, interne CTQ’s, MSA), verificatie en validatie op basis van statistieken en betrouwbaarheid.
  • Projectbeheer bij de ontwikkeling van medische hulpmiddelen.

Praktische informatie.

Voor wie

De opleiding Fundamentals in Medical Device Development is bedoeld voor managers en ingenieurs bij het beheren en uitvoeren van projecten voor medische apparaten, projectteams en regulatory/engineering activiteiten.

Certificering

Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.

Na de training biedt Holland Innovative optioneel on-the-job coaching aan om het ontwikkelproces van medische devices in jouw bedrijf verder te verbeteren en te implementeren.

Locatie & Data

Locaties

Eindhoven – High Tech Campus 29 
Enschede – Hengelosestraat 500 (The Gallery)  
 
Data 2022 
Locatie: Enschede
Dag 1: 18 mei 
Dag 2: 16 juni 
Dag 3: 05 juli

Locatie: Eindhoven
Dag 1: 20 september 
Dag 2: 06 oktober 
Dag 3: 01 november
 

 

Groepsgrootte 

Maximaal aantal participanten: 10 

Save your seat

Ga aan de slag en reserveer je plek.

Zet de volgende stap in je persoonlijke ontwikkeling.