HI-MT1 Opleiding Fundamentals in Medical Device Development

Begint met een idee en eindig met een veilig, geschikt en CE-gecertificeerd medisch hulpmiddel.

STAP button NL

 

Fundamentals in Medical Device Development - opening image

In deze opleiding leer je:

  • Het kader projectmanagement begrijpen met daarnaast ontwerpbeheer & risicobeheersing
  • Krijg enthousiaste betrokkenheid van engineers, architecten en managers om te voldoen aan de voorschriften voor medische apparaten en om projecten effectief en volledig uit te voeren
  • In staat zijn om de behoeften van klanten te definiëren en te begrijpen in combinatie met kritische producteigenschappen

Praktijkdocenten.

Wim Schouten

Wim Schouten

Sr. Project Manager en gecertificeerd Coach
Wim is een resultaat- en mensgerichte ervaren programmamanager, die innovatieve en ambitieuze multidisciplinaire technische productontwikkelingsprojecten leidt. Ruim 30 jaar ervaring met succesvol projectmanagement, verandermanagement van mens en organisatie, ruim 25 jaar als manager. Daarnaast is hij gecertificeerd coach. Hij vertaalt strategie en beleid naar concrete doelen, projecten en processen en leidt de uitvoering.
Theo de Goede

Theo de Goede

Sr. Project Manager & Master Black Belt
Theo is een ervaren en gedreven Master Black Belt in Six Sigma, met een specialisatie in het managen van productontwikkeling en procesverbeteringsprojecten. Zijn vaardigheden zijn toepasbaar in alle technische en bedrijfskundige situaties waar het managen en verbeteren van (productontwerp)-processen een gemeenschappelijke factor zijn. Einddoel; een ontwerp- of productieproces dat voldoet aan de wensen van de klant.
Lisette van Steinvoren – Stamsnijder

Lisette van Steinvoren – Stamsnijder

Competence Lead MedTech en Sr. Project Manager Medical
Lisette is een toegewijde projectmanager met meerdere jaren ervaring in innovatieve productontwikkeling binnen zowel multinationals als MKB. Ze is gepassioneerd door het creëren van relevante producten, vooral wanneer deze gezondheids- en milieugerelateerd zijn. Lisette heeft een achtergrond in Technische Natuurkunde & Innovatiemanagement. Ze is Black Belt en IPMA C gecertificeerd.

Opleiding informatie

  • Eindhoven/Enschede
  • 3 modules van 1 dag
  • 15/05, 06/06, 27/06

Investering

De investering is € 2.550,- (excl. BTW) per deelnemer. Inbegrepen zijn: 3 opleidingsdagen, cursusmaterialen, tools & templates, lunches en drankjes.

Over de opleiding Fundamentals in Medical Device Development.

Het ontwikkelingsproces start met een idee en eindigt met een medisch apparaat dat veilig en geschikt is voor het beoogde gebruik en bovendien CE-gecertificeerd (door een “notified body”). De nieuw ontwikkelde opleiding geeft inzicht in de verschillende rollen binnen het productontwikkelingsproces van medische apparatuur.

De opleiding Fundamentals in Medical Device Development laat zien hoe de disciplines Regulatory, Design for Six Sigma en Projectmanagement samenwerken als team om het ontwerp van het beoogde medisch apparaat succesvol af te ronden. Het creëert begrip en interne synergie voor een verbeterde flow en een versnelde marktintroductie.

Opleiding: Fundamentals in Medical Device Development.

Resultaat

Gedurende de opleiding Fundamentals in Medical Device Development leer je projecten voor de ontwikkeling van medische hulpmiddelen uitvoeren en faciliteren. Door het toepassen van ontwerp- en ontwikkelingsplannen, ontwerp beoordelingen, risicoanalyse en FMEA als een integraal onderdeel van uw productontwikkelingsproces.

MTs - outcome

Nieuwe producten, processen en systemen moeten sneller worden ontwikkeld met toenemende kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid. Specifiek in de industrie van medische apparatuur zijn regelgeving en kwaliteitsmanagementsystemen de belangrijkste elementen voor succes. Ontwerpfouten, herbewerking, garantieclaims of zelfs verlies van merkimago moeten worden voorkomen.

Fundamentals in Medical Device Development

Ja, ik schrijf me in.

Wat je gaat leren.

Blok 1 - dag 1/3

Wat je gaat leren op dag 1, dag 2 en dag 3 van de training.

  • Inleiding tot de wettelijke vereisten voor CE-certificering van jouw medische apparaat.
  • Ontwerp voor six sigma (CTQ’s op de markt, interne CTQ’s, MSA), verificatie en validatie op basis van statistieken en betrouwbaarheid.
  • Projectbeheer bij de ontwikkeling van medische hulpmiddelen.

Praktische informatie.

Voor wie

De opleiding Fundamentals in Medical Device Development is bedoeld voor managers en ingenieurs bij het beheren en uitvoeren van projecten voor medische apparaten, projectteams en regulatory/engineering activiteiten.

Certificering

Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.

Na de training biedt Holland Innovative optioneel on-the-job coaching aan om het ontwikkelproces van medische devices in jouw bedrijf verder te verbeteren en te implementeren.

Locatie & Data

Locaties

Eindhoven – High Tech Campus 29 
Enschede – Hengelosestraat 500 (The Gallery)  
 
Data 2023

Sessie I Enschede:

Dag 1: 15 mei

Dag 2: 6 juni

Dag 3: 27 juni


Sessie II Eindhoven:

Dag 1: 2 oktober

Dag 2: 12 oktober

Dag 3: 9 novemberGroepsgrootte 

Maximaal aantal participanten: 10 

Save your seat

Ga aan de slag en reserveer je plek.

Zet de volgende stap in je persoonlijke ontwikkeling.