HI-RF2 Opleiding Analytical Reliability Methods and System Reliability

Proactief werken aan de betrouwbaarheid van uw producten | 5 dagen

Om in te spelen op de laatste economische ontwikkelingen moeten organisaties producten en systemen ontwikkelen met een hoog betrouwbaarheidsniveau. RMS (Reliability-Maintenance-Safety) engineering is een opkomende discipline binnen productontwikkeling die helpt om op een integrale manier de betrouwbaarheid van het product gedurende de ontwerpfase met accurate en kwantitatieve methoden te waarborgen.

Download Brochure
Aanmelden
Vrijblijvend Adviesgesprek

Over de opleiding RF2 Analytical Reliability Methods and System Reliability

In deze training worden de analytische Reliability methodieken geleerd die bijdragen aan het ontwikkelen van betrouwbare systemen. De proactieve methodieken brengen vroegtijdig de project Reliability risico’s in kaart, kwantificeren deze risico’s en geven de relatie tussen de verschillende faalmechanismen binnen componenten. Dit leidt tot een complete systeem Reliability analyse. Deelnemers worden opgeleid tot Reliability engineering professionals die in staat zijn om Reliability en risico analyses te maken van complexe systemen. Door de focus op het design concept, leiden deze analyses tot proactieve en solide engineering en management aanbevelingen voor het gehele product creatie proces.

Onderwerpen van de opleiding RF2 Analytical Reliability Methods and System Reliability

Tijdens de opleiding Analytical Reliability Methods and System Reliability komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Introductie, Reliability overzicht
 • RBD – Reliability block diagram
 • Booleaanse algebra en Probabilistische berekeningen
 • Oefeningen met BlockSim software
 • FTA – Fault Tree Analysis; kwalitatief FTA en kwantificatie- het risico; handmatig en met BlockSim
 • ETA – Event Tree Analysis
 • Relatie tussen FTA, RBD en ETA
 • FMEA – Failure Mode and Effects Analysis
 • Monte Carlo simulaties
 • Introductie van Markov Chains en Petrinetten
 • Analyse van reparabele systemen
 • RCA – Root Cause Analysis tools

Resultaat van de opleiding RF2 Analytical Reliability Methods and System Reliability

Tijdens de RF2 Analytical Reliability Methods and System Reliability leert u:

 • U wordt opgeleid tot Reliability engineering professional en bent in staat om Reliability en risico analyses te maken van complexe systemen. Door de focus op het design concept, leiden deze analyses tot proactieve en solide engineering en management aanbevelingen voor het gehele product creatie proces;
 • Neemt u de leiding binnen deze projecten op het gebied van Reliability in nauwe samenwerking met de Six Sigma methodiek.

Voor wie

De training richt zich op Reliability engineers werkzaam op het gebied van betrouwbaarheid, ontwerp, testen, garantie analyse, project planning, onderhoud of inspectie.

Opzet opleiding

De opleiding bestaat uit 2 blokken van 2 en 3 dagen van 9.00 tot 17.00 uur

Locaties, data & rooster

Locatie: Eindhoven – High Tech Campus 29
Data 2021
Blok 1: 17 – 18 mei
Blok 2: 07 – 09 juni

Investering opleiding

De investering bedraagt €3.500 (excl. BTW) per deelnemer. Inbegrepen zijn de 5 trainingsdagen, uitgebreid cursusmateriaal, het e-boek ‘Practical Reliability Engineering’, dagelijkse lunch en drankjes. Bovendien, binnen 1 jaar 4x gratis deelname aan de Reliability User Group. De kosten voor het theoretisch examen, andere projectbegeleiding en certificering zijn niet inbegrepen.

Docenten

Ir. Elly van den Bliek
Expert op het gebied van betrouwbaarheid en functionele veiligheid. Gestart in de procesindustrie en doorgegroeid naar de autobie industrie, hightech, energie, ruimtevaart en medische industrie. Werkzaam als Sr. Reliability & Functional Safety specialist bij Holland Innovative.

Dr. Ir. Ko Dousma
Specialist in Sr. Product, Process & Reliability bij Holland Innovative. Ko is een Master Black Belt in Design voor Six Sigma en met meer dan 30 jaar ervaring in tientallen bedrijven in verschillende industrieën, is Ko de expert in technische probleemoplossing en het verminderen van producten proces variaties.

Certificaat / diploma

De deelnemers ontvangen aan het eind van de laatste trainingsdag een bewijs van deelname. Daarnaast geldt RF2 als één van de keuzemodules ter verkrijging van het Certificaat Reliability Engineer volgens VDI 4002.

Manier van lesgeven

De opleiding RF2 Analytical Reliability Methods and System Reliability wordt aangeboden als klassikale opleiding, maar elke andere vorm kan besproken worden. We zijn in staat om offline, online en hybride opleidingen aan te bieden.

Groepsgrootte

Maximale groepsgrootte: 12

Het Reliability Foundation Programma is een postacademisch onderwijsprogramma, gericht op de praktische aspecten van Reliability engineering. Het programma is ontwikkeld in overeenstemming met de VDI 4002 Reliability richtlijnen in samenwerking met de Universität Stuttgart, en bestaat uit verschillende modules die resulteren in een VDI Reliability engineer certificering.

Persoonlijk opleidingsadvies?

Wilt u graag meer informatie over deze opleiding? Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen u graag verder! Zij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00.

T: +31 (0)40 851 4610
E: academy@holland-innovative.nl

Opleidingsadvies aanvragen


Over de Holland Innovative Academy

Holland Innovative helpt bij het ontwikkelen van de competenties van u en uw collega’s om uw organisatie te versterken en groei te creëren. Samen met gerenommeerde expertisecentra zoals de Technische Universiteit Eindhoven, Universiteit Twente, Technische Universiteit Delft en de Universiteit van Stuttgart organiseren we opleidingen, trainingen en masterclasses in Projectmanagement, Product & Procesontwikkeling, Reliability, Data Science en MedTech. We bieden zowel open inschrijving als incompany trainingen; op maat gemaakt om volledig  aan de behoeften en de strategie van uw organisatie te voldoen. Het koppelen van deze trainingen aan praktijkervaring is belangrijk om de effectiviteit te maximaliseren. Waar mogelijk worden uw eigen cases/data besproken tijdens onze training en/of verder verkend door coaching on the job, projectparticipatie en ook in de User Groups.

Bekijk ons complete trainingsaanbod in de Holland Innovative Academy