HI-RF2 Opleiding Analytical Reliability Methods and System Reliability

Proactief werken aan de betrouwbaarheid van uw producten!

Om in te spelen op de laatste economische ontwikkelingen moeten organisaties producten en systemen ontwikkelen met een hoog betrouwbaarheidsniveau. RMS (Reliability-Maintenance-Safety) engineering is een opkomende discipline binnen productontwikkeling die helpt om op een integrale manier de betrouwbaarheid van het product gedurende de ontwerpfase met accurate en kwantitatieve methoden te waarborgen.

Download Brochure

In deze training worden de analytische reliability methodieken geleerd die bijdragen aan het ontwikkelen van betrouwbare systemen. De proactieve methodieken brengen vroegtijdig de project reliability risico’s in kaart, kwantificeren deze risico’s en geven de relatie tussen de verschillende faalmechanismen binnen componenten. Dit leidt tot een complete systeem reliability analyse.

Deelnemers worden opgeleid tot reliability engineering professionals die in staat zijn om reliability en risico analyses te maken van complexe systemen. Door de focus op het design concept, leiden deze analyses tot proactieve en solide engineering en management aanbevelingen voor het gehele product creatie proces.

Overzicht van het programma
Tijdens deze training worden de volgende analytische methoden behandeld:

  • design FMEA
  • root cause analyse
  • fault tree analyse
  • event tree analyse

Verder wordt er aandacht besteed aan reparabele systemen en het werken met reliability block diagrammen en petrinetten. Oefeningen worden uitgewerkt aan de hand van real-life data, ondersteund door reliability software. Voor een effectiever leerproces wordt de training opgevolgd door 4x gratis deelname aan de reliability user group.

Doelgroep
De training richt zich op reliability engineers werkzaam op het gebied van betrouwbaarheid, ontwerp, testen, garantie analyse, project planning, onderhoud of inspectie.

RF2 Reliability Block Diagram

Locatie en investering:
Eindhoven: High Tech Campus 29
De investering bedraagt €3.500 (excl. BTW) per deelnemer. Inbegrepen zijn de 5 trainingsdagen, uitgebreid cursusmateriaal, het boek ‘Practical Reliability Engineering’, dagelijkse lunch en drankjes. Bovendien, binnen 1 jaar 4x gratis deelname aan de Betrouwbaarheidsgebruikersgroepen. De kosten voor het theoretisch examen, andere projectbegeleiding en certificeringskosten zijn niet inbegrepen.

Cursusduur en aantal deelnemers:
2 blokken van 2 en 3 dagen van 9.00 tot 17.00 uur Maximale groepsgrootte: 16. Standaard worden onze trainingen in het Nederlands gegeven. In geval van één of meerdere niet-Nederlands sprekende deelnemers wordt de training in het Engels gegeven.
De training kan ook in-company worden gegeven.

Data 2021
Blok 1: 17 – 18 mei
Blok 2: 07 – 09 juni

Trainingen van Holland Innovative worden volledig remote en online aangeboden volgens het Live Online Interactive Training format (LOIT). Deze ontwikkeling is een logische stap in de contact-beperkende maatregelen omtrent het COVID19-virus en wordt door Holland Innovative aangeboden voor alle trainingen en workshops in 2020. Wij zijn continu bezig met innovaties in kennisontwikkeling: van challenge based learning tot digitale leeromgeving en volledig remote. Neem contact op voor meer informatie over LOIT, we helpen je graag verder.

Na afronding van de volledige training ontvangen de deelnemers een bewijs van deelname.

Docenten:
Ir. Elly Funken, Ir. Joost van der Heijden en Dr. Ir. Ko Dousma.

Vragen?
Heeft u een vraag over één van onze opleidingen? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over de mogelijkheden.
T: +31 (0) 40 851 4611
E: academy@holland-innovative.nl

Introductie
Het Reliability Foundation programma is een post-academisch onderwijs programma, gericht op de praktische aspecten van reliability engineering. Het programma is ontwikkeld in overeenstemming met de VDI 4002 reliability richtlijnen, en bestaat uit verschillende modules die resulteren in een VDI reliability engineer certificering.

Samenwerking
Het totale Reliability Foundation programma is opgesteld volgens de VDI 4002 richtlijn in samenwerking met de Universität Stuttgart. De universiteit is verantwoordelijk voor de inhoudelijke kwaliteit van het programma en wordt daarbij ondersteund door de Universität Braunschweig en de Vrije Universiteit Brussel.

VDI Certificering
Het volgen van de modules RF1 en RF2, met daarnaast twee extra modules, het behalen van de theoretische examens, alsmede het succesvol afronden van een project resulteert in het behalen van het certificaat “VDI Zuverlässigkeitsingenieur” of “VDI Certified Reliability Engineer”, uitgegeven door de Universität Stuttgart.

Indien u examen wilt afleggen tijdens de geplande examendagen, bedragen de kosten voor het RF2 theorie-examen €350,- per deelnemer. Indien u op een ander tijdstip theorie-examen wilt afleggen, bedragen de kosten €500,- per deelnemer. Aanmelden kunt u doen door een email te sturen naar  academy@hollandinnovative.nl. Gelieve te vermelden aan welk examen u wilt deelnemen.