RF2 Analytical Reliability Methods and System Reliability2019-08-30T11:39:57+00:00

RF2 Analytical Reliability Methods and System Reliability

Om in te spelen op de laatste economische ontwikkelingen moeten organisaties producten en systemen ontwikkelen met een hoog betrouwbaarheidsniveau. RMS (Reliability-Maintenance-Safety) Engineering is een opkomende discipline binnen productontwikkeling die helpt om op een integrale manier de betrouwbaarheid van het product gedurende de ontwerpfase met accurate en kwantitatieve methoden te waarborgen.

HLTH_GvO-0030U wordt opgeleid tot Reliability Engineering professional en bent in staat om Reliability en Risico Analyses te maken van complexe systemen. Door de focus op het Design Concept, leiden deze analyses tot proactieve en solide engineering en management aanbevelingen voor het gehele Product Creatie Proces. Als expert neemt u de leiding binnen deze projecten op het gebied van Reliability in nauwe samenwerking met de Six Sigma methodiek.

In deze training worden, op basis van de Holland Innovative ervaringen in Design for Value projecten, de analytische Reliability methodieken geleerd die bijdragen aan het ontwikkelen van betrouwbare systemen. De proactieve methodieken brengen vroegtijdig de Project Reliability risico’s in kaart, kwantificeren deze risico’s en geven de relatie tussen de verschillende faalmechanismen binnen componenten. Dit leidt tot een complete systeem Reliability analyse.

Tijdens deze training worden de volgende analytische methoden behandeld: Design FMEA, Root Cause Analysis, Fault Tree Analysis en Event Tree Analysis inclusief het kwantificeren van de risico’s. Dit wordt uitgebreid met kansberekeningen, Booleaanse algebra en Monte Carlo simulatie technieken. Verder wordt er aandacht besteed aan Reparabele systemen en het werken met Reliability Block Diagrammen en Petrinetten. Oefeningen worden uitgewerkt aan de hand van real-life data, ondersteund door Reliability software. Voor een effectiever leerproces wordt de training opgevolgd door 4x gratis deelname aan de Reliability User Group.

Inhoud
Blok 1 / dag 1-2

• Introductie, Reliability overzicht
• RBD – Reliability Block Diagram
• Booleaanse algebra en Probabilistische berekeningen
• Oefeningen met BlockSim Software
• FTA – Fault Tree Analysis; kwalitatieve FTA en kwantificering van risico’s; handmatig en met BlockSim
• ETA – Event Tree Analysis
• Koppeling van FTA, RBD en ETA

Blok 2 / dag 3-5
• FMEA – Failure Mode and Effects Analysis
• Monte Carlo Simulaties
• Introductie van Petrinetten
• Analyse van Reparabele systemen
• RCA – Root Cause Analysis tools

Stutgart2Introductie
Het Reliability Foundation Programma is een post-academisch onderwijs programma, gericht op de praktische aspecten van Reliability Engineering. Het programma is ontwikkeld in overeenstemming met de VDI 4002 Reliability richtlijnen, en bestaat uit verschillende modules die resulteren in een VDI Reliability Engineer certificering.

Samenwerking
Het totale Reliability Foundation Programma is opgesteld volgens de VDI 4002 richtlijn in samenwerking met de Universität Stuttgart. De universiteit is verantwoordelijk voor de inhoudelijke kwaliteit van het programma en wordt daarbij ondersteund door de Universität Braunschweig en de Vrije Universiteit Brussel.

VDI Certificering
Het volgen van de Foundation Modules RF1 en RF2, met daarnaast twee extra modules, het behalen van de theoretische examens, alsmede het succesvol afronden van een project resulteert in het behalen van het certificaat “VDI Zuverlässigkeitsingenieur” of “VDI Certified Reliability Engineer”, uitgegeven door de Universität Stuttgart.

_MG_1850-2

Elly Funken – Holland Innovative

Cursusduur en aantal deelnemers:
2 blokken van 2 en 3 dagen van 9:00 tot 17:00 uur Maximale groepsgrootte: 16. De RF2 Analytical Reliability Methods en System Reliability-trainingen kunnen ook in-company worden gegeven.

Docenten:
Dr. Ing. Lisandro Quiroga (Universität Braunschweig), Ir. Elly Funken (Reliability Specialist bij Holland Innovative), Ir. Joost van der Heijden (Master Black Belt bij Holland Innovative) en Dr. Ir. Ko Dousma (Master Black Belt bij Holland Innovative).

Locatie en kosten:
Eindhoven: High Tech Campus 9 (Beta Building)
De kosten bedragen € 3.500 (excl. Btw) per deelnemer. Inbegrepen zijn de 5 trainingsdagen, uitgebreid cursusmateriaal, het boek ‘Practical Reliability Engineering’, dagelijkse lunch en drankjes. Bovendien, binnen 1 jaar 4x gratis deelname aan de Betrouwbaarheidsgebruikersgroepen. De kosten voor het theoretisch examen, andere projectbegeleiding en certificeringskosten zijn niet inbegrepen.

Beta Building High Tech Campus Eindhoven

Location Eindhoven

Als u het examen wilt afleggen tijdens de geplande examendagen, bedragen de kosten voor het RF2 theorie-examen € 350 per deelnemer. Als je de theorie-test op een ander tijdstip wilt afleggen, bedragen de kosten € 500 per deelnemer. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar academy@holland-innovative.nl . Geef aan welk examen u wilt afleggen.

Data:
Block 1: 18-19 Mei 2020
Block 2: 15-16-17 Juni 2020

Vragen?
Heb je een vraag over een van onze cursussen?
Wilt u de opties bespreken? Neem contact met ons op voor gratis advies over de mogelijkheden.

T:  +31 (0) 40 851 4611
E:  academy@holland-innovative.nl

Download Flyer
Beoordeling door klanten: 8.4/10 - 155 beoordelingen
X