Kwaliteit van leven als drijfveer

Holland Innovative is een groeiend bedrijf dat zich specialiseert in Projectmanagement, Product- & Procesontwikkeling en Reliability Engineering voor een brede groep klanten. Oprichter Hans Meeske vertelt: “Mijn passie is open innovatie. Open innovatie is verbinden, delen en samen tot resultaten komen die er toe doen. Daarmee willen we kwaliteit van leven verbeteren. Kwaliteit van leven is een breed begrip. Het gaat over robuuste producten die werkelijk waarde toevoegen aan het leven van mensen, maar net zo goed over het geluk van werknemers en de mogelijkheid om zich te ontwikkelen”.

Product ontwikkelingsproces
De wereld verandert in een razend tempo en dat betekent dat de levenscyclus van producten steeds korter worden. Om in dit tempo mee te kunnen, is het belangrijk dat er al in de ontwerpfase goed over producten wordt nagedacht. Producten moeten zo betrouwbaar mogelijk zijn, snel naar de markt kunnen, maar bovenal aan de verwachting en behoefte van de klant voldoen. Holland Innovative heeft op basis van bewezen statistische methodieken een huis gebouwd dat rust op drie fundamenten: Projectmanagement (Design for Execution), Product- & Procesontwikkeling (Design for Six Sigma) en Reliability Engineering (Design for Reliability). Met dit huis wordt het productontwikkelingsproces geoptimaliseerd en worden projectmanagers, engineers en ontwikkelaars getraind en gecoacht bij implementatietrajecten. Er is een intensieve samenwerking met gerenommeerde Europese universiteiten en onderzoeksinstituten.

Innovatieve start-ups
De experts van Holland Innovative zijn de beste in hun vak of ze willen de beste worden. Holland Innovative is in 2006 opgericht en inmiddels gegroeid naar méér dan 30 medewerkers die in Europa, maar ook in Amerika en Azië actief zijn. Zij doen innovatieve projecten bij opdrachtgevers en dragen de benodigde kennis en praktijkervaring over. Tevens worden diverse trainingen gegeven zodat succesvolle aanpakken bij opdrachtgevers worden geborgd. Daarnaast krijgen zij de ruimte om te werken aan innovatieve eigen projecten en start-ups.

Blue Innovation Center en HighTechXL Plaza
Holland Innovative is initiatiefnemer van het Blue Innovation Center in Venlo en het HighTechXL Plaza op de High Tech Campus in Eindhoven. Beide zijn innovatiecentra voor kruisbestuiving en doorontwikkeling van start-ups en nieuwe innovaties. Holland Innovative is deelnemer in verschillende innovatieve start-ups, zoals Flora Fluids, Pulseform en LabTap. De kennis en het netwerk die we op deze manier ontwikkelen zetten wij weer in voor de versnelling van innovaties bij onze opdrachtgevers.

Wilt u eens van gedachten wisselen over uw idee, innovatie, vraagstuk of mogelijkheid voor samenwerking? Neem gerust contact met ons op.Hans Meeske Holland Innovative General Director

  Hans Meeske
General Director