Ontwerp zonder titel-2

Life Cycle Management of a Medical Device

Reliability in Design en Post-Market Surveillance

7 februari 2024

TechMed Center, Technohal, Hallenweg 5, 7522NH Enschede

Ontmoet onze sprekers

Prof. Dr. Erik Buskens

Erik Buskens, expert op het gebied van epidemiologie en HTA bij het UMC Groningen, richt zich op "Healthy Ageing", waarbij hij zich bezighoudt met brede onderwerpen als vergrijzing, zorgnetwerken en gezondheidsverschillen. Nu Nederland en de rest van de wereld een significante demografische verschuiving doormaken, ontstaan er uitdagingen en kansen in de gezondheidszorg die innovatieve oplossingen vereisen waarbij veiligheid en betaalbaarheid voorop staan. Deze dynamiek onderstreept het belang van effectieve gezondheidsstrategieën en beleidsdiscussies.
Foto Nick 2022

Nick van den Berg

Ik ben Nick van den Berg, Head of Product Design binnen Micronit, waar we Microfluidic producten ontwikkelen voor life science en healthcare. Met het team van Design Engineers werken we hard om samen met onze klanten nieuwe producten te ontwikkelen. Ik streef er altijd naar om onze manier van werken te verbeteren om (technische) risico's te verminderen en een functioneel product te maken dat voldoet aan de eisen. Door dit te doen hoop ik mijn twee kinderen ook een mooie toekomst te geven waarin ze zorgeloos kunnen opgroeien.

Björn Timmer en Albert Meek

Bij Demcon LS&H is Björn systeemarchitect, intern FMEA-trainer en lid van de interne competentiegroep 'Design for Reliability'. Albert Meek is directeur R&D bij Laborie Medical Technologies. Het grootste deel van zijn carrière heeft hij gewerkt in R&D op medisch gebied. Samen zullen ze ons leiden door hun ervaringen met Reliability in hun respectieve vakgebieden.
marcel dekker

Marcel Dekker

Marcel Dekker is een Reliability Test Engineer bij Eurofins | MASER, gespecialiseerd in ESD-veiligheidsbeleid en het ontwerpen van testopstellingen voor unieke elektronische componenten. Zijn expertise omvat vermogenselektronica, hoge frequentie, en optische lichtmetingen, gericht op betrouwbaarheidstesten. Hij coördineert ook R&D-projecten en is actief in de ESDA-standaardisatie commissie en de TAS-commissie binnen ESDA.

Monique van Lier en Lisanne Nannings

Monique is een Medical Device Development Expert, met een speciale focus op klinische evaluatie, training in klinische toepassingen en post-market surveillance. Lisanne heeft een achtergrond in technische geneeskunde, is gespecialiseerd in klinische evaluatie en richt zich op het waarborgen dat medische hulpmiddelen voldoen aan de normen voor veiligheid en werkzaamheid. Monique en Lisanne begeleiden je samen door onze workshop.

Coen Smits

Coen werkt al meer dan 10 jaar bij Holland Innovative als reliability specialist met opdrachten in vele hightech- en automotive-organisaties. Hij heeft een Ph.D. in Toegepaste Natuurkunde van de Technische Universiteit Eindhoven. Coen is onze host op 7 februari.

Welkom!

Georganiseerd door Holland Innovative, willen we kennis delen en innovatie stimuleren in de High-tech en MedTech industrie. Dit unieke evenement biedt een uitgelezen kans om jezelf onder te dompelen in de wereld van Reliability en de impact daarvan op MedTech. Bij Holland Innovative leren experts uit verschillende vakgebieden niet alleen van elkaar, maar zorgen ze ook voor innovatieve synergie. Dit heeft geleid tot nieuwe inzichten en trainingsprogramma's, vooral op het snijvlak van MedTech en Reliability. Het evenement introduceert de voordelen en toepassingen van Reliability.

We zijn verheugd om onze gewaardeerde sprekerslijst voor het evenement op 7 februari te onthullen. Om een voorproefje te krijgen van wat het evenement te bieden heeft, verwijzen we je naar de agenda aan de rechterkant. Gedetailleerde inzichten over de onderwerpen van elke presentatie zullen binnenkort beschikbaar zijn.

Agenda: 

12.00-13.00hr: Registratie en lunch

13:00-13:15hr: Algemene introductie en introductie van Reliability

13:15-13:45hr: Presentatie door Prof. Erik Buskens van het UMC Groningen

13:45-14:15hr: Presentatie door Nick van den Berg van Micronit 

14:15-14:30hr: Netwerk pauze

14:30-15:00: Presentatie door Björn Timmer van Demcon en Albert Meek van Labori International

15:00-15:30hr: Presentatie door Marcel Dekker van Maser

15:30-15:45hr: Netwerk pauze

15:45-16:45hr: Workshop 'Clinical Evaluation and Reliability' gegeven door Lisanne Nannings, Coen Smits, Jerry de Groot, en Monique van Lier van Holland Innovative.

16:45-17:30hr: Afronding & netwerken

Registratie is gesloten.

Het event is geweest en daarom is de registratie op dit moment gesloten. Mocht je vragen hebben over het event of een ander onderwerp, schroom dan niet en neem contact met ons op.

Neem contact op