Flora Fluids

Flora Fluids: De interactie van high-end technologie met de natuur.

Volgens Flora Fluids kunnen planten worden beschouwd als kleine chemische fabrieken. Planten produceren talrijke verbindingen die belangrijke rollen vervullen binnen de vitale en verdedigingsmechanismen van de plant. Sommige van deze verbindingen die voor hun afweermechanismen worden gebruikt, kunnen ook voor andere doeleinden nuttig zijn; al vele jaren zijn deze verbindingen of voedingsstoffen belangrijke ingrediënten in cosmetica, levensmiddelen, diervoeders en geneesmiddelen. Flora Fluids ontwikkelt een geheel nieuwe en plantvriendelijke (niet-destructieve) methode om deze natuurlijke ingrediënten uit planten te winnen.

.

We realiseerden een volledig gecontroleerde en veilige werkomgeving voor de proeven met Flora Fluids.

Flora Fluids gebruikt een ander principe om natuurlijke ingrediënten uit planten te halen. Door gebruik te maken van Electro Hydro Dynamische Atomization (EHDA) of electro spuiten worden natuurlijke ingrediënten direct uit planten "gemolken". De plant blijft in leven en kan na een paar weken weer worden geoogst.

Flora Fluids IMG_0089-1
flora fluids

Resultaat

''Het realiseren van een volledig gecontroleerde en veilige werkomgeving voor de proeven met Flora Fluids.''

Holland Innovative oplossingen

Product- en procesontwikkeling

De taak.

Holland Innovative werd gevraagd om hen te helpen bij het verkrijgen van de proof of principle. Om dit te doen hebben we hen geholpen om het hele proces beter te begrijpen. Daarvoor moesten we de volgende doelen bereiken:

  • Creëer betrouwbare en zeer nauwkeurige meetsystemen
  • Definiëren van de variabelen die een significante invloed hebben op het proces
  • Deze variabelen onder controle proberen te krijgen
  • De juiste instelling vinden om het proces van het melken te optimaliseren

De aanpak.

Holland Innovative hielp hen om hun doelen te bereiken met behulp van de principes van Design for Sig Sigma een projectmatige aanpak. Na het definiëren van belangrijke stappen om in te zetten zoals hierboven vermeld, creëerden we betrouwbare en zeer nauwkeurige meetsystemen om te zien hoe ze zich gedroegen tijdens het proces. Tools als Design of experiments, analyse van meetsystemen en grondige analyse van de handelingen van de operators gaven veel belangrijke inzichten.

“Holland Innovative heeft ons geholpen verder te kijken dan alleen het technische aspect van onze methode. Door onze uitdaging te benaderen vanuit het oogpunt van de fabriek, en de optimalisatie en documentatie van elk onderdeel van het proces hebben we dingen geleerd over ons project die uiteindelijk de doorslag hebben gegeven voor ons succes.”
Flor aFluids logo-1-1

Flora Fluids

flora fluids plant

Het resultaat.

Uiteindelijk realiseerden we een volledig gecontroleerde en veilige werkomgeving voor de proeven met inhoudsstoffen uit planten. Met behulp van speciaal ontworpen test- en werkprotocollen konden we grip krijgen op het melkproces. Dit resulteerde in de proof of principle voor Flora Fluids.

People talking-1

Klaar voor de volgende uitdaging.

Samen met jullie gaan we de uitdaging aan om gezamenlijk de toekomst vorm te geven en verdere stappen te zetten in waardecreatie en sociale impact.

Stel een vraag aan onze specialist
Leer ons kennen