De 4 centrale thema's in het boek

&-&-&-paradox

Méér met minder. Én er bovenop zitten én ruimte bieden aan het team. Én onzekerheden zien en commitment geven.

De projectmanager van vandaag moet kunnen omgaan met de spanningen van de &-&-&-paradox. Dat vraagt om vakmanschap, leiderschap en creativiteit.

 

De TomTom

Agile leiderschap vraagt om denken als je TomTom. Daarmee ben je doelgericht, wendbaar en in staat om je omgeving te beïnvloeden.

De TomTom zoekt steeds actief de beste route tot het doel en communiceert de consekwenties. Blijf dus actie tonen zolang het doel nog steeds niet is bereikt. Ook (of juist) als het tegenzit!

De heartbeat

Ritme leidt tot voortgang zonder dwang bij zelforganiserende teams en professionals. Zonder heartbeat geen PDCA-cyclus en lerende vermogen.

Vergelijk je project met de 10km schaatsen. Dat zijn eigenlijk 25 rondjes van 400 meter. Haal je wekelijkse rondetijden, dan ligt je project op schema!

 

De blinde vink

Afvinken wordt beloond met een boost dopamine waardoor je vaker wilt. Maar pas op voor de blinde vink!

De blinde vink geeft schijnvoortgang en onverwachte correcties later in het project. Iets is pas af als het je dichter bij je einddoel brengt!

Cover-The-Complete-Project-Manager-1

De Complete Projectmanager

Meer weten over het boek?

E-book | 27 pagina's

Projectmanagement Masterclass

Wil je ook die Complete Projectmanager worden of ben je al een ervaren projectmanager en wil je je kennis verrijken dan is de Projectmanagement Masterclass iets voor jou!

Ontdek de overtreffende trap van wendbaar (Agile) om kunnen gaan met veranderingen: leer zelf dié veranderingen te initiëren die jóu helpen. Wordt van beheerser een beïnvloeder!

In deze masterclass is er veel individuele aandacht voor de cursisten en staat het leren als groep centraal. Daarom is de omvang maximaal 10 deelnemers. Je kunt je individueel inschrijven voor trainingen in Eindhoven, Enschede of Den Haag. Ook bieden wij de masterclass aan als incompany training aangepast aan de eigen organisatie.

023 Overig Eindhoven-2

Klaar voor de volgende uitdaging.

Samen met jullie gaan we de uitdaging aan om gezamenlijk de toekomst vorm te geven en verdere stappen te zetten in waardecreatie en blijvende impact.

Praat met een specialist
Leer ons kennen