One Day Workshop Reliability

Betrouwbaarheid; de sleutel tot een succesvol product.

ODWs - opening image

Tijdens deze training leer je:

 • Reliability Engineering in het product creatie proces. Tools, Methodieken en de te verwachte resultaten
 • Voorspellen van uitval, uitvoeren van risicoanalyses
 • Hoe om te gaan met kleine aantallen; Weibayes methodiek. Opzetten van een test plan
 • Managementaspecten. Change management; strategie, implementatie, bewaking, training

Praktijkdocent.

Ing. Ronald Schop

Ing. Ronald Schop

Sr. Director Reliability
Reliability Specialist, verantwoordelijk voor de oprichting van het EU Certified Reliability Engineer (CRE) programma in samenwerking met de universiteiten van Stuttgart, Delft, Amsterdam en Brussel.

Training informatie

 • Eindhoven
 • 1 dag

Investering

De investering bedraagt € 795,- (excl. BTW) per deelnemer. Inbegrepen is de trainingdag, uitgebreid lesmateriaal, nuttige Excel tools, lunch en versnaperingen.

Over de One Day Workshop Reliability.

Om in te spelen op de laatste economische ontwikkelingen moeten organisaties nieuwe producten en systemen ontwikkelen met een hoge betrouwbaarheid. Het falen van producten kan een behoorlijke impact hebben en tot grote consequenties leiden. Reliability Engineering is een opkomende discipline binnen product-ontwikkeling die helpt om op een integrale manier de betrouwbaarheid van het product met accurate en kwantitatieve methoden te waarborgen.

De One Day Workshop Reliability bestaat uit een introductie van de reliability engineering tools en methoden zoals Weibull en lognormaal verdeling, risicoanalyse, voorspellen van uitval, opstellen van test plannen en meten van betrouwbaarheidsgroei. Naast het verkrijgen van inzicht in de methodieken is de integratie hiervan in een ontwikkelingstraject de spil van de workshop.

One Day Workshop Reliability.

Resultaat

De workshop geeft je inzicht in de integratie van reliability engineering in het productontwikkelingstraject. Het specificeren van eisen, opstellen van een risicoanalyse, beoordelen van testresultaten op component- en systeemniveau, voorspellen van Life Cycle kosten en onderhoud-strategie; kortom Reliability-Maintenance-Safety (RMS) in al haar aspecten.

ODWs- outcome
One Day Workshop Reliability

Ja, reserveer mijn plek.

Wij zullen je binnen 1 werkdag een e-mail sturen met de vervolgstappen.

Wat je gaat leren.

Dag 1

Wat je gaat leren

 • Principes en terminologie
 • Reliability Engineering in het product creatie proces. Tools, methodieken en resultaten.
 • De Weibull verdeling. Het maken van een Weibull plot (hands-on). Interpreteren van deplot; bèta waarde, goede en slechte plots, de 3-parameter Weibull en de lognormaal verdeling (hands-on).
 • Voorspellen van uitval en uitvoeren van risicoanalyses. Is het faaltempo aan het toenemen, constant, of juist aan het afnemen? Wat wordt mijn onderdelen omzet? Is er een optimaal vervangingspunt
 • Hoe om te gaan met kleine aantallen? Weibayes, opzetten van een test plan. Moet alles tot einde levensduur getest worden? Wat zijn de alternatieven?
 • Crow-AMSAA betrouwbaarheidsgroeianalyse. Trendanalyse van garantiedata, jouw machinepark, productieproces. Accurate en vroegtijdige programmabesluiten; meet de effecten.
 • Managementaspecten. Mentaliteit, strategie, implementatie, bewaking, training. Jouw rol in het implementeren van RMS Engineering in de strategie van jouw firma.

Praktische informatie.

Voor wie

De One Day Workshop Reliability is een professionele, intensieve eendaagse workshop. Bedoeld voor het senior management en engineers werkzaam in R&D, test afdelingen of projectmanagement die het reliability programma binnen een bedrijf (gaan) leiden of uitvoeren.

Certificering

De deelnemers ontvangen aan het eind van de trainingsdag een bewijs van deelname.

Locatie & Data

Locatie
Eindhoven – High Tech Campus 29


Data 2022
2september 


Groepsgrootte

Maximaal 12 participanten

Save your seat

Ga aan de slag en reserveer je plek.

Zet de volgende stap in je persoonlijke ontwikkeling.