Training informatie

  • Eindhoven
  • 1 dag

Investering

De investering bedraagt €895,-  (excl. BTW) per deelnemer.

Inbegrepen zijn het boek 'Survival Handbook of Office Epiphanies' waarop de course is gebaseerd, lunch en materialen. Verder is er de mogelijkheid voor een online Q&A sessie van 1,5 uur.

Over ODW Survival Crash Course in Idea Generation

Een idee is een essentiële tussenstap in probleem oplossend denken omdat het geen oplossing is maar een oplossingsrichting. Daarmee vermijd je de valkuil van je hersenen om meteen de oplossing te willen produceren. Een idee daarentegen wijst de weg naar het gewenste resultaat. In het idee komen probleem oplossend vermogen, abstract en vooral ook kritisch denken samen. Met de achterliggende structuur kun je grip krijgen op complexe vraagstukken en projecten. Door de kracht van je associatieve denken te bundelen als de zon door een vergrootglas. Zo ontwikkel je een doelgericht denk instrument in je werk.In onze werkomgeving hebben we meer eigen verantwoordelijkheid maar ook meer complexiteit. Ideeën zijn daarin complementair aan onze rationele, procesmatige aanpak. Tegelijk worden ideeën gezien als het product van goddelijke inspiratie door mensen met een creatief talent. Dit is een misvatting. Het genereren van ideeën is een universele basisvaardigheid met een krachtig instrument. JIJ.

ODW Idea Generation Marijn

 

In deze opleiding leer je:

  • Je maakt kennis met een idee als een default denk stap in het analyseren en richting geven aan complexe vraagstukken en projecten.
  • Je krijgt inzicht in de taal van ideeën- van een complexe vraag tot een volwassen idee.
  • Je leert vooral denken in ideeën als een individuele denkvaardigheid en krijgt een inkijk je eigen unieke denk handschrift.

Praktijkdocent

Marijn van der Poll

Marijn van der Poll

Industrieel ontwerper, strategisch adviseur, auteur, docent en partner bij designbureau vanderPolloffice
Zijn werk maakt deel uit van de collecties van onder meer het Victoria & Albert Museum in Londen en het San Francisco MOMA. Hij adviseert overheidsinstanties zoals het Ministerie van Infrastructuur over social design en innovatie. Hij is voormalig ambassadeur van de internationaal gerenommeerde Dutch Design Week en vast faculteitslid van de Design Academy Eindhoven. Hij heeft een BA in Industrieel Ontwerpen van de Design Academy en een MSc van de Universiteit van Nebraska.

Opleiding: Survival Crash Course in Idea Generation

Resultaat

STAP button NL

Het doel van de opleiding is om je in staat te stellen om jouw persoonlijke ideeënvaardigheden toe te passen op zowel complexe vraagstukken als dagelijkse werkzaamheden. Van vergaderingen tot nieuwe projecten, en strategische en creatieve processen. Het stelt je in staat om je oorspronkelijk denken te sturen en je vermogen om krachtige ideeën te ontwikkelen verbeteren. Tenslotte zal je worden uitgerust met een gemeenschappelijke taal van ideeën.

RB book open

 

One Day Workshop - Survival Crash Course in Idea Generation

Ja, ik schrijf me in

Praktische informatie.

Voor wie

Dit is een universele vaardigheidstraining voor professionals; het is niet specifiek gericht op creatievelingen. Je hebt meer autonomie in je werk en die autonomie komt met verantwoordelijkheid. Dat omvat verantwoordelijkheid voor complexe projecten en opdrachten met een open einde. De sleutel van het omgaan met deze complexe vraagstukken is het idee. Het ontwikkelen van ideeën is geen talent maar een vaardigheid en even nuttig voor een systems engineer, ambtenaar of een sales professional.

Certificering

De deelnemers ontvangen na het voltooien van de training een bewijs van deelname.

 

 

 

Locatie & Data

Locatie
 High Tech Campus Eindhoven.
 
Data 2023 
Nader te bepalen.

 
Groepsgrootte 

Maximaal aantal deelnemers: 20