Training informatie

  • Eindhoven
  • 2 modules van 2 dagen
  • 13 + 14 november & 4 + 5 december 2024

Investering

De investering is € 2.990 (ex. btw) per deelnemer, inclusief training materiaal, het boek “Advanced Engineering Design; Lifetime performance and Reliability” en lunch.

Bovendien vier keer gratis deelname aan de Reliability User Group (geldig tot een jaar na de laatste dag van deze cursus).

Over de opleiding HI-RF9 Physics of Failure.

De deelnemers aan de opleiding RF9 Physics of Failure verwerven gedetailleerde kennis over faalmechanismen in producten en de impact op betrouwbaarheid.

Het denken in de functies en faalmechanismen van een product is essentieel tijdens het Product Creation Process (PCP). Verlies van functionaliteit betekent het falen van een constructie of ontwerp. Dit kan op verschillende manieren worden voorkomen. Inzicht in de fysica van falen draagt bij aan het Product Creation Process tijdens alle ontwikkelingsfases.

De opleiding richt zich op het identificeren, begrijpen en modelleren van faalmechanismen. Op basis van ontwerp maatregelen wordt de kans op falen gereduceerd. Hierna wordt de betrouwbaarheid voorspeld, rekening houdend met variatie als gevolg van ontwerp, productie en gebruiker.

Je leert denken in termen van faalmechanismen tijdens de ontwikkeling en het inzicht hierin van systemen zoals mechanische, mechatronische en elektronische systemen. Onderwerpen die aan bod komen zijn: vermoeidheid, slijtage, degradatie, mechanische verbindingen, elektrische storingen en modellering en het voorkomen van faalmechanismen.

Download Brochure

In deze opleiding leer je:

  • Praktische en gedetailleerde kennis over faalmechanismen in producten en hun impact op reliability
  • Hoe de opgedane kennis direct kan worden toegepast tijdens Design for Reliability (DfR) en productverbeteringen om falen te voorkomen

Praktijkdocenten

Dr. Anton van Beek

Dr. Anton van Beek

Leraar aan de TU Delft, werkt bij de afdeling Precisie- en microsysteemtechniek.
Hij is de auteur van het boek “Advanced Engineering Design; Lifetime performance and Reliability”. Van origine triboloog heeft hij zijn kennisbereik vergroot met vele andere faalmechanismen. Naast zijn werk voor de TU Delft is hij ook als consultant werkzaam voor diverse slijtage en vermoeiingsproblemen.
Dr. Ir. Coen Smits

Dr. Ir. Coen Smits

Scientific Director Reliability
Hij werkt al meer dan 10 jaar bij Holland Innovative als reliability specialist met opdrachten in vele high tech- en automotive- ondernemingen. Hij is gepromoveerd natuurkundige (TU Eindhoven).

Opleiding: Physics of Failure.

Resultaat

De opleiding RF9 Physics of Failure leert je het identificeren, begrijpen en modelleren van faalmechanismen. Dit geeft de juiste kennis om toe te passen tijdens de Design for Reliability en productverbetering processen.

RFs - outcome

Om een betrouwbaar ontwerp te bereiken is de essentiële vaardigheid vereist om zowel kritische componenten in systemen te identificeren als de nodige maatregelen te nemen om storingen te voorkomen. Een component kan falen als gevolg van verschillende oorzaken. Inzicht in de onderliggende oorzaken van falen en faalmechanismen is noodzakelijk om het ontwerp hiertegen bestendig te maken. Niet alleen wordt er tijd en geld bespaard tijdens productontwikkeling, het voorkomt ook ontevreden klanten en gebruikers.

Physics of Failure

Ja, ik schrijf me in.

Wat je gaat leren.

Blok 1 - dag 1 & 2

Wat je gaat leren op dag 1 en 2 van de opleiding.

  • Faaloorzaak, -mechanisme en -effect. Denken in faal-mechanismen
  • Risico Analyse (FMEA) van een testopstelling en component; faalmechanisme definiëring
  • Vermoeiing, materiaalgedrag, soort breuken, Hertze spanningen, statische en dynamische belastbaarheid
  • Slijtage mechanismen - Tribologie. Pitting, fretting, cavitatie, erosie, smering, vervuiling, afdichtingen

Blok 2 - dag 3 & 4

Wat je gaat leren op dag 3 en 4 van de opleiding.

  • Degradatie - chemische reacties. Temperatuur, luchtvochtigheid, vervuiling, oxidatie, kristallisatie, ozon, UV straling. Modelleren; Arrhenius, Peck, Coffin-Manson en Power Law
  • Falen van verbindingen, bouten, inserts, lijmen en lassen
  • Elektrisch falen, zoals kortsluiting, inbranden, overgangs-weerstand, SN-whiskers, EMC, ESD
  • Ontwerp richtlijnen, veiligheidsfactoren en derating

Praktische informatie.

Voor wie

De training richt zich op ontwikkeling- en reliability engineers actief in ontwerp, testen, garantie analyse, betrouwbaarheid en risicoanalyse (FMEA) binnen DfR, DfSS en verbeteringsprojecten. Het is een uitbreiding van de DfSS Black Belt training op het gebied van reliability.

Certificering

De deelnemers ontvangen aan het eind van de laatste trainingsdag een bewijs van deelname. Daarnaast geldt RF9 als één van de keuzemodules ter verkrijging van het Certificaat Reliability Engineer volgens VDI 4002.

Het Reliability Foundation Programma is een post-academisch onderwijsprogramma, gericht op de praktische aspecten van reliability engineering. Het programma is ontwikkeld in overeenstemming met de VDI 4002 reliability richtlijnen in samenwerking met de Universität Stuttgart, en bestaat uit verschillende modules die resulteren in een VDI reliability engineer certificering.

Locatie & Data

Locatie

Eindhoven – High Tech Campus 29   
 
Data 2024

Dag 1: 13 november
Dag 2: 14 november
Dag 3: 4 december
Dag 4: 5 december

Groepsgrootte 

Maximaal aantal participanten: 16

Examendata

Examen data 2024

26 maart (start 9:00)

18 juni (start 9:00)

26 november (start 9:00)

Examens kunnen zowel in Eindhoven als in Enschede worden afgenomen.