RF9 Physics of Failure2019-08-26T22:11:07+00:00

RF9 Physics of Failure

Het herkennen van kritische onderdelen in systemen en het nemen van maatregelen om falen te voorkomen is een onmisbare vaardigheid om een betrouwbaar ontwerp te kunnen realiseren. Een onderdeel kan op vele manieren én als gevolg van uiteenlopende oorzaken bezwijken. Het begrijpen van de faaloorzaken en faalmechanismen bespaart veel tijd en geld tijdens productontwikkeling en voorkomt ontevreden klanten en gebruikers.

SchakelDe deelnemers aan Reliability Foundation 9 (RF9) bouwen praktische en gedetailleerde kennis op over faalmechanismen in producten en hun impact op Reliability. De opgedane kennis kan direct worden toegepast tijdens Design for Reliability (DfR) en productverbeteringen ten einde falen te voorkomen.

Het denken in functies en faalmechanismen is van essentieel belang in het Product Creatie Proces. Het verlies van een functionaliteit is immers het falen van een constructie en dit kan op vele manieren optreden. Inzicht in de Physics of Failure levert een bijdrage tijdens alle fases van het ontwikkelen van kwalitatief  hoogwaardige en betrouwbare systemen.

De training richt zich op het identificeren, begrijpen en modelleren van faalmechanismen. Aan de hand van
ontwerpmaatregelen wordt de kans op het optreden van faalmechanismen geminimaliseerd. Hierna wordt de betrouwbaarheid voorspeld, rekening houdend met variatie vanuit ontwerp, productie en gebruiker. Het denken in faalmechanismen tijdens het ontwerpen en inzicht in faalmechanismen in mechanische, mechatronische en elektrische systemen. Onderwerpen zijn onder andere: vermoeiing, slijtage, degradatie, verbindingen, afdichtingen, elektrisch falen en het modelleren en voorkomen van faalmechanismen.

Inhoud
Programma
• Faaloorzaak, -mechanisme en -effect. Denken in faalmechanismen
• Risico Analyse (FMEA) van een testopstelling en component; faalmechanisme definiëring
• Vermoeiing, materiaalgedrag, soort breuken, Hertze spanningen, statische en dynamische belastbaarheid
• Slijtage mechanismen – Tribologie. Pitting, fretting, cavitatie, erosie, smering, vervuiling, afdichtingen
• Degradatie – chemische reacties. Temperatuur, luchtvochtigheid, vervuiling, oxidatie, kristallisatie, Ozon, UV straling. Modelleren; Arrhenius, Peck, Coffin-Manson en Power Law
• Falen van verbindingen, bouten, inserts, lijmen en lassen
• Elektrisch falen, zoals kortsluiting, inbranden, overgangsweerstand, SN-whiskers, EMC, ESD
• Ontwerp richtlijnen, veiligheidsfactoren en derating

Stutgart2Introductie
Het Reliability Foundation Programma is een post-academisch onderwijs programma, gericht op de praktische aspecten van Reliability Engineering. Het programma is ontwikkeld in overeenstemming met de VDI 4002 Reliability richtlijnen, en bestaat uit verschillende modules die resulteren in een VDI Reliability Engineer certificering.

Samenwerking
Het totale Reliability Foundation Programma is opgesteld volgens de VDI 4002 richtlijn in samenwerking met de Universität Stuttgart. De universiteit is verantwoordelijk voor de inhoudelijke kwaliteit van het programma en wordt daarbij ondersteund door de Universität Braunschweig en de Vrije Universiteit Brussel.

VDI Certificering
Het volgen van de Foundation Modules RF1 en RF2, met daarnaast twee extra modules, het behalen van de theoretische examens, alsmede het succesvol afronden van een project resulteert in het behalen van het certificaat “VDI Zuverlässigkeitsingenieur” of “VDI Certified Reliability Engineer”, uitgegeven door de Universität Stuttgart.

_MG_2005-2

Coen Smits – Holland Innovative

Cursusduur en aantal deelnemers:
2 blokken van 2 dagen van 9.00 tot 17.00 uur. Maximale groepsgrootte: 16. De RF9 Physics of Failure training kan ook incompany worden gegeven.

Docenten:
Dr. Anton van Beek (TU Delft), Dr. Ir. Coen Smits (Reliability Specialist bij Holland Innovative) en Ing. Ronald Schop (Senior Director Reliability bij Holland Innovative).

Locatie en kosten:
Eindhoven: High Tech Campus 9 (Bèta Building)
De kosten bedragen €2.990 (excl. BTW) per deelnemer. Inbegrepen zijn de 4 trainingsdagen, uitgebreid cursusmateriaal, het boek ‘Advanced Engineering Design; Lifetime performance and Reliability’, dagelijkse lunch en drank. Daarnaast binnen 1 jaar 4x gratis deelname aan de Reliability User Groups. Niet inbegrepen zijn de kosten voor het theoretisch examen, overige projectbegeleiding en certificeringskosten.

Indien u examen wilt afleggen tijdens de 3 geplande examendagen in 2018, bedragen de kosten voor het RF9 theorie-examen €350,- per deelnemer. Indien u op een ander tijdstip theorie-examen wilt afleggen bedragen de kosten €500,- per deelnemer. Aanmelden kunt u doen door een email te sturen naar academy@holland-innovative.nl. Gelieve te vermelden aan welk examen u wilt deelnemen.

Beta Building High Tech Campus Eindhoven

Locatie Eindhoven

Data 2019:
Locatie: Eindhoven
Blok 1: 14 & 15 november
Blok 2: 5 & 6 december

Data 2020:
Locatie: Eindhoven
Blok 1: 12 & 13 november
Blok 2: 10 & 11 december

Vragen?
Heeft u een vraag over een van onze opleidingen?
Wilt u graag de mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over de mogelijkheden.
T: +31 (0)40 851 4611
E: academy@holland-innovative.nl

Download Flyer
Beoordeling door klanten: 8.4/10 - 155 beoordelingen
X