HI Opleiding RF9 Physics of Failure

Introductie in de belangrijkste faalmechanismen en de fysica die eraan ten grondslag ligt | 4 dagen

Kritische componenten in systemen identificeren en de nodige maatregelen nemen om storingen te voorkomen, is een essentiële vaardigheid om een betrouwbaar ontwerp te bereiken. Een component kan op veel manieren falen en als gevolg van verschillende oorzaken. Inzicht in de onderliggende oorzaken van falen en faalmechanismen is een voorwaarde om het ontwerp hiertegen bestendig te maken en bespaart daarmee tijd en geld tijdens productontwikkeling en voorkomt ontevreden klanten en gebruikers.

Download Brochure
Aanmelden

Over de opleiding RF9 Physics of Failure

De deelnemers aan ‘Physics of Failure’ verwerven praktische en gedetailleerde kennis over faalmechanismen in producten en hun impact op betrouwbaarheid. De opgedane kennis kan onmiddellijk worden toegepast tijdens Design for Reliability (DfR) en productverbeteringsprojecten om storingen te voorkomen.

Het denken in functies en faalmechanismen is essentieel tijdens het Product Creation Process (PCP). Verlies van functionaliteit betekent het falen van een constructie of ontwerp, wat op verschillende manieren kan voorkomen. Inzicht in de fysica van falen draagt bij aan het PCP tijdens alle fasen van de ontwikkeling van hoogwaardige en betrouwbare systemen.

De training richt zich op het identificeren, begrijpen en modelleren van faalmechanismen. Op basis van passende ontwerpmaatregelen wordt de kans op het optreden van faalmechanismen tot een aanvaardbaar niveau gereduceerd. Hierna kan de betrouwbaarheid worden voorspeld, waarbij rekening wordt gehouden met variatie als gevolg van ontwerp, productie en gebruiker. Denken in termen van faalmechanismen tijdens de ontwikkeling en inzicht in faalmechanismen in mechanische, mechatronische en elektronische systemen. Onderwerpen die aan bod komen zijn: vermoeidheid, slijtage, degradatie, mechanische verbindingen, elektrische storingen en modellering en het voorkomen van faalmechanismen.

Onderwerpen van de opleiding RF9 Physics of Failure

Tijdens de RF9 Physics of Failure opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Faaloorzaak, -mechanisme en -effect. Denken in faalmechanismen
  • Risico Analyse (FMEA) van een testopstelling en component; faalmechanisme definiëring
  • Vermoeiing, materiaalgedrag, soort breuken, Hertze spanningen, statische en dynamische belastbaarheid
  • Slijtagemechanismen – Tribologie. Pitting, fretting, cavitatie, erosie, smering, vervuiling, afdichtingen
  • Degradatie – chemische reacties
  • Falen van mechanische verbindingen, bouten, inserts, lijmen en lassen
  • Elektrisch falen, zoals kortsluiting, inbranden, overgangsweerstand, Sn-whiskers, ESD
  • Ontwerp richtlijnen, veiligheidsfactoren en derating

Resultaat van de opleiding RF9 Physics of Failure

Tijdens de RF9 Physics of Failure opleiding leert u:

  • Praktische en gedetailleerde kennis over faalmechanismen in producten en hun impact op reliability.
  • Hoe de opgedane kennis direct kan worden toegepast tijdens design for reliability (DfR) en productverbeteringen om falen te voorkomen.

Voor wie

Ontwikkeling- en reliability engineers actief in ontwerp, testen, garantie analyse, betrouwbaarheid en risicoanalyse (FMEA) binnen DfR, DfSS en verbeteringsprojecten.

Opzet opleiding

2 blokken van 2 dagen, van 9.00 tot 17.00 uur

Locaties, data & rooster

Locatie – Eindhoven: High Tech Campus 29

Data 2020
Locatie: Eindhoven
Sessie I
Blok 1: 12 & 13 november
Blok 2: 10 & 11 december

Investering opleiding

De investering is € 2.990,(ex. btw) per deelnemer, inclusief training materiaal, het boek “Advanced Engineering Design; Lifetime performance and Reliability” en lunch. Bovendien vier keer gratis deelname aan de Reliability User Group (geldig tot een jaar na de laatste dag van deze cursus).

Docenten

Dr. Anton van Beek:
Teacher aan de TU Delft, werkt bij de afdeling Precisie- en microsysteemtechniek. Hij is de auteur van het boek “Advanced Engineering Design; Lifetime performance and Reliability”. Van origine triboloog heeft hij zijn kennisbereik vergroot met vele andere faalmechanismen. Naast zijn werk voor de TU Delft is hij ook als consultant werkzaam voor diverse slijtage en vermoeiingsproblemen.

Dr. Ir. Coen Smits:
Hij werkt al meer dan 10 jaar bij Holland Innovative als reliability specialist met opdrachten in vele high tech- en automotive- ondernemingen. Daarvoor ontwikkelde hij productieapparatuur voor zonnecellen bij OTB Solar. Hij is gepromoveerd natuurkundige (TU Eindhoven) en was enige jaren werkzaam aan de RWTH universiteit in Aken.

Certificaat / diploma

De deelnemers ontvangen aan het eind van de laatste trainingsdag een bewijs van deelname. Daarnaast geldt RF9 als één van de keuzemodules ter verkrijging van het Certificaat Reliability Engineer volgens VDI 4002.

Manier van lesgeven

De opleiding RF9 Physics of Failure wordt aangeboden als klassikale opleiding, maar elke andere vorm kan besproken worden. We zijn in staat om offline, online en hybride opleidingen aan te bieden.

Groepsgrootte

Maximaal aantal participanten: 16

Het Reliability Foundation Programma is een post-academisch onderwijsprogramma, gericht op de praktische aspecten van reliability engineering. Het programma is ontwikkeld in overeenstemming met de VDI 4002 reliability richtlijnen in samenwerking met de Universität Stuttgart, en bestaat uit verschillende modules die resulteren in een VDI reliability engineer certificering.

Persoonlijk opleidingsadvies?

Wilt u graag meer informatie over deze opleiding? Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen u graag verder! Zij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00.

T: +31 (0)40 851 4610
E: academy@holland-innovative.nl

Opleidingsadvies aanvragen

Gerelateerde opleidingen

Op het gebied van Reliability bieden wij ook aan:Over de Holland Innovative Academy

Holland Innovative helpt bij het ontwikkelen van de competenties van u en uw collega’s om uw organisatie te versterken en groei te creëren. Samen met gerenommeerde expertisecentra zoals de Technische Universiteit Eindhoven, Universiteit Twente, Technische Universiteit Delft en de Universiteit van Stuttgart organiseren we opleidingen, trainingen en masterclasses in Projectmanagement, Product & Procesontwikkeling, Reliability, Data Science en MedTech. We bieden zowel open inschrijving als incompany trainingen; op maat gemaakt om volledig  aan de behoeften en de strategie van uw organisatie te voldoen. Het koppelen van deze trainingen aan praktijkervaring is belangrijk om de effectiviteit te maximaliseren. Waar mogelijk worden uw eigen cases/data besproken tijdens onze training en/of verder verkend door coaching on the job, projectparticipatie en ook in de User Groups.

Bekijk ons complete trainingsaanbod in de Holland Innovative Academy