FMEA (Failure Mode & Effects Analysis) Facilitator Training

Facilitator Training

Nieuwe producten, processen en systemen moeten sneller worden ontwikkeld en met toenemende kwaliteits- en betrouwbaarheidsniveaus. Productieverliezen, garantieclaims en zelfs verlies van merkimago moeten worden voorkomen.
Leer hoe u risicoanalyse kunt uitvoeren en faciliteren met behulp van goede FMEA’s als een integraal en effectief onderdeel van uw productcreatieproces. Verkort de tijd om de hoge risico’s te identificeren en een risicobeperkend plan te genereren. Krijg enthousiaste betrokkenheid van ingenieurs, architecten en managers om de effectiviteit en volledigheid van FMEA te vergroten.

Download Brochure

De FMEA, Failure Mode en Effects Analysis, wordt beschouwd als het hart van het risicobeheer van elk ontwikkelingsproces en biedt een duidelijke link tussen Design for Six Sigma en Design for Reliability en zorgt daarom voor de nieuwste producten.

In deze training wordt het referentieboek ‘Effectieve FMEA’s’ van Carl Carlson aangevuld met de Holland Innovative structurele manier van werken, opgedaan door jarenlange ervaring.

Het doel is om verspilling van tijd en moeite te verminderen, waardoor FMEA leuker is om te doen en zich te concentreren op alle hoge risico’s. Je leert hoe je deze effectieve FMEA’s kunt faciliteren, inclusief de transformatie naar een risico beperkend plan. De FMEA zal worden omgezet in een “levend document” en een hulpmiddel voor het volgen van risico’s.

Na een introductie op het gebied van FMEA’s worden de CTQ-flowdown en systeemontleding met grens en interfacediagram besproken om inzicht te geven in het product. De resultaten worden ingevoerd voor de eerste prioriteringsstap met de voorlopige risicobeoordeling. Verschillende iteraties met de Risk Maturity Matrix zullen wijzen op de component (en) en functie (s) met het hoogste risico.

Lezingen worden afgewisseld met praktijkcases en oefeningen voor elke stap in het FMEA-proces. Verschillende tools en sjablonen worden gepresenteerd om de deelnemer te helpen bij het faciliteren van effectieve en juiste FMEA’s.

Doelgroep
Engineers, architecten en managers

Locatie en investering:
Eindhoven: High Tech Campus 29
De investering is € 2.990,- (ex. btw) per deelnemer, inclusief trainingmateriaal, het boek materials, “Effective FMEA’s” by Carl Carlson, diverse Excel templates en lunch.

Cursusduur en aantal deelnemers:
4 dagen van 9.00 tot 17.30 uur. Maximale groepsgrootte: 10. Standaard worden onze trainingen in het Nederlands gegeven. In geval van één of meerdere niet-Nederlands sprekende deelnemers wordt de training in het Engels gegeven.

Data 2020
Sessie III
Blok 1: 28 – 29 oktober 2020
Blok 2: 18 – 19 november 2020

Trainingen van Holland Innovative worden volledig remote en online aangeboden volgens het Live Online Interactive Training format (LOIT). Deze ontwikkeling is een logische stap in de contact-beperkende maatregelen omtrent het COVID19-virus en wordt door Holland Innovative aangeboden voor alle trainingen en workshops in 2020. Wij zijn continu bezig met innovaties in kennisontwikkeling: van challenge based learning tot digitale leeromgeving en volledig remote. Neem contact op voor meer informatie over LOIT, we helpen je graag verder.

Trainers:
Ir. Marcel Logger, Ir. Dorien Lutgendorf

Vragen?
Heeft u een vraag over één van onze opleidingen? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over de mogelijkheden.
T: +31 (0)40 851 4611
E: academy@holland-innovative.nl 

The FMEA – Facilitator Training course was great. Due to the Corona-Situation the course was held online via Teams. However, it still was a professional training course with great trainers who were more than willing to share their experience with me. We had great discussions and the course was structured in a way that left no open questions. Step by step I was able to follow the “Effective FMEA Process”. The taught concepts were supported by hands-on exercises after each module. This course was of great value and will not only support me in my future role as an FMEA facilitator. Thanks HI for this great experience!

Alexander Wooning , TÜV SÜD - Germany