FMEA (Failure Mode & Effects Analysis) Facilitator Training2020-03-19T02:45:39+00:00

FMEA (Failure Mode & Effects Analysis) Facilitator Training

Facilitator Training

Nieuwe producten, processen en systemen moeten sneller worden ontwikkeld en met toenemende kwaliteits- en betrouwbaarheidsniveaus. Productieverliezen, garantieclaims en zelfs verlies van merkimago moeten worden voorkomen.
Leer hoe u risicoanalyse kunt uitvoeren en faciliteren met behulp van goede FMEA’s als een integraal en effectief onderdeel van uw productcreatieproces. Verkort de tijd om de hoge risico’s te identificeren en een risicobeperkend plan te genereren. Krijg enthousiaste betrokkenheid van ingenieurs, architecten en managers om de effectiviteit en volledigheid van FMEA te vergroten.

Download Brochure

De FMEA, Failure Mode en Effects Analysis, wordt beschouwd als het hart van het risicobeheer van elk ontwikkelingsproces en biedt een duidelijke link tussen Design for Six Sigma en Design for Reliability en zorgt daarom voor de nieuwste producten.

In deze training wordt het referentieboek ‘Effectieve FMEA’s’ van Carl Carlson aangevuld met de Holland Innovative structurele manier van werken, opgedaan door jarenlange ervaring.

Het doel is om verspilling van tijd en moeite te verminderen, waardoor FMEA leuker is om te doen en zich te concentreren op alle hoge risico’s. Je leert hoe je deze effectieve FMEA’s kunt faciliteren, inclusief de transformatie naar een risico beperkend plan. De FMEA zal worden omgezet in een “levend document” en een hulpmiddel voor het volgen van risico’s.

Na een introductie op het gebied van FMEA’s worden de CTQ-flowdown en systeemontleding met grens en interfacediagram besproken om inzicht te geven in het product. De resultaten worden ingevoerd voor de eerste prioriteringsstap met de voorlopige risicobeoordeling. Verschillende iteraties met de Risk Maturity Matrix zullen wijzen op de component (en) en functie (s) met het hoogste risico.

Lezingen worden afgewisseld met praktijkcases en oefeningen voor elke stap in het FMEA-proces. Verschillende tools en sjablonen worden gepresenteerd om de deelnemer te helpen bij het faciliteren van effectieve en juiste FMEA’s.

Doelgroep
Engineers, architecten en managers

Locatie en investering:
Eindhoven: High Tech Campus 29
De investering is € 2.990,- (ex. btw) per deelnemer, inclusief trainingmateriaal, het boek materials, “Effective FMEA’s” by Carl Carlson, diverse Excel templates en lunch.

Cursusduur en aantal deelnemers:
4 dagen van 9.00 tot 17.30 uur. Maximale groepsgrootte: 10. Standaard worden onze trainingen in het Nederlands gegeven. In geval van één of meerdere niet-Nederlands sprekende deelnemers wordt de training in het Engels gegeven.

Data 2020
Locatie: Eindhoven

Sessie I
Blok 1: 8 – 9 april 2020
Blok 2: 15 – 16 april 2020

Sessie II
Blok 1: 28 – 29 oktober 2020
Blok 2: 18 – 19 november 2020

Trainers:
Ir. Marcel Logger, Ir. Dorien Lutgendorf

Vragen?
Heeft u een vraag over één van onze opleidingen? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over de mogelijkheden.
T: +31 (0)40 851 4611
E: academy@holland-innovative.nl 

Beoordeling door klanten: 8.4/10 - 155 beoordelingen
X