Green Belt to Black Belt2019-08-25T22:29:15+00:00

Green Belt to Black Belt

Gecertificeerde Green Belts die hun kennis willen verdiepen tot Black Belt-niveau om klantenwensen verder te kunnen vertalen krijgen met de nieuwe Green Belt to Black Belt-training de Design for Six Sigma (DfSS) methodieken die nodig zijn voor de ontwikkeling van nieuwe robuuste producten, diensten en processen. Deze training levert u de middelen om uitdagingen in ontwikkeling succesvol aan te pakken en deze werkwijze te implementeren en te verankeren in uw organisatie.

Doel van de training en resultaat
Vanuit uw achtergrond als Green Belt beschikt u over de benodigde basis om door te groeien tot Black Belt. U bent bekend met de technieken als statistiek en meet systeem analyse die in de Green Belt to Black Belt training verder uitgediept wordt. U wordt opgeleid tot professionele Black Belt en kunt hiermee binnen projecten de leiding nemen en deze uitvoeren volgens de DfSS methodologie. De focus op de klantenvraag en de proactieve wijze van data verzamelen en evalueren leiden tot betere producten en een up-to-date ontwikkelproces voor uw organisatie. Dit heeft een significante impact op product design, kwaliteit, betrouwbaarheid, bedrijfsresultaat en klanttevredenheid.

Om de effectiviteit van het leerproces van de Six Sigma methodiek en de bijbehorende gereedschappen te verhogen zullen de deelnemers bij voorkeur een eerste project synchroon met het cursusverloop uitvoeren, gevolgd door 4x gratis deelname aan de Six Sigma User Group. Het project moet een wezenlijke bijdrage leveren aan de organisatie, zodat het de investering in deze cursus rechtvaardigt.

Een selectie van de vaardigheden die worden geleerd
De DfSS methodiek staat in de Green Belt to Black Belt centraal. Het curriculum van de Green Belt training staat aan de basis van deze training waarbij o.a. meet systeem analyse categorisch wordt ingezet en de capability analyse verder uitgewerkt wordt. Met de klantenwens als basis wordt de Voice of the Customer vertaald in een heldere Critical To Quality flowdown, de basis voor de specificatie van uw product of proces. In een aantal stappen komen we tot een effectief risico management (FMEA) proces inclusief risk mitigatie. Naast CTQ-flowdown en FMEA worden ook creatieve technieken (TRIZ), opstellen van experimenten (DOE’s), meetsysteem evaluaties (GR&R) en Reliability Engineering methoden behandeld. We leggen daarbij een link met het boek “Commercializing Great Products with Design for Six Sigma”, geschreven door Randy C. Perry en David W. Bacon. Uniek in deze training is de integrale aanpak met als doel robuuste en voorspelbare productontwikkeling. Presentaties zullen worden afgewisseld met casestudies en oefeningen. Ook wordt veel aandacht besteed aan statistische technieken ten behoeve van onderbouwing van design keuzes met behulp van het statistische software programma Minitab.

Doelgroep
Green Belt professionals die projecten uitvoeren voor de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en processen. We verwachten affiniteit met besluitvorming gebaseerd op feiten, ondersteund met statistiek én persoonlijke betrokkenheid bij projecten. De training is geschikt voor professionals op academisch of HBO niveau, of eenzelfde niveau van kennis opgedaan door ervaring.

Inhoud
In 3 blokken volledig overzicht én toepassing in de praktijk:

Blok 1 / dag 1-3

 1. Introductie, start met Design for Six Sigma
 2. DfSS Projectdefinitie, Business Case
 3. DfSS Requirements, Voice of the Customer
  • Meetsysteem analyse categorical, – Process Capability, DPMO, niet-normale data
  • Data Analyse: Regressie Analyse, niet-parametrische testen, Transformations
  • Critical Parameter Management, methodical design, CTQ (Critical to Quality) Flowdown

Blok 2 / dag 4-6

 1. Kepner Tregoe, 8D, ishikawa, Shainin, Lean
  • TRIZ special
  • Process FMEA, p-diagram
 2. Process Mapping, Risk Management, FMEA, Problem Solving
 3. Power and sample size
  • Design of Experiments; Fractional factorial, Conjoint Analysis

Blok 3 / dag 7-8

 1. Reliability Introduction
 2. Robust Design & Tolerancing
  • Design for Reliability en toepassing van DfSS tools
  • Verbind tools aan DIDOV en DMAIC methodologieën, afsluiting

Cursusduur en aantal deelnemers
8 dagen van 9.00 tot 17.00 uur. Maximale groepsgrootte: 12.

Locatie en kosten
Eindhoven: High Tech Campus 9 (Bèta Building)
Enschede: Hengelosestraat 500 (Building The Gallery)

De kosten bedragen €4.650 (excl. BTW) per deelnemer. Inbegrepen zijn de 8 trainingsdagen, uitgebreid cursusmateriaal, projectondersteuning tijdens de
trainingsdagen, dagelijkse lunches.

Samenwerking en Certificering
De Green Belt to Black Belt training wordt verzorgd in samenwerking met Instituut Bedrijfskundige Industriële Statistiek van de Universiteit van Amsterdam (IBIS UvA). Deelnemers die de 8-daagse cursus hebben gevolgd, geslaagd zijn voor het IBIS UvA Black Belt theorie-examen en twee projecten succesvol volgens de Six Sigma methodiek hebben uitgevoerd, kunnen door de Universiteit van Amsterdam als Six Sigma Black Belt worden gecertificeerd.

Data 2019

5 juni,  2 juli,  3 juli, 9 september,  10 september,  7 oktober, 8 oktober & 9 oktober

Data 2020

Locatie: Eindhoven
8 juni, 9 juni, 10 juni, 29 juni, 30 juni, 1 juli, 7 september, 8 september, 9 september, 28 september, 29 september & 30 september

Locatie: Enschede
14 september, 15 september, 16 september, 26 oktober, 27 oktober, 28 oktober, 16 november, 17 november, 18 november, 7 december, 8 december & 9 december

Six Sigma Certification Program
Download Flyer
Beoordeling door klanten: 8.4/10 - 155 beoordelingen
X