HI-PP3 Opleiding Green Belt to Black Belt

Voor degenen die hun kennis op Black Belt-niveau willen verdiepen | 8 dagen

De opleiding Green Belt to Black Belt is gebaseerd op de Design for Six Sigma (DfSS) methode. Het is gericht op gecertificeerde Green Belts die hun kennis op Black Belt niveau willen verdiepen. U wordt opgeleid tot een professionele Black Belt waar u het voortouw kunt nemen binnen projecten en deze implementeren volgens de Design for Six Sigma methodiek.

Om robuuste nieuwe producten, diensten en processen te ontwikkelen moet u in staat zijn de behoeften van de klant door te vertalen volgens de Design for Six Sigma methode. Deze opleiding biedt de middelen om uitdagingen in ontwikkeling met succes aan te pakken en deze methode in uw organisatie te implementeren.

Download Brochure
Aanmelden
Vrijblijvend Adviesgesprek

Over de opleiding Green Belt to Black Belt

Vanuit uw  achtergrond als Green Belt heb je de nodige basis om uit te groeien tot een Black Belt. U bent bekend met technieken zoals statistieken en analyses van meetsystemen die verder worden onderzocht in de opleiding Green Belt to Black Belt. U wordt opgeleid tot een professionele Black Belt en u kunt het voortouw nemen binnen projecten en deze implementeren volgens de DfSS-methodiek.

De focus op de klantvraag en de proactieve manier van verzamelen en evalueren van gegevens leidt tot betere producten en een up-to-date ontwikkelingsproces voor uw organisatie. Dit heeft een aanzienlijke impact op productontwerp, kwaliteit, betrouwbaarheid, bedrijfsresultaten en klanttevredenheid.

Om de effectiviteit van het leerproces van de Six Sigma methodiek en bijbehorende hulpmiddelen te vergroten, voeren de deelnemers bij voorkeur een eerste project uit synchroon met de opleiding.

Onderwerpen van de opleiding Green Belt to Black Belt

Tijdens de opleiding Green Belt to Black Belt komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • DfSS Projectdefinitie, business case
 • DfSS Requirements, Voice of the Customer
  • Meetsysteem analyse categorical
  • Process Capability, DPMO, niet-normale data
  • Data Analyse: regressie analyse, niet-parametrische testen,
   transformations
  • Critical Parameter Management, methodical design,
   CTQ (Critical to Quality) Flowdown
 • Keptner Trego, 8D, Ishikawa, Shainin, Lean
  • TRIZ special
  • Process FMEA, p-diagram
 • Process mapping, risk management, FMEA, problem solving
 • Power and sample size
  • Design of Experiments; fractional factorial, conjoint analysis
 • Reliability introduction
 • Robust Design & Tolerancing
  • Design for Reliability en toepassing van DfSS tools
  • Verbind tools aan DIDOV en DMAIC methodologieën, afsluiting

Resultaat van de opleiding Green Belt to Black Belt

Tijdens de opleiding Green Belt to Black Belt leert u:

 • De Design for Six Sigma (DfSS) methodiek
 • In een aantal stappen te komen tot een effectief risico management proces (FMEA) inclusief risk mitigatie. Naast CTQ-flowdown en FMEA worden ook creatieve technieken (TRIZ), opstellen van experimenten (DOE’s), meetsysteem evaluaties (GR&R) en Reliability Engineering methoden behandeld

Voor wie

Green Belt professionals die projecten uitvoeren voor de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en processen. We verwachten affiniteit met besluitvorming op basis van feiten, ondersteund door statistieken en persoonlijke betrokkenheid bij projecten. De Green Belt to Black Belt opleiding is geschikt voor professionals op academisch of HBO-niveau, of hetzelfde kennisniveau opgedaan door ervaring.

Opzet opleiding

De opleiding Green Belt to Black Belt bestaat uit 3 blokken in totaal 8 volle dagen, van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Locaties, data & rooster

Deze opleiding wordt aangeboden in onze 1.5 meter lokalen, online of hybrid. Daarnaast zowel in-company als open inschrijving mogelijk.

Locatie: Eindhoven – High Tech Campus 29

Data 2021
Locatie: Eindhoven
9 juni
29 juni
30 juni
6 september
7 september
27 september
28 september
29 september

Investering opleiding

De investering is € 4.650, – (excl. Btw) per deelnemer, uitgebreid cursusmateriaal, projectondersteuning tijdens de trainingsdagen en dagelijkse lunch.

Docenten

Marcel Logger MSc:
Master Black Belt in Lean Six Sigma en Design voor Six Sigma met een achtergrond in productie, service en logistiek. Werkzaam als Sr. Product & Process Specialist bij Holland Innovative.

Ing. Theo de Goede:
Gepassioneerde Master Black op het gebied van klantgericht design in het High/Med-Tech veld. Bij Holland Innovative richt hij zijn kennis op het gebied Design for Six Sigma en Reliability Engineering.

Certificaat / diploma

Een certificaat van deelneming

Manier van lesgeven

De opleiding Green Belt to Black Belt wordt aangeboden als klassikale opleiding, maar elke andere vorm kan besproken worden. We zijn in staat om offline, online en hybride opleidingen aan te bieden.

In het geval van één of meer niet-Nederlandstalige deelnemers wordt de opleiding in het Engels gegeven.

Groepsgrootte

Maximaal aantal participanten: 10

Om het certificaat te behalen, moeten kandidaten beheersing op Green Belt of Black Belt niveau aantonen van de leerdoelen die zijn gespecificeerd in het Six Sigma-curriculum. Dit wordt getest in het theoretisch examen. Daarnaast moeten kandidaten één (Green Belt) of twee (Black Belt) succesvolle projecten indienen, wat aantoont dat ze de Six Sigma manier van werken effectief kunnen toepassen.

Persoonlijk opleidingsadvies?

Wilt u graag meer informatie over deze opleiding? Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen u graag verder! Zij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00.

T: +31 (0)40 851 4610
E: academy@holland-innovative.nl

Opleidingsadvies aanvragen


Over de Holland Innovative Academy

Holland Innovative helpt bij het ontwikkelen van de competenties van u en uw collega’s om uw organisatie te versterken en groei te creëren. Samen met gerenommeerde expertisecentra zoals de Technische Universiteit Eindhoven, Universiteit Twente, Technische Universiteit Delft en de Universiteit van Stuttgart organiseren we opleidingen, trainingen en masterclasses in Projectmanagement, Product & Procesontwikkeling, Reliability, Data Science en MedTech. We bieden zowel open inschrijving als incompany trainingen; op maat gemaakt om volledig  aan de behoeften en de strategie van uw organisatie te voldoen. Het koppelen van deze trainingen aan praktijkervaring is belangrijk om de effectiviteit te maximaliseren. Waar mogelijk worden uw eigen cases/data besproken tijdens onze training en/of verder verkend door coaching on the job, projectparticipatie en ook in de User Groups.

Bekijk ons complete trainingsaanbod in de Holland Innovative Academy