Black Belt Design for Six Sigma2019-11-08T13:21:43+00:00

Black Belt Design for Six Sigma

Klantenwensen vertalen in first-time-right ontwikkelen van nieuwe robuuste producten, diensten en processen. In een tijd met toenemende druk op Time to Market levert deze vernieuwde en unieke Black Belt Design for Six Sigma (DfSS) training u de middelen om uitdagingen in ontwikkeling succesvol aan te pakken en deze werkwijze te implementeren en te verankeren in uw organisatie.

Doel van de training en resultaat
U wordt opgeleid tot professionele Black Belt en kunt hiermee binnen projecten de leiding nemen en deze uitvoeren volgens de DfSS methodologie. De focus op de klantenvraag en de proactieve wijze van data verzamelen en evalueren leiden tot betere producten en een up-to-date ontwikkelproces voor uw organisatie. Dit heeft een significante impact op product design, kwaliteit, betrouwbaarheid,bedrijfsresultaat en klanttevredenheid. Om de effectiviteit van het leerproces van de Six Sigma methodiek en de bijbehorende gereedschappen te verhogen zullen de deelnemers bij voorkeur een eerste project synchroon met het cursusverloop uitvoeren, gevolgd door 4x gratis deelname aan de Six Sigma User Group. Het project moet een wezenlijke bijdrage leveren aan de organisatie zodat het de investering in deze cursus rechtvaardigt.

Een selectie van de vaardigheden die worden geleerd
U gaat aan de slag met de DfSS methodiek. Met de klantenwens als basis wordt de Voice of the Customer vertaald in een heldere Critical to Quality flowdown, de basis voor de specificaties van uw product of proces. In een aantal stappen komen we tot een effectief risico management (FM(M)EA) proces inclusief risk mitigatie. Naast CTQ-flowdown en FM(M)EA worden ook creatieve technieken (TRIZ), opstellen van experimenten (DOE’s), meetsysteem evaluaties (GR&R) en Reliability Engineering methoden behandeld. We leggen daarbij een link met het boek “Commercializing Great Products with Design for Six Sigma”, geschreven door Randy C. Perry en David W. Bacon. Uniek in deze training is de integrale aanpak met als doel robuuste en voorspelbare productontwikkeling. Presentaties zullen worden afgewisseld met casestudies en oefeningen. Ook wordt veel aandacht besteed aan statistische technieken ten behoeve van onderbouwing van design keuzes met behulp van het statistische software programma Minitab.

Doelgroep
Professionals die projecten uitvoeren voor de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en processen. We verwachten affiniteit met besluitvorming gebaseerd op feiten, ondersteund met statistiek én persoonlijke betrokkenheid bij projecten. De training is geschikt voor professionals op academisch of HBO niveau, of eenzelfde niveau van kennis opgedaan door ervaring.

Henk van Haren Holland Innovative

Henk van Haren – Holland Innovative

Docenten
Docent en verantwoordelijk voor de inhoud van de training is Ing. Henk van Haren, Master Black Belt en Sr. Director Product & Procesontwikkeling bij Holland Innovative. Daarnaast worden onderwerpen extra toegelicht door ervaringsspecialisten van Holland Innovative.

Six Sigma Certification Program

Inhoud
Blok 1 / dag 1-3
• Introductie, start met Design for Six Sigma
• DfSS Projectdefinitie, Business Case
• DfSS Requirements, Voice of the Customer
• Basis statistiek, introductie Minitab

Blok 2 / dag 4-6
• Requirements en CTQ (Critical to Quality) Flowdown
• Methodical Design
• Lean, Process Mapping, Risk Management, FMEA, Problem Solving
• Process Capability, DPMO, niet-normale data

Blok 3 / dag 7-9
• TRIZ (Theory of Inventive Problem Solving)
• Data Analyse 1: Hypothese testen
• Data Analyse 2: Regressie Analyse, niet-parametrische testen
• Design of Experiments 1

Blok 4 / dag 10-12
• Design of Experiments 2
• Robust Design & Tolerancing
• Design for Reliability en toepassing van DfSS tools
• Verbind tools aan DIDOV en DMAIC methodologieën

Vragen?

Heeft u een vraag over een van onze opleidingen?
Wilt u graag de mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over de mogelijkheden.

T: +31 (0)40 851 4611
E: academy@holland-innovative.nl

Cursusduur en aantal deelnemers:
4 blokken van 3 dagen van 9.00 tot 17.30 uur. Maximale groepsgrootte: 16. De Black Belt Design for Six Sigma training kan ook incompany worden gegeven.

Locatie en kosten:
Eindhoven: High Tech Campus 9 (Bèta Building)
De kosten bedragen €6.950 (excl. BTW) per deelnemer. Inbegrepen zijn de 12 trainingsdagen, uitgebreid cursusmateriaal, projectondersteuning tijdens trainingsdagen en dagelijkse lunch. Daarnaast binnen 1 jaar 4x gratis deelname aan de Six Sigma User Groups. Exclusief de kosten voor de optionele examen training, het theoretische examen en de beoordeling van de beide benodigde projecten voor de Black Belt certificering door de Universiteit van Amsterdam.

Data 2020

Locatie: Eindhoven

Locatie: Eindhoven

Blok 1: 8-10 juni
Blok 2: 29 -30 juni & 1 juli
Blok 3: 7-9 september
Blok 4: 28-30 september

Locatie: Enschede

Locatie: Enschede

Blok 1: 14-16 september
Blok 2: 26 -28 oktober
Blok 3: 16-18 november
Blok 4: 7-9 december

Aangepast op úw organisatie
Incompany trainingen worden op maat ontwikkeld, zodat kan worden getraind binnen de eigen praktijk, cultuur en business doelstellingen. U bent hiermee verzekerd dat leerdoelen, werkwijze en materiaal optimaal aansluiten op uw wensen en dat op de beste wijze gebruik wordt gemaakt van de trainingstijd. Daarnaast worden tijdens de training cases én data gebruikt uit uw eigen bedrijf. We kunnen trainen op uw bedrijfslocatie, op een locatie naar uw keuze of in onze eigen trainingsruimte op de High Tech Campus in Eindhoven.

Blijvende gedragsverandering
Door tijdens de training praktische oefeningen mét eigen data uit te voeren kan direct de kracht van de tools en methoden ervaren worden door de deelnemers. Hiermee stimuleert de trainer de deelnemers om de opgedane kennis en vaardigheden ook na het traject blijvend toe te passen. Gedurende en na afloop van de training geeft de trainer u tevens terugkoppeling, zodat de in gang gezette ontwikkelingen in de praktijk kunnen worden gewaarborgd. Resultaat staat voorop!

Aantrekkelijk investeringsvoordeel
Incompany trainingen bieden aantrekkelijke investeringsvoordelen. De kosten per deelnemer liggen lager dan bij open inschrijving. Ervaar de kracht van deze aanpak en neem contact met ons op voor de mogelijkheden van een incompany training bij Holland Innovative!

Vragen?

Wilt u graag de mogelijkheden bespreken?
Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over de mogelijkheden van een incompany training.

Martijn van Raamsdonk
Opleidingsmanager

T: +31 (0)40 851 4611
E: academy@holland-innovative.nl

Download flyer
Beoordeling door klanten: 8.4/10 - 155 beoordelingen
X