Black Belt Design for Six Sigma2020-05-27T10:18:14+00:00

Black Belt Design for Six Sigma

Neem leiding over uw ontwikkelprojecten door besluitvorming gebaseerd op feiten!

Klantenwensen vertalen in first-time-right ontwikkelen van nieuwe robuuste producten, diensten en processen. In een tijd met toenemende druk op Time to Market levert deze vernieuwde en unieke Black Belt Design for Six Sigma (DfSS) training u de middelen om uitdagingen in ontwikkeling succesvol aan te pakken en deze werkwijze te implementeren en te verankeren in uw organisatie.

Download Brochure

Doel van de training en resultaat

U wordt opgeleid tot professionele Black Belt en kunt hiermee binnen projecten de leiding nemen en deze uitvoeren volgens de DfSS methodologie. De focus op de klantenvraag en de proactieve wijze van data verzamelen en evalueren leiden tot betere producten en een up-to-date ontwikkelproces voor uw organisatie. Dit heeft een significante impact op product design, kwaliteit, betrouwbaarheid, bedrijfsresultaat en klanttevredenheid. Om de effectiviteit van het leerproces van de Six Sigma methodiek en de bijbehorende gereedschappen te verhogen zullen de deelnemers bij voorkeur een eerste project synchroon met het cursusverloop uitvoeren, gevolgd door 4x gratis deelname aan de Six Sigma User Group. Het project moet een wezenlijke bijdrage leveren aan de organisatie zodat het de investering in deze cursus rechtvaardigt.

Doelgroep
Professionals die projecten uitvoeren voor de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en processen. We verwachten affiniteit met besluitvorming gebaseerd op feiten, ondersteund met statistiek én persoonlijke betrokkenheid bij projecten. De training is geschikt voor professionals op academisch of HBO niveau, of eenzelfde niveau van kennis opgedaan door ervaring.

Black Belt Design for Six Sigma

Locatie en investering:
Eindhoven: High Tech Campus 29
De investering is € 6.950, – (excl. Btw) per deelnemer, uitgebreid cursusmateriaal, projectondersteuning tijdens de trainingsdagen en dagelijkse lunch.

Cursusduur en aantal deelnemers:
8 dagen van 9.00 uur tot 17.00 uur. In het geval van één of meer niet-Nederlandstalige deelnemers wordt de training in het Engels gegeven.

Data 2020
Locatie: Eindhoven
Blok 1: 8-10 juni*
Blok 2: 29-30 juni & 1 juli *
Blok 3: 7-9 september
Blok 4: 28-30 september

Locatie: Enschede
Blok 1: 14-16 september
Blok 2: 26-28 oktober
Blok 3: 16-18 november
Blok 4: 7-9 december

Data 2021
Blok 1: 31 mei  & 1-2 juni
Blok 2: 28-30 juni
Blok 3: 6-8 september
Blok 4: 27- 29 september

*Trainingen van Holland Innovative worden volledig remote en online aangeboden volgens het Live Online Interactive Training format (LOIT). Deze ontwikkeling is een logische stap in de contact-beperkende maatregelen omtrent het COVID19-virus en wordt door Holland Innovative aangeboden voor alle trainingen en workshops in 2020. Wij zijn continu bezig met innovaties in kennisontwikkeling: van challenge based learning tot digitale leeromgeving en volledig remote. Neem contact op voor meer informatie over LOIT, we helpen je graag verder.

Trainers:
Marcel Logger Msc, Ing. Theo de Goede

Vragen?
Heeft u een vraag over een van onze opleidingen? Wilt u graag de mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over de mogelijkheden.
T: +31 (0)40 851 4611
E: academy@holland-innovative.nl

Inhoud

Six Sigma Certification Program

 

Blok 1 / dag 1-3
• Introductie, start met Design for Six Sigma
• DfSS Projectdefinitie, Business Case
• DfSS Requirements, Voice of the Customer
• Basis statistiek, introductie Minitab

Blok 2 / dag 4-6
• Requirements en CTQ (Critical to Quality) Flowdown
• Methodical Design
• Lean, Process Mapping, Risk Management, FMEA, Problem Solving
• Process Capability, DPMO, niet-normale data

Blok 3 / dag 7-9
• TRIZ (Theory of Inventive Problem Solving)
• Data Analyse 1: Hypothese testen
• Data Analyse 2: Regressie Analyse, niet-parametrische testen
• Design of Experiments 1

Blok 4 / dag 10-12
• Design of Experiments 2
• Robust Design & Tolerancing
• Design for Reliability en toepassing van DfSS tools
• Verbind tools aan DIDOV en DMAIC methodologieën

Beoordeling door klanten: 8.4/10 - 155 beoordelingen
X