banner

Ontdek de toekomst van Reliability Engineering bij het Holland Innovative Reliability Symposium

6 juni 2024, 09:00 - 17:00 uur

AI Innovation Center, HTC 5, 5656 AA Eindhoven

Welkom!

Na het succes van het 2021 Reliability Seminar organiseert Holland Innovative opnieuw een symposium dat betrouwbaarheidspecialisten uit heel Nederland en daarbuiten samenbrengt. Dit jaar is het thema System Reliability and Availability, waarbij een brug wordt geslagen tussen nieuwe trends in Systems Engineering en Reliability Engineering. Er zullen ook discussies zijn over onderwerpen als Availability en Maintainability. Verwacht inspirerende sprekers van kennisinstituten en bedrijven, die zowel fundamentele nieuwe concepten als praktijkcases zullen delen.

Het symposium vindt plaats op 6 juni 2024 in het AI Innovation Center op de High Tech Campus in Eindhoven. Naast presentaties is er voldoende tijd voor discussies en netwerken; lunch en versnaperingen zijn inbegrepen.

Officiële sponsoren:

WT_Logo_B90_rgb_registered

EAG Laboratories-01

MASER-01

 

Agenda:

09:00-10:00: Registratie en koffie.

10:00-10:15: Introductie reliability door onze host Dr. Ir. Coen Smits van Holland Innovative.

10:15-11:00: "Increasing Availability of High Power Drivetrain Applications using adaptive operating strategies" door Dr.-Ing. Martin Dazer van Universität Stuttgart.

11:00-11:30: "Reliability Database – How we support system industrialization modeling" door Ir. Bas Dielissen van ASML.

11:30-12:00: "RAM Modelling to channel discussions and decisions on expected service time and costs – A joint adventure of two developing partners" door Dr. Ir. Durandus Vonck van Lely Industries en Gert Kragten PhD van Gevasol. 

12:00-13:00: Lunch en netwerken.

13:00-13:45: "Analytical methods for System availability" door Ir. Elly van den Bliek van Holland Innovative.

13:45-14:15: "'Squeezing out the Lemon” – How Availability & System Reliability Growth is achieved by Parts Usage Analysis" by Dr. Peter de Veen van ASML.

14:15-14:45: "RCA (or CA) for system availability" door Dr. Eleonora Annigoni van Holland Innovative.

14:45-15:15: Netwerk pauze.

15:15-16:00: "Scalable condition-based maintenance optimization for multi-component heterogeneous systems" door Assistent Professor Dr. Claudia Fecarotti.

16:00-16:45: Groepsdiscussie.

16:45-17:30: Wrapping up & netwerk borrel.

Ontmoet de sprekers.

Dazer_2024

Dr.-Ing. Martin Dazer

Martin Dazer behaalde zijn B.Sc. en M.Sc. in werktuigbouwkunde en zijn Dr.-Ing. in betrouwbaarheidstechniek aan de Universiteit van Stuttgart. Hij diende als onderzoeksassistent en is nu hoofd van de afdeling Reliability en Aandrijftechnologie en oprichter van RelTest-Solutions GmbH. Zijn onderzoek richt zich op diverse aspecten van reliabilitytechniek, vooral levensduurtesten. Hij maakt deel uit van de VDI-adviesraad voor veiligheid en betrouwbaarheid en leidt de technische commissie voor reliabilitybeheer.
Afbeelding1-2

Ir. Bas Dielissen

Bas Dielissen, geboren in 1987, woont in Den Bosch met zijn vrouw Sammy Jo en twee dochters. Hij geniet van spellen, barbecueën en hardlopen. Hij behaalde zijn masterdiploma in Toegepaste Natuurkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven in 2011 en heeft zowel een Six Sigma als een Reliability black belt. Bas werkte van 2012 tot 2017 bij SoLayTec en is sinds 2017 werkzaam bij ASML op de reliability afdeling. Als reliability architect leidt hij momenteel het EUV-onderdelengebruikskostenproject, is hoofd van de reliability database en overziet de competentie reliability groeianalyse.

Dr. Ir. Durandus Vonck van Lely Industries en Gert Kragten PhD van Gevasol

Durandus Vonck heeft een master in Industrieel Ontwerpen en een PhD in medisch ontwerp en technologie van de Technische Universiteit Delft. Hij werkt nu als RAM-engineer bij Lely. Gert Kragten promoveerde in Werktuigbouwkunde aan de TU Delft en werkt als betrouwbaarheidsingenieur bij Gevasol. Samen bespreken ze in hun presentatie hoe hun samenwerking in de ontwikkeling van een RAM-model voor automatiseringsoplossingen op zuivelboerderijen helpt bij het overbruggen van afdelingsverschillen en het verbeteren van productontwikkeling.
elly

Ir. Elly van den Bliek van Holland Innovative

Elly is de competence lead van het Reliability en RCA-team bij HI, gespecialiseerd in reliability en functionele veiligheid in diverse industrieën zoals automobiel, hightech en luchtvaart. Met een analytische geest en een proactieve houding gebruikt ze geavanceerde methoden om betrouwbaarheidsuitdagingen aan te pakken. Naast haar professionele werk reist ze graag internationaal met haar twee kinderen.
Peter de Veen - Photo

Peter de Veen, PhD of ASML

Peter de Veen is Quality & Reliability Architect bij ASML sinds 2019, werkend aan het EUV IB&S Part Usage Cost-project en Re-Use projecten voor DUV en EUV. Hij behaalde een PhD in Materiaalwetenschappen en een MSc in Chemische Technologie aan de Universiteit Twente en werkte eerder bij MASER Engineering en Amazon | Liquavista. In zijn presentatie bespreekt Peter ASML's benadering van betrouwbaarheid, met focus op het verbeteren van beschikbaarheid en systeem betrouwbaarheid door het analyseren van defecte onderdelen en de overgang van ongepland naar gepland onderhoud.
062. Eleonora Annigoni

Dr. Eleonora Annigoni

Eleonora is reliability specialist bij Holland Innovative met zes jaar ervaring in solar photovoltaics en de betrouwbaarheid van PV-modules. Ze promoveerde in de techniek met een focus op zonne-energie aan de EPFL in Zwitserland. Ze spreekt Engels, Frans en Italiaans en haar professionele interesses liggen in reliability en R&D binnen de hightech-industrie, vooral in zonnefotovoltaïek.
Foto Claudia_BvOF_cut - Copy-1

Dr. Claudia Fecarotti

Claudia Fecarotti is Assistant Professor in Resilient Asset Management and Maintenance aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Ze behaalde haar PhD in Reliability Engineering en Infrastructure Asset Management aan de Universiteit van Nottingham. Haar onderzoek richt zich op het ontwikkelen van methodologieën voor de planning en het onderhoud van complexe, veiligheid-kritieke systemen om prestaties te verbeteren, kosten te verlagen en duurzaamheid te verhogen. Haar werk omvat weg- en spoorweginfrastructuren, brandstofcelsystemen, offshore olie en gas en robots in de landbouw.
coen-1

Dr. Ir. Coen Smits

Als Scientific Director van de Reliability Competence bij Holland Innovative is Coen een reliability specialist met opdrachten in vele hightech- en automotive-organisaties. Hij heeft een Ph.D. in Toegepaste Natuurkunde van de Technische Universiteit Eindhoven.

Inschrijving is open

Reserveer je plek voor het symposium, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 

Inschrijfformulier