3 min lezen

Globale ambities, werelds team

Holland Innovative heeft de ambitie om wereldleider te zijn in de competentiegebieden Reliability, Regelgeving, Project Management en Six Sigma Design. Deze internationale focus versterkt de waarde van wat we klanten kunnen aanbieden. Onze nieuwe collega’s Eleonora Annigoni en Anna Ezerskaia helpen ons die wereldwijde ambitie verder te realiseren.

Wij spraken met 2 nieuwe collega’s deze zomer aan de slag zijn gegaan bij ons.

 

Ontmoet Eleonora Annigoni & Anna Ezerskaia

Eleonora Annigoni Reliability Specialist bij Holland Innovative sinds juli
 
“De persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden vind ik erg aantrekkelijk. Ik ben geen onbekende wat betrouwbaarheid betreft – ik breng 7 jaar ervaring mee. Maar hier zit ik tussen mensen met nog meer ervaring. Ik geloof dat Holland Innovative leider is op dit gebied, en het is geweldig om met deze mensen samen te kunnen werken.”
 
 
Anna Ezerskaia – Projectmanager bij Holland Innovative sinds september
“Over het algemeen vind ik de bedrijfscultuur erg inclusief, met name op het gebied van gender.  Voordat ik bij Holland Innovative terechtkwam, was de hightech wereld die ik heb meegemaakt voornamelijk bevolkt door mannen. Waar ik me vooral op verheug is te werken in een omgeving die gekenmerkt wordt door samenwerking – in plaats van concurrentie – tussen managers.”
 

Hoe ben je bij Holland Innovative terechtgekomen?
 
Eleonora – ”Ik ben geboren in Italië, maar woonde al acht jaar in Zwitserland voordat ik naar Nederland verhuisde. Mijn vakgebied was wiskunde. Ik deed mijn PhD en postdoc bij EPFL (Zwitserland) over de betrouwbaarheid van zonnepanelen en werkte later voor een Zwitserse fabrikant. Maar ik was altijd geïnteresseerd om me verder te verdiepen in de wiskundige methodiek van betrouwbaarheid. In Nederland overwoog ik eerst om in de zonne-industrie te gaan werken, maar het aanbod van Holland Innovative heeft dat veranderd. Het leek mij een geweldige kans om een echte Reliability expert te worden. Het idee om de methodologieën toe te passen op verschillende hightech producten vind ik erg boeiend.”

Anna –
”In Rusland heb ik biotechnologie gestudeerd met een focus op optica aan de St. Petersburg National Research University, maar ik ben gepromoveerd in Delft. Terwijl ik daar was, deed ik onderzoek voor Philips. Het was de eerste keer dat ik betrokken was bij de industrie en dat beviel mij goed. Ik vond de snelheid en het doelgericht ontwikkelen erg leuk: dat vind je niet in de academisch wereld. Bij ASML begon ik als Design Engineer, maar groeide al snel door naar een Team-lead functie – en ontdekte dat management mij erg aansprak. Ik was net klaar met het behalen van de nodige certificeringen toen ik via-via over Holland Innovative hoorde. HI bood hetgeen aan waar ik naar op zoek was kijkende naar competentie ontwikkeling en samenwerkingsverbanden.”
 
Wat sprak je het meest aan in deze functie?
 Eleonora – Dat het niet alleen om consulting gaat: opleidingen en workshops spelen ook een grote rol. Als medewerker heb je daardoor de kans om te blijven leren en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Het up-to-date houden van onze eigen kennis maakt de baan erg dynamisch. Om te werken aan zulke uiteenlopende projecten en contacten te hebben met zo’n breed netwerk van hightechbedrijven, maakt het ook erg interessant.”

Anna –
”De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Bij engineering zijn er vaste kaders. Alles werkt meestal top-down. In Project Management kun je experimenteren; diverse kaders en elementen gebruiken en aanpassen om je eigen hybride model te maken dat past bij de voortgang van het team. Daarnaast sprak het idee om voor Hans te werken mij ook erg aan. Ik las een artikel van hem over professionele ontwikkeling: over samenwerking, over delen, over diversiteit – en hoe meer diversiteit, hoe interessanter de resultaten. Hij is iemand van wie ik graag meer zou willen leren.”
 
Hoe gaat het tot nu toe?
 Eleonora – Veel beter dan ik had verwacht, gezien de Corona-situatie. Toen ik begon – via Teams – voelde het meteen goed. Ik werk nu voor ASML aan een groot project. We kunnen onderling afspreken of ik thuis werk, naar hun locatie ga, of naar het HI-kantoor. En er is een goede samenwerking tussen de HI-collega’s – meer dan ik had verwacht! Mensen zijn heel open, vriendelijk en bereid om te helpen. Ik heb het gevoel dat ik vragen kan stellen zonder dat mensen oordelen. Deze open Nederlandse cultuur spreekt mij erg aan.”

Anna
”Momenteel werk ik aan drie verschillende projecten voor Thermofisher en volg ook een opleiding Root Cause Analysis. Erg druk dus! Ik heb geen enkele culturele shock gehad en voel me aardig op mijn gemak in Nederland. Ik heb zelfs geleerd om van bier te genieten! Voorheen was ik echt een wijndrinker, maar het Nederlandse bier smaakt erg goed.”
 
 
Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Als het idee om klanten te helpen bij het definiëren, aanpakken en oplossen van hightech problemen jou aanspreekt, bekijk dan onze vacatures. Bij Holland Innovative zijn we altijd op zoek naar mensen die ons team komen versterken.