2 min lezen

Holland Innovative en Tech2B slaan handen ineen om maakindustrie van Eindhoven de volgende stap in innovatie te laten maken.

“We zijn bij Holland Innovative groot voorstander van open innovatie en we delen onze kennis graag. We sluiten ook naadloos aan op de maakindustrie-doelgroep van Tech2B, dus dan is samenwerking heel logisch.”

Saskia Peters is Marketing Lead en Project Manager bij knowledge center Holland Innovative, samen met Sjors Hooijen van maakindustrie-platform Tech2B legt ze in dit artikel uit waarom hun samenwerking zo natuurlijk is. Sjors vertelt hoe dit vorm gaat krijgen: “Tech2B gaat kennis en updates van Holland Innovative op het platform delen, zoals nieuws, evenementen en whitepapers. Daarnaast willen we ook de opleidingen van Holland Innovative gaan aanbieden via ons platform.”

Dus Tech2B gaat zich ook op opleidingen richten?

“We willen het platform verbreden en de doelgroep uitbreiden, op de website van Tech2B hebben we nu ook ‘Opleidingen’ toegevoegd. Tech2B was oorspronkelijk gericht op de maakdelen in de maakindustrie, maar er komen steeds meer vragen over communicatie, kwaliteit en betrouwbaarheid en de processen daar omheen. Daar weet Holland Innovative alles van af.”

Saskia licht toe: “We zijn een knowledge center dat zich richt op product- en procesontwikkeling, ons team van experts helpt klanten de volgende stap in innovatie te maken. We zijn méér dan enkel een flexibele schil voor onze klanten, we borgen onze kennis in de organisatie. We zitten als experts bij klanten en dragen onze kennis uit via onze Academy.”

Kennis delen is jullie kernactiviteit?

“We bieden al onze kennis aan, online maar ook in de vorm van evenementen. We zijn co-host van Drinks, Pitches en Demo’s elke 1e woensdag van de maand, maar ook andere kennisevents. En we zorgen dat onze trainingen goed vindbaar zijn, bijvoorbeeld op een platform als Tech2B. We verwijzen onze klanten ook naar het platform als ze bepaalde competenties zoeken. Zo creëren we een win-winsituatie.”

Sjors beaamt dit: “Je kunt straks op Tech2B niet alleen contact zoeken met leveranciers van maakdelen, maar ook met partners die je medewerkers kunnen opleiden, zoals Holland Innovative. We helpen kleine bedrijven dus niet alleen met vindbaarheid en digitaliseren, maar nu ook met het stimuleren van kennisdeling. Zodat iedereen straks weet wat SCSN betekent bijvoorbeeld.”

Hoe verhoudt deze samenwerking zich tot wat Tech2B al deed?

“We hanteren een ‘multi-sided’ business strategie, wanneer 1 'side' van het platform groeit zal dat meerwaarde opleveren voor alle andere 'sides' en vice versa. We willen af van de term ‘marktplaats’ en een ecosysteem realiseren dat de volledige maakindustrie naar een hoger niveau kan tillen. Holland Innovative is een ‘nieuwe side’ en samen willen we de aangesloten bedrijven informeren en opleidingskansen geven.”

Saskia vult aan: “We breiden onze samenwerking stapje voor stapje uit. Het start met een idee, en interne communicatie: alle collega’s moeten straks weten van deze samenwerking, zodat ze het platform ook gaan gebruiken in hun klantcontact. Je combineert zo twee oplossingen op één platform. We hebben op dit moment een groot tekort aan mensen en er is tekort aan materiaal. Daar speelt Tech2B geweldig goed op in, dus daar zijn we graag een onderdeel van. Ik kijk uit naar de samenwerking, ik heb er vertrouwen in.”

Bekijk het aanbod trainingen en workshops op Tech2B hier:

Ga naar Tech2B