Experts bespreken reliability in de high-tech productie-industrie tijdens interactieve seminar.

Acht sprekers, vertegenwoordigers van toonaangevende grootmachten uit de high-tech industrie, gaan in gesprek met enthousiastelingen.

** Dit originele artikel werd eerder gepubliceerd op de website van Innovation Origins op 5 oktober 2021. Het originele artikel is hier te vinden. **

De tijd is bijna daar om het Reliability Seminar van Holland Innovative te organiseren. Tijdens het interactieve event op 14 oktober komen toonaangevende experts, insiders en enthousiastelingen samen, om kennis te delen op het gebied van Data Science en Reliability. Massafabrikanten, data scientists en project leiders: “Iedereen krijgt energie om de volgende stap op het gebied van data science te zetten door dit event”, zegt Elly van den Bliek, Senior Reliability & Functional Safety Specialist bij Holland Innovative.

Dankzij de corona crisis heeft het event even op zich laten wachten, maar het is eindelijk zover. Tijdens de seminar worden de laatste trends in innovatie besproken rond de relevante en hedendaagse thema’s, data science, reliability en root cause analyse. Vele experts uit de high-tech maakindustrie zullen hun zegje doen. Zij zullen toonaangevende nationale en internationale giganten in de industrie vertegenwoordigen, zoals ASML, Siemens Gamesa, Canon Production Printing en Sensata Technologies.

De seminar zal plaatsvinden op de High Tech Campus in Eindhoven, dé technologie-georiënteerde regio waar dergelijke thema’s vaak centraal staan en samen komen. De seminar bevat een mix van presentaties, paneldiscussies en netwerk mogelijkheden. Nadat de deelnemers zich hebben gesetteld, komen de experts als eerste aan het woord, gevolgd door een paneldiscussie waarbij alle sprekers interactie hebben met het publiek. Er zullen volop mogelijkheden zijn voor nieuwe samenwerkingen.

Elly-van-den-Bliek-400x400Elly van den Bliek zal aftrappen met een welkom praatje en is verheugd dat het event eindelijk plaats neemt. “De sprekers hebben een hoop praktische ervaring en onderbouwen hun presentaties met interessante cases uit de praktijk. Ik ben blij dat het event weer live kan plaatsvinden, zodat er volop interactie tussen de mensen kan zijn en ze elkaar vragen kunnen stellen.”

 

 


‘Informatie is haar gewicht in goud waard’

Volgens van den Bliek zijn de centrale thema’s – data science, reliability en root cause analyse – erg relevant in deze tijden. “Je ziet dat er veel data wordt verzameld door bedrijven en agencies. Maar wat is de volgende stap? Wat kan je doen met jouw data? Vaak is die verzamelde informatie haar gewicht waard in goud.” Bijvoorbeeld, bedrijven kunnen zien hoe klanten interacteren met producten, en in het geval van de high-tech industrie, toezicht houden kan ook gedaan worden om inzicht in verscheidene parameters te krijgen, variërend van temperatuur tot spanningen.

Toonaangevende experts doen hun zegje

Dazer_2019-1004x669

Acht verschillende sprekers zullen hun visie delen. Een van de keynote sprekers is Martin Dazer, directeur van RelTest Solutions en hoofd van The Institute for Machine Components bij de University of Stuttgart. Hij zal zijn perspectief geven op het gebruik van smart data in reliability verzekering en product design.

TiedoTinga-Pasfoto-DSC_8877
De tweede keynote spreker is Tiedo Tinga, Hoogleraar Dynamics based Maintenance aan de Faculteit Engineering Technology, Universiteit van Twente. Hij is een expert op het gebied van het detecteren en voorspellen van storingen in systemen en zal voorspellend onderhoud voor grote en complexe systemen bespreken.

Een derde gezaghebbende spreker Anders Gottfred Aaen, Senior Key Expert bij windturbine fabrikant Siemens Gamesa: wereldleider in technologie voor hernieuwbare energie. Hij zal het hebben over data-gedreven en duurzame oplossingen rond energie.

Reliability en voorspellend vermogen zijn concepten die terugkomen in meerdere presentaties.

ASML: productie en voorspellingen

Voorspellingen zijn bijvoorbeeld erg belangrijk in de grote productie machines van ASML. “Als deze machines onderhoud nodig hebben, staan ze soms dagen stil,” zegt van den Bliek. “Dan ben je miljoenen euro’s aan productie kwijt. Er is veel geld mee gemoeid, dus je gebruikt Reliability om de status van een product of machine te voorspellen: kan het nog een tijd mee, of heeft het behoefte aan onderhoud?” Gastspreker Maarten de Leuw, project manager bij ASML zal dieper op het onderwerp ingaan.

The auto-industrie

Ook in de auto-industrie is voorspellend vermogen steeds belangrijker geworden. Van den Bliek legt uit, “Stel je voor, je hebt een auto waarbij de dashboardverlichting elke duizend kilometer knippert omdat het onderhoud nodig heeft. Als je optimaal gebruik maakt van de data die verzameld wordt in de auto door gebruik te maken van sensoren en daar data science op toepast, kan je een veel beter inschatting maken van de daadwerkelijke staat van de auto. Dan kan je beter beoordelen of onderhoud noodzakelijk is.” Jeroen van Rijt, Director Global Validation Engineering bij Inalfa Roof Systems Group, zal het hebben over de auto-industrie, zonnedaken en het analyseren van data uit veld onderzoek.

Begin ook!

Van den Bliek hoopt dat de seminar deelnemers aanmoedigt om zelfverzekerder aan de slag te gaan met data science. “We brengen mensen van veel verschillende gebieden samen: massafabrikanten, datatechnologen en project managers. Al deze mensen samen hebben een hele hoop competenties. Kennis en ervaringen met elkaar delen geeft ongelofelijk veel energie.”

Contact us