HI-PP1 Opleiding Data Science for Six Sigma Green Belts & Black Belts

Data Science ... de volgende stap in Six Sigma?

 

Data Science for Six Sigma Green Belts & Black Belts - opening image

In deze opleiding leer je:

 • De rol van data science in moderne business en industrie te begrijpen
 • Essentiele technieken van machine learning te begrijpen
 • Basiservaring hebben in het toepassen van technieken met Python en SciKit-Learn
 • Een overzicht hebben van het landschap van moderne data engineering en architectuur

Praktijkdocenten.

Jerry de Groot

Jerry de Groot

Data Scientist
Gespecialiseerd in technologie voor medische apparatuur na een studie toegepaste natuurkunde, leerde Jerry statistiek en data science door academisch onderzoek in het Amsterdam Medisch Centrum. Hij zoekt graag uit hoe dingen werken (of niet werken), houdt van prototypes en heeft een natuurlijk vermogen om complexe abstracties in gewone taal uit te leggen.
Ir. Dorien Lutgendorf

Ir. Dorien Lutgendorf

Sr. Reliability Specialist
Opgeleid als werktuigbouwkundige en gepassioneerd in het overbruggen van reliability engineering en data science. Dorien is een ervaren reliability expert die vele projecten heeft voltooid in high-tech, automotive, energie & agro.

Training informatie

 • Eindhoven
 • 4 modules van 1 dag
 • 21/9, 5-6/10, 3/11

Investering

De investering is €2.990 (excl. BTW) per deelnemer. 

Inbegrepen zijn vier trainingsdagen en uitgebreid opleidingsmateriaal. De software die in de opleiding gebruikt wordt is open-source en gratis.

Over de opleiding Data Science for Six Sigma Green Belts and Black Belts.

Data science en six sigma hebben veel overeenkomsten. Beiden opereren op data gedreven analysetechnieken, bieden structuren voor het formuleren en oplossen van problemen en volgen een projectmatige aanpak. Maar daarnaast: six sigma is minstens 25 jaar oud ... data science brengt het naar een hoger niveau. Met nieuwe analyses, nieuwe datavormen en nieuwe kansen!

De laatste decennia hebben we de opkomst  van een compleet nieuw soort analyse vanuit statistisch leren gezien, machine learning en AI. Terwijl six sigma zich focust op het optimaliseren van business processen en huidige productlijnen ("Horizon 1 innovatie"), herkennen huidige productlijnen data en data analyses als waardevolle assets op zichzelf, en verkennen ze data gedreven business modellen en strategieën ("Horizon 3 innovatie"). 

 

Opleiding: Data Science for Six Sigma Green Belts and Black Belts.

Resultaat

Deze opleiding bouwt voort op jouw six sigma vaardigheden. Door je te helpen begrijpen hoe nieuwe vormen van data en nieuwe analytische technieken het veld hervormen.

PP courses - outcome

Het geeft je een solide en praktische basis in machine learning waarop je voort kan bouwen aan je verdere beheersing van de velden van machine learning en big data.

Data Science for Six Sigma Green Belts and Black Belts

Ja, ik schrijf me in

Wat je gaat leren.

Blok 1 - dag 1/2

Opleidingsoverzicht van twee dagen

Tijdens de opleiding Data Science for Six Sigma Green Belts and Black Belts leer je:

 • Voort te bouwen op jouw expertise in six sigma, je leert nieuwe vaardigheden.
 • Het begrijpen van data science, machine learning en AI, de gebruikmaking hiervan in CRISP-DM projecten en hoe ze worden toegepast in de smart industry.
 • Werken in een analytische omgeving gebaseerd op Python, Jupyter notebooks en Anaconda.
 • Praktische visualisering door gebruik te maken van Python's Matplotlib en Seaborn libraries.
 • Machine learning door gebruik te maken van Python's SciKit-Learn. Essentiele voorspellende algoritmes (lasso regressie, beslissingsbomen en willekeurige bos methode, support-vector machines, neural networks en deep learning) en leren zonder toezicht (principal components analysis en t-SNE).
 • Een praktische werkflow toe te passen: feature engineering en data voorbewerking, een model trainen en hyperparameters finetunen door gebruik te maken van kruisvalidatie, model evaluatie en implementatie in een pipeline.
 • De basis van data engineering, data pipelines en omgaan met SQL en No-SQL data bronnen.

Praktische informatie.

Voor wie

De opleiding is gericht op six sigma, DfSS en Lean six sigma green belts en black belts die enthousiast zijn om hun expertise te verrijken met machine learning en data science.
Hoewel de opleiding "Data science for Six Sigma Green Belts & Black Belts" heet is de opleiding open voor iedereen die redelijk bekend is met de six sigma principes.

De opleiding bevat meerdere engineering voorbeelden en behandelt het CRISP-DM framework, de data science industrie standaard equivalent van DMAIC. De opleiding behandelt ook voorbeelden en oefeningen in Python, een populaire open-source programmeringstaal voor data science. Voorkennis met Python is niet noodzakelijk.

 

Certificering

Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.

Locatie & Data

Locatie

Eindhoven – High Tech Campus 29 

 

Data 2022 Eindhoven 
Sessie II, van 9:00 – 17:30  – 4 modules

Dag 1: 21 september
Dag 2: 5 oktober
Dag 3: 6 oktober
Dag 4: 3 november

 

Groepsgrootte 

Een minimum van 8 participanten, met een maximum van 12 participanten. 


Save your seat

Ga aan de slag en reserveer je plek.

Zet de volgende stap in je persoonlijke ontwikkeling.