HI-RF1 Opleiding Life Data Analysis and Reliability Testing

Voorspel de betrouwbaarheid van uw product op basis van veld- en testdata | 6 dagen

Wilt u de uitval van producten in het veld kunnen voorkomen? En daarnaast met veld data juist uw producten kunnen verbeteren? De opleiding RF1 Life Data Analysis & Reliability Testing transformeert u tot professionele Life Data Analist en Reliability Test Engineer. Hierdoor kunt u de betrouwbaarheid van het product voorspellen, testplannen opstellen en statistisch onderbouwde aanbevelingen doen aan het management.

Nieuwe producten en processen moeten in korte doorlooptijden ontwikkeld worden met steeds hogere kwaliteits- en betrouwbaarheidseisen. Het beheersen van reliability methoden en technieken is belangrijk, om tot een optimale kwaliteit van het product te komen.

Download Brochure
Aanmelden
Vrijblijvend Adviesgesprek

Over de opleiding RF1 Life Data Analysis and Reliability Testing

Het Reliability Foundation programma is een post-academisch onderwijsprogramma, gericht op de praktische aspecten van Reliability Engineering. Tijdens de opleiding komt Reliability-Maintainability-Safety (RMS) in al zijn aspecten aan bod. Denk hierbij aan het specificeren van eisen, opstellen van een risicoanalyse, beoordelen van testresultaten op component- en systeemniveau, berekenen van Life Cycle Cost en onderhoudstrategie. Op basis van het New Weibull Handbook, worden met name de Weibull analyse en de Crow-AMSAA statistiek geleerd. Uiteindelijk bent u in staat een statistisch onderbouwd testplan op te stellen voor een zo hoog mogelijke betrouwbaarheid tegen de laagste kosten.

Onderwerpen van de opleiding RF1 Life Data Analysis and Reliability Testing

Tijdens de opleiding Life Data Analysis and Reliability Testing komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Reliability definities en grootheden
 • 2- en 3-parameter Weibull statistiek en lognormale verdeling
 • Uitval ratio voorspellen en optimaal vervangingspunt bepalen
 • Weibayes analyse voor kleine steekproeven – weinig defecten
 • Modelleren van reparabele systemen
 • Betrouwbaarheidsgroei: kwantificeren en voorspellen
 • Opstellen van een reliability validatie plan
 • Opzetten en interpreteren van versnelde levensduur testen (ALT)
 • Reliability DoE’s – Design of Experiments

Resultaat van de opleiding RF1 Life Data Analysis and Reliability Testing

Tijdens de opleiding leert u:

 • Diepgaande betrouwbaarheidsanalyses te maken op basis van garantie, test- of velddata. Inclusief het voorspellen van de uitval en het geven van gefundeerde management aanbevelingen
 • Een statistisch onderbouwd testplan te creëren voor een zo hoog mogelijke betrouwbaarheid tegen de laagste kosten

Voor wie

De opleiding richt zich op professionals die zich bezig houden met ontwerpen, testen, garantie analyses, betrouwbaarheid, project planning, onderhoud of inspectie.

Download Brochure

Opzet opleiding

De opleiding bestaat uit 2 blokken van 3 dagen van 9.00 tot 17.00 uur

Locaties, data & rooster

Locatie: Eindhoven – High Tech Campus 29
Locatie: Enschede – The Gallery, Universiteit Twente
Locatie: Online

Deze opleiding wordt aangeboden in onze 1.5 meter lokalen, online of hybrid. Daarnaast zowel in-company als open inschrijving mogelijk.

Data 2021
Locatie: Enschede
Sessie II
Blok 1: 20 – 22 september
Blok 2: 04 – 06 oktober

Investering opleiding

De investering bedraagt €4.350, exclusief btw. Inbegrepen zijn de 6 trainingsdagen, uitgebreid cursusmateriaal, het ‘New Weibull Handbook©’, SuperSMITH™ persoonlijke software licentie, Reliability TOOLS RVP© software, oefenboek PlayTIME©, excursie HALT/ALT laboratorium, dagelijkse lunch en drankjes.

Daarnaast kunt u binnen 1 jaar, 4x gratis deelnemen aan de Reliability User Group. Niet inbegrepen zijn de kosten voor het theoretisch examen, overige projectbegeleiding en certificeringskosten.

Docenten

Ing. Ronald Schop
Reliability Specialist, verantwoordelijk voor de oprichting van het EU Certified Reliability Engineer (CRE) programma in samenwerking met de universiteiten van Stuttgart, Delft, Amsterdam en Brussel. Werkzaam als Sr. Director Reliability bij Holland Innovative.

Ir. Elly Funken
Expert op het gebied van betrouwbaarheid en functionele veiligheid. Gestart in de procesindustrie en doorgegroeid naar de automotive industrie, hightech, energie, ruimtevaart en medische industrie. Werkzaam als Sr. Reliability & Functional Safety specialist bij Holland Innovative.

Certificaat / diploma

Het volgen van de RF1 module, succesvol afleggen van het examen en het afronden van 1 project leidt tot de DfR Greenbelt certificering. Voor het verkrijgen van de CRE certificaat (Certified Reliability Engineer), deelnemers moeten de modules RF1 en RF2 volgen, moeten nog minimaal twee extra Reliability Foundation modules volgen, de theoretische examens behalen voor elk gevolgde module, en moeten succesvol 3 projecten afronden. Het CRE certificaat wordt uitgegeven door de Universiteit van Stuttgart.

Manier van lesgeven

Opleidingsdagen worden afgewisseld met oefeningen, low-cycle vermoeiing-tests en hands-on opdrachten met de Software. Ook zal een mondeling tussentijds examen plaatsvinden gedurende dag 4.

De opleiding RF1 Life Data Analysis and Reliability Testing wordt aangeboden als klassikale opleiding, maar elke andere vorm kan besproken worden. We zijn in staat om offline, online en hybride opleidingen aan te bieden.

Groepsgrootte

Maximale groepsgrootte: 12

Het Reliability Foundation programma is een postacademisch onderwijs programma, gericht op de praktische aspecten van Reliability Engineering. Het programma is ontwikkeld in overeenstemming met de VDI 4002 Reliability richtlijnen en bestaat uit verschillende modules die resulteren in een CRE Reliability Engineer certificering.

De Universiteit van Stuttgart is verantwoordelijk voor de inhoudelijke kwaliteit van het programma en wordt daarbij ondersteund door de TU Delft en andere instituten.

DfR Greenbelt Certificering
Indien u examen wilt afleggen tijdens de geplande examendagen, bedragen de kosten voor het RF1 theorie-examen €350,- per deelnemer. Indien u op een ander tijdstip theorie-examen wilt afleggen, bedragen de kosten €500,- per deelnemer. Aanmelden kunt u doen door een email te sturen naar academy@holland-innovative.nl. Gelieve te vermelden aan welk examen u wilt deelnemen.

Persoonlijk opleidingsadvies?

Wilt u graag meer informatie over deze opleiding? Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen u graag verder! Zij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00.

T: +31 (0)40 851 4610
E: academy@holland-innovative.nl

Opleidingsadvies aanvragen


Over de Holland Innovative Academy

Holland Innovative helpt bij het ontwikkelen van de competenties van u en uw collega’s om uw organisatie te versterken en groei te creëren. Samen met gerenommeerde expertisecentra zoals de Technische Universiteit Eindhoven, Universiteit Twente, Technische Universiteit Delft en de Universiteit van Stuttgart organiseren we opleidingen, trainingen en masterclasses in Projectmanagement, Product & Procesontwikkeling, Reliability, Data Science en MedTech. We bieden zowel open inschrijving als incompany trainingen; op maat gemaakt om volledig  aan de behoeften en de strategie van uw organisatie te voldoen. Het koppelen van deze trainingen aan praktijkervaring is belangrijk om de effectiviteit te maximaliseren. Waar mogelijk worden uw eigen cases/data besproken tijdens onze training en/of verder verkend door coaching on the job, projectparticipatie en ook in de User Groups.

Bekijk ons complete trainingsaanbod in de Holland Innovative Academy