HI-RF1 Opleiding Life Data Analysis and Reliability Testing

Voorspel de betrouwbaarheid van uw product op basis van veld- en testdata 

Nieuwe producten en processen moeten in korte doorlooptijden ontwikkeld worden met steeds hogere kwaliteits- en betrouwbaarheidseisen. Leer hoe als Reliability Engineer de betrouwbaarheid van het product te voorspellen, testplannen op te stellen en statistisch onderbouwde aanbevelingente doen die resulteren in fact-based management besluiten.

Download Brochure
In deze training wordt op basis van het New Weibull Handbook met name de Weibull en de Crow-AMSAA statistiek geleerd, alsook een aantal reliability testmethodieken die naadloos passen in het product creatie proces. Het specificeren van eisen, opstellen van een risicoanalyse, beoordelen van testresultaten op component- en systeemniveau, life cycle cost, onderhoudstrategie; kortomreliability-maintainability-safety (RMS) in al zijn aspecten komen in deze training aan bod.

Een selectie van de vaardigheden die worden geleerd:

  • Reliability definities en grootheden
  • 2- en 3-parameter Weibull statistiek en lognormale verdeling
  • Uitval voorspellen en optimaal vervangingspunt bepalen
  • Weibayes analyse voor kleine steekproeven – weinig defecten
  • Modelleren van reparabele systemen
  • Betrouwbaarheidsgroei: kwantificeren en voorspellen
  • Opstellen van een reliability validatie plan
  • Opzetten en interpreteren van versnelde levensduur testen (ALT)
  • Reliability DoE’s – Design of Experiments

De focus ligt op de praktische toepasbaarheid van methodieken in reliability analyses. Voor een effectiever leerproces wordt de training opgevolgd door 4x gratis deelname aan de Reliability User Group.

Doelgroep
De training richt zich op professionals die zich bezig houden met ontwerp, testen, garantie analyse, betrouwbaarheid, project planning, onderhoud of inspectie.

Locatie en investering:
Eindhoven: High Tech Campus 29
De investering bedraagt €4.350, exclusief btw. Inbegrepen zijn de 6 trainingsdagen, uitgebreid cursusmateriaal, het ‘New Weibull Handbook©’, SuperSMITH™ persoonlijke software licentie, Reliability TOOLS RVP© software, oefenboek PlayTIME©, excursie HALT/ALT laboratorium, dagelijkse lunch en drankjes.
Daarnaast binnen 1 jaar 4x gratis deelname aan de Reliability User Groups. Niet inbegrepen zijn de kosten voor het theoretisch examen, overige projectbegeleiding en certificeringskosten.

Cursusduur en aantal deelnemers:
2 blokken van 3 dagen van 9.00 tot 17.00 uur. Maximale groepsgrootte: 12. Standaard worden onze trainingen in het Nederlands gegeven. In geval van één of meerdere niet-Nederlands sprekendedeelnemers wordt de training in het Engels gegeven. De training kan ook in-company worden gegeven.

Data 2021
Locatie: Eindhoven
Sessie I
Blok 1: 15 – 17 maart
Blok 2: 19 – 21 april

Sessie II
Blok 1: 20 – 22 september
Blok 2: 04 – 06 oktober

Vanwege het succes van de training Life Data Analysis and Reliability Testing is een extra training, gegeven door Ronald Schop, ingepland. De training wordt volledig remote en online aangeboden volgens het Live Online Interactive Training format (LOIT).
Deze extra trainingssessie bestaat uit de 3 blokken van 2 dagen, plus een extra terugkomdag. Deze terugkomdag vindt plaats zodra de COVID-19-richtlijnen dit toestaan. Deze dag krijgt een apart programma waarin het verdiepen van kennis en netwerken centraal staan. De dag zal worden afgesloten met een gezamenlijk diner.

Trainingen van Holland Innovative worden volledig remote en online aangeboden volgens het Live Online Interactive Training format (LOIT). Deze ontwikkeling is een logische stap in de contact-beperkende maatregelen omtrent het COVID19-virus en wordt door Holland Innovative aangeboden voor alle trainingen en workshops in 2020. Wij zijn continu bezig met innovaties in kennisontwikkeling: van challenge based learning tot digitale leeromgeving en volledig remote. Neem contact op voor meer informatie over LOIT, we helpen je graag verder.

Na afronding van de volledige training ontvangen de deelnemers een bewijs van deelname.

Docenten:
Ing. Ronald Schop, Ir. Elly Funken en Ir. Joost van der Heijden

Vragen?
Heeft u een vraag over één van onze opleidingen? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over de mogelijkheden.
T: +31 (0)40 851 4611
E: academy@holland-innovative.nl 

Introductie
Het Reliability Foundation programma is een post-academisch onderwijs programma, gericht op de praktische aspecten van reliability engineering. Het programma is ontwikkeld in overeenstemming met de VDI 4002 reliability richtlijnen, en bestaat uit verschillende modules die resulteren in een VDIreliability engineer certificering.

Samenwerking
Het totale Reliability Foundation programma is opgesteld volgens de VDI 4002 richtlijn in samenwerking met de Universität Stuttgart. De universiteit is verantwoordelijk voor de inhoudelijke kwaliteit van het programma en wordt daarbij ondersteund door de Universität Braunschweig en de Vrije Universiteit Brussel.

VDI Certificering
Het volgen van de modules RF1 en RF2, met daarnaast twee extra modules, het behalen van de theoretische examens, alsmede het succesvol afronden van een project resulteert in het behalen van het certificaat “VDI Zuverlässigkeitsingenieur” of “VDI Certified Reliability Engineer”, uitgegeven door de Universität Stuttgart.

Indien u examen wilt afleggen tijdens de geplande examendagen, bedragen de kosten voor het RF1 theorie-examen €350,- per deelnemer. Indien u op een ander tijdstip theorie-examen wilt afleggen, bedragen de kosten €500,- per deelnemer. Aanmelden kunt u doen door een email te sturen naar academy@holland-innovative.nl. Gelieve te vermelden aan welk examen u wilt deelnemen.