Projectmatig werken in een R&D omgeving2020-01-21T01:20:05+00:00

Projectmatig werken in een R&D omgeving

Heartbeat: the way from idea to business

Projecten spelen een cruciale rol in productinnovatie omgevingen. Projectmatig werken is hét middel voor effectieve product ontwikkeling in een omgeving met snel veranderende technologieën en markten. Projectmatig werken is een effectief proces voor de juiste balancering tussen time to market, functionaliteit en kosten.

Doel van de training en resultaat

Onderbouwd met een stevig fundament aan ‘industry best practises’ en interactie met de deelnemers leert u tijdens deze tweedaagse training hoe een innovatie omgeving doelmatig georganiseerd kan worden, en wat de eigen rol van de medewerker daarin is. Daarnaast leert de training hoe het eigen project te organiseren in zowel een Technology Development als Product Development omgeving. Uitgelegd wordt hoe ‘heartbeat’ in het project te brengen. Heartbeat brengt structuur, laat de werkelijke voortgang zien en geeft een ‘Framework’ om de eigen planning op af te stemmen. Tevens wordt het maken van een project plan (de TomTom van de project medewerker) geoefend. Na afloop heeft u concrete handvaten om projectmatig aan de slag te gaan in uw eigen innovatie organisatie.

Doelgroep

De training ‘Projectmatig werken in een R&D omgeving’ is gericht op professionals die binnen een project werken of die een projectopdracht uitvoeren met een klein team.

Niveau
De training is geschikt voor professionals met academisch of HBO niveau, of eenzelfde niveau van kennis opgedaan door ervaring.

Programma
1. Wat is een project in de 21e eeuw.
2. Structuur aanbrengen in een project (vlgs IPMA/ICB4)
3. Kenmerken van een project in de innovatie omgeving
4. Structuur aanbrengen in een innovatie project, zowel in een Technology Development als een Product Development omgeving:

– Projectdefinitie

– Fasering

– Technology Gates, Milestones

– Het managen van risico’s, issues en onzekerheden

– ‘Heartbeat’ aanbrengen

– Het belang van architectuur

– Het maken van een plannings ‘Framework’

5. Planning en executie (Plan Do Check Act)
6. Oefening: cursisten maken eigen plan/planning
7. Presentatie eigen plan/planning aan de groep

Cursusduur en aantal deelnemers:
2 dagen van 9.00 tot 17.00 uur. Maximale groepsgrootte: 15.

Docent: 
De docent in deze training is Bert van Appeven, Project Management Professional bij Holland Innovative. Bert heeft jarenlange internationale ervaring op het gebied van innovatie projectmanagement. Hij heeft zijn ervaring opgedaan in het hele innovatie traject: Technology Development, Product Development en New Product Introduction. Daarnaast heeft Bert een passie voor het aanbrengen van heartbeat in projecten.

Beta Building High Tech Campus Eindhoven

Locatie Eindhoven

Locatie:
Eindhoven: High Tech Campus 9 (Bèta Building)

Kosten:
De kosten bedragen € 1.450,- per deelnemer (ex. BTW). Inclusief 2 trainingsdagen, uitgebreid lesmateriaal, drank en dagelijkse lunches.

Data 2020:
Locatie: Eindhoven
Dag 1: 11 juni
Dag 2: 2 juli

Vragen?

Heeft u een vraag over een van onze opleidingen?
Wilt u graag de mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over de mogelijkheden.
T: +31 (0)40 851 4611
E: academy@holland-innovative.nl

Download Flyer
Beoordeling door klanten: 8.4/10 - 155 beoordelingen
X