HI-PM2 Opleiding Projectmatig werken in een R&D omgeving

Leer een projectplan opstellen en uitvoeren met structuur en flow | 2 dagen

Tijdens de opleiding Projectmatig werken in een R&D omgeving leert u structuur en flow aan te brengen in een innovatieve omgeving.  Daarnaast zal duidelijk worden wat de rol van de medewerker is.

Projecten spelen een cruciale rol in de omgeving van productinnovatie. Projectmatig werken is hét middel voor effectieve productontwikkeling in een omgeving met snel veranderende technologieën en markten. Projectmatig werken is een effectief proces voor de juiste balancering tussen time to market, functionaliteit en kosten. Daarom zorgt deze opleiding voor concrete handvaten om projecten te plannen en vervolgens ook uit te voeren. Ga projectmatig aan de slag!

Download Brochure
Aanmelden
Vrijblijvend Adviesgesprek

Over de opleiding Projectmatig werken in een R&D omgeving

Leer projectmatig aan de slag te gaan. Onderbouwd met een stevig fundament aan ‘industry best practises’ en interactie met de deelnemers leert u tijdens deze opleiding hoe een innovatie omgeving doelmatig georganiseerd kan worden, en wat de eigen rol van de medewerker daarin is.

Daarnaast leert de opleiding een eigen project te organiseren in zowel een Technology Development als Product Development omgeving. Uitgelegd wordt hoe ‘heartbeat’ in het project te brengen. Heartbeat brengt structuur, laat de werkelijke voortgang zien en geeft een ‘Framework’ om de eigen planning op af te stemmen. Tevens wordt het maken van een project plan (de TomTom van de project medewerker) geoefend. Na afloop heeft u concrete handvaten om projectmatig aan de slag te gaan in uw eigen innovatieve organisatie.

Onderwerpen van de opleiding Projectmatig werken in een R&D omgeving

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Structuur aanbrengen in een project (vlgs IPMA/ICB4) 3
  • Wat zijn kenmerken van een project in de innovatie omgeving
  • Planning en executie (Plan Do Check Act)

Resultaat van de opleiding Projectmatig werken in een R&D omgeving

Deze opleiding zorgt ervoor dat u:

  • Structuur aan kunt brengen in een project binnen zowel de Technology Development omgeving als de Product Development omgeving
  • Concrete handvatten heeft om projectmatig aan de slag te gaan binnen uw eigen innovatieve organisatie

Voor wie

De opleiding Projectmatig werken in een R&D omgeving is gericht op professionals die binnen een project werken of een projectopdracht uitvoeren met een klein team.

Opzet opleiding

De opleiding bestaat uit 2 dagen, van 9.00 tot 17.30 uur.

Locaties, data & rooster

Deze opleiding wordt aangeboden in onze 1.5 meter lokalen, online of hybrid. Daarnaast zowel in-company als open inschrijving mogelijk.

Locatie: Eindhoven – High Tech Campus 29

Data 2021:
Een nader te bepalen datum

Investering opleiding

De investering bedraagt € 1.450 (ex. btw) per deelnemer. Inclusief uitgebreid lesmateriaal, lunch en versnaperingen.

Docent

B. van Appeven

Expert in productinnovatiemanagement met internationale ervaring in R&D, strategische business unit en talrijke productintroducties in nationaal en internationaal, zowel in consumenten- als business to business-markten. Gepassioneerd door Lean Product Development: Flow in Product Development brengen door “heartbeat” en “pull” toe te passen.

Certificaat deelname / deelname

Na afronding van de opleiding ontvangen deelnemers een bewijs van deelname.

Manier van lesgeven

De opleiding Projectmatig werken in een R&D omgeving wordt aangeboden als klassikale opleiding, maar elke andere vorm kan besproken worden. We zijn in staat om offline, online en hybride opleidingen aan te bieden.

Groepsgrootte

Maximale groepsgrootte: 10

Persoonlijk opleidingsadvies?

Wilt u graag meer informatie over deze opleiding? Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen u graag verder! Zij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00.

T: +31 (0)40 851 4610
E: academy@holland-innovative.nl

Opleidingsadvies aanvragen


Over de Holland Innovative Academy

Holland Innovative helpt bij het ontwikkelen van de competenties van u en uw collega’s om uw organisatie te versterken en groei te creëren. Samen met gerenommeerde expertisecentra zoals de Technische Universiteit Eindhoven, Universiteit Twente, Technische Universiteit Delft en de Universiteit van Stuttgart organiseren we opleidingen, trainingen en masterclasses in Projectmanagement, Product & Procesontwikkeling, Reliability, Data Science en MedTech. We bieden zowel open inschrijving als incompany trainingen; op maat gemaakt om volledig  aan de behoeften en de strategie van uw organisatie te voldoen. Het koppelen van deze trainingen aan praktijkervaring is belangrijk om de effectiviteit te maximaliseren. Waar mogelijk worden uw eigen cases/data besproken tijdens onze training en/of verder verkend door coaching on the job, projectparticipatie en ook in de User Groups.

Bekijk ons complete trainingsaanbod in de Holland Innovative Academy