HI-PP1 Opleiding Data Science voor Six Sigma Green Belts & Black Belts

Data analyses naar een hoger niveau tillen | 4 dagen

Data science en Six Sigma komen vandaag de dag steeds dichter bij elkaar door nieuwe technologieën. Overeenkomsten zitten in de projectmatige aanpak, het kaderen en oplossen van problemen en de data-driven analysetechnieken. De opleiding Data Science voor Six Sigma Green Belts & Black Belts brengt data analyses naar een hoger niveau. Bent u klaar om uw expertise te verrijken met machine learning en data science?

Tijdens de opleiding Data Science voor Six Sigma Green Belts & Black Belts leert u begrijpen wat data science is en welke rol het speelt in het moderne bedrijfsleven en de industrie. Essentiële technieken uit machine learning worden behandeld en u leert het toepassen ervan middels Python en SciKit-Learn.

Download Brochure
Aanmelden
Vrijblijvend Adviesgesprek

Over de opleiding Data Science voor Six Sigma Green Belts & Black Belts

Six Sigma vertegenwoordigt de eerste generatie computerondersteunde analysetechnieken. Denk hierbij aan regressie, ontwerp van experimenten en controlekaarten. De afgelopen decennia hebben we de opkomst gezien van een totaal nieuw spectrum van analytics op het gebied van statistisch leren, machine learning en Artificial Intelligence.

Waar Six Sigma technieken gebruikt om het meeste te halen uit kleine datasets (N=20 tot N=100), wordt het benutten van grote datastromen mogelijk gemaakt door moderne IT-infrastructuren en het IoT, goedkope opslag- en rekencapaciteit. Door nieuwe analyse technieken worden er veel meer soorten gegevens verzameld, zoals afbeeldingen en audio.

Six Sigma richt zich op het optimaliseren van bedrijfsprocessen en huidige productlijnen (“Horizon 1 innovatie”). Daarentegen ziet de huidige industrie data en analyses als waardevolle middelen waardoor data-driven bedrijfsmodellen en strategieën worden verkend (“Horizon 3 innovatie”).

Onderwerpen van de opleiding Data Science voor Six Sigma Green Belts & Black Belts

Tijdens de Data Science for Six Sigma Green Belts & Black Belts opleiding komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

  • Voortbouwen op de expertise in Six Sigma
  • Begrip van Data Science, machine learning en AI, hun toepassing in CRISP-DM-projecten en hoe ze worden toegepast in de slimme industrie
  • Werken in een analyseomgeving op basis van Python, Jupyter-notebooks en Anaconda
  • Praktische visualisatie met behulp van de Matplotlib en Seaborn bibliotheken van Python
  • Machine learning met behulp van SciKit-Learn van Python. Essentiële voorspellende algoritmen (lasso-regressie, beslisbomen en random forest, support vector machines, neurale netwerken en deep learning) en unsupervised learning (principal component analysis en t-SNE).
  • Een praktische workflow toepassen: feature engineering en data preprocessing, training van een model en fijnafstemming van hyperparameters door middel van kruisvalidatie, modelevaluatie en implementatie in een pipeline
  • Data engineering 101, data pipelines en SQL en No-SQL

Resultaat van de opleiding Data Science voor Six Sigma Green Belts & Black Belts

Tijdens de Data Science for Six Sigma Green Belts & Black Belts opleiding leert u:

  • Begrijpen wat datawetenschap is en welke rol het speelt in het moderne bedrijfsleven en de industrie
  • Essentiële technieken uit machine learning en basiservaring met het toepassen ervan met Python en SciKit-Learn

Voor wie?

De Data Science for Six Sigma Green Belts & Black Belts opleiding is gericht op Six Sigma, DfSS en Lean Six Sigma Green Belts en Black Belts die staan te popelen om hun expertise te verrijken met machine learning en data science.

Opzet opleiding

De opleiding bestaat uit 4 modules van één dag, van 9.00 uur tot 17.30 uur

Locaties, data & rooster

Deze opleiding wordt aangeboden in onze 1.5 meter lokalen, online of hybrid. Daarnaast zowel in-company als open inschrijving mogelijk.

Locatie: Eindhoven – High Tech Campus 29

Data 2021
Locatie: Eindhoven
Dag 1: 10 mei
Dag 2: 25 mei
Dag 3: 26 mei
Dag 4: 14 juni

Investering opleiding

De investering is €2.990, – (excl. BTW) per deelnemer. Inbegrepen zijn vier trainingsdagen, cursusmateriaal, gereedschap, versnaperingen en dagelijkse lunches.

Docenten

Jerry de Groot
Jerry is na zijn studie toegepaste natuurkunde gespecialiseerd in de technologie van medische apparatuur en leerde statistiek en data science door academisch onderzoek in het Amsterdam Medical Center. Hij wil graag uitzoeken hoe dingen werken (of niet), houdt van prototyping en heeft een natuurlijk vermogen om complexe abstracties in duidelijke taal uit te leggen.

Dorien Lutgendorf
Met werktuigbouwkunde als technische achtergrond heeft Dorien ruime ervaring in het modelleren, testen en reliability engineering in diverse projecten. Analytisch, pragmatisch, leergierig en een breed scala aan interesses. Ze denkt altijd graag mee met interessante onderwerpen. Ervaren trainer in Lean Yellow belt, FMEA en Reliability Engineering.

Certificaat / diploma

Na afronding van de volledige training ontvangen deelnemers een bewijs van deelname. Hoewel de opleiding ”Data Science voor Six Sigma Green Belts & Black Belts” heet, staat deze open voor iedereen die redelijk bekend is met de Six Sigma-principes. De opleiding bevat verschillende technische voorbeelden en behandelt het CRISP-DM-raamwerk: de industrie standaard voor data science, welke equivalent is aan de DMAIC. De opleiding bevat ook voorbeelden en oefeningen in Python, een populaire open source programmeertaal voor data science. Voorkennis met Python is niet nodig.

Manier van lesgeven

De opleiding is beschikbaar als Live Online Interactie Training (LOIT) en/of in klassikale sessies, afhankelijk van de actuele COVID-19 situatie. De trainers hebben voorkeur voor klassikale sessies indien mogelijk.

Groepsgrootte

Maximale groepsgrootte: 10 deelnemers

Persoonlijk opleidingsadvies?

Wilt u graag meer informatie over deze opleiding? Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen u graag verder! Zij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00.

T: +31 (0)40 851 4610
E: academy@holland-innovative.nl

Opleidingsadvies aanvragen


Over de Holland Innovative Academy

Holland Innovative helpt bij het ontwikkelen van de competenties van u en uw collega’s om uw organisatie te versterken en groei te creëren. Samen met gerenommeerde expertisecentra zoals de Technische Universiteit Eindhoven, Universiteit Twente, Technische Universiteit Delft en de Universiteit van Stuttgart organiseren we opleidingen, trainingen en masterclasses in Projectmanagement, Product & Procesontwikkeling, Reliability, Data Science en MedTech. We bieden zowel open inschrijving als incompany trainingen; op maat gemaakt om volledig  aan de behoeften en de strategie van uw organisatie te voldoen. Het koppelen van deze trainingen aan praktijkervaring is belangrijk om de effectiviteit te maximaliseren. Waar mogelijk worden uw eigen cases/data besproken tijdens onze training en/of verder verkend door coaching on the job, projectparticipatie en ook in de User Groups.

Bekijk ons complete trainingsaanbod in de Holland Innovative Academy