BLOG: Waar draait het om bij Design for Six Sigma?

Mensen vormen de kern van een organisatie en staan daarmee aan de basis van het productontwikkelproces. Zij werken binnen een bepaalde bedrijfscultuur; proberen kosteffectief te zijn maar slagen daar niet altijd in. Het op tijd naar de markt brengen van een nieuw product is vaak bepalend voor het succes van een organisatie.

Het gaat in productontwikkeling eigenlijk altijd over de spanning tussen kosten, time to market en kwaliteit & reliability. Design for Six Sigma probeert met balans tussen creativiteit en structuur de efficiency van een bedrijf te verbeteren. De procesmatige aanpak van Design for Six Sigma ondersteunt productontwikkelaars hierin. Door proactief na te denken over specificaties en betrouwbaarheid van producten kunnen problemen vroegtijdig opgelost of zelfs voorkomen worden. Dit noemen we frontloading.

Tijdens het leiden van programma’s om Design for Six Sigma te implementeren heb ik als Master Black Belt geleerd dat het proces niet gemakkelijk is. Het loont echter de inspanning om de focus binnen de organisatie op de hoofdthema’s te krijgen: heldere vertaling van de klantenwens in een commercieel succesvol product; kortere doorlooptijd van productontwikkeling en een lagere Cost of Non Quality.

In de komende weken zullen wij uitleggen hoe we de klantenwens vertalen in set van specificaties die we kunnen optimaliseren en die we met Design of Experiments verder kunnen ontwikkelen. Centraal staat om met Design for Six Sigma tools kennis op de bouwen en daarmee beslissingen te nemen die op feiten gebaseerd zijn in plaats van op aannames.

Henk van Haren
Henk van HarenSr. Director Product & Process Development, MBB
klik hier

Black Belt Design for Six Sigma training

In 12 dagen succesvol opgeleid tot een Black Belt professional. Praktische Black Belt training met certificering. Start 19 september 2016. Schrijf snel in!
klik hier
2016-10-25T20:16:10+00:00
Beoordeling door klanten: 8.4/10 - 155 beoordelingen
X