Richtlijnen over beleid van Holland Innovative mbt uitbraak van COVID-19

De gezondheid en het welzijn van onze medewerkers, klanten, cursisten en al onze relaties heeft de hoogste prioriteit.

Het meest recente beleid staat hieronder en zal indien nodig worden bijgewerkt.

Eindhoven, 23 maart 2020

Richtlijnen

Algemeen geldt dat Holland Innovative de richtlijnen zoals gesteld door de Rijksoverheid volgt: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19
Interne richtlijnen van Holland Innovative:

 • Medewerkers die niet per se op de werklocaties van HI hoeven te zijn, worden gevraagd vanuit huis te werken, ook wanneer er geen klachten zijn.
 • Medewerkers die bij klanten werken volgen de richtlijnen van de klant. Wanneer de klant de mogelijkheid biedt om thuis te werken en dit past met de gevraagde werkzaamheden, dan gebeurt dit ook.
 • Bezoek/deelname aan (grote) evenementen annuleren wanneer je bezoek/deelname niet per se nodig is. Dit geldt ook voor eigen interne overleggen die niet per se nu nodig zijn. Is het business wise wel van belang om aanwezig te zijn, dan wordt dit vooraf afgestemd met de directie: Hans Meeske en/of Ivo Aarninkhof.
 • Als je ziekteverschijnselen hebt of je niet 100% goed voelt blijf je thuis. Dit geldt ook bij alle gevallen van koorts, hoesten, pijn, ademhalingsproblemen.
 • Medewerkers die thuis blijven nemen contact op met HR: Eefke van Daal en/of directie: Hans Meeske/Ivo Aarninkhof.

Voor cursisten en gasten geldt bij ziekteverschijnselen of je niet 100% goed voelen kom niet naar onze kantoren, dit geldt ook bij alle gevallen van koorts, hoesten, pijn, ademhalingsproblemen en vermoedelijke of bevestigde COVID-19 besmetting.

Hetzelfde geldt ook als je de afgelopen 14 dagen in een van de risico gebieden geweest bent zoals aangegeven door RIVM.

Onze collega Marcel Logger in voorbereiding voor Live Online Interactive Training (LOIT) met deelnemers vanaf meerdere locaties.

Trainingen en workshops

Met het oog op de gezondheid van alle deelnemers en de trainers heeft Holland Innovative besloten tot nader order, maar in ieder geval tot 1 juni a.s., om alle trainingen digitaal te laten plaatsvinden. Onze trainingslocaties in Eindhoven en Enschede zijn uitgerust met de nieuwste communicatie-technologieën, waardoor het voor alle cursisten mogelijk is om op een uitstekende wijze de training te volgen. Wij hebben recentelijk al trainingen op deze manier getest en uitgevoerd.

Wat betekent dit concreet?

 • Deelname aan training is mogelijk vanuit een zelf te kiezen locatie.
 • De materialen zullen digitaal worden gedeeld.
 • Daar waar oefeningen in aparte werkgroepjes worden gedaan zal dat nu digitaal gebeuren.

Wat is er nodig aan hardware/software?

 • Een laptop of computer met stabiele internetverbinding.
 • Bij voorkeur een (ingebouwde of aparte) camera; het werkt veel beter wanneer we elkaar kunnen zien.
 • Headset met microfoon is praktisch maar het werkt ook prima via de ingebouwde microfoon en speakers van je laptop.
 • Installeren van Microsoft Teams. Als Microsoft Teams nog niet is geïnstalleerd, kan dit via de meegezonden link uit de uitnodiging.

Wat is er nodig aan voorbereiding?

 • Heel weinig. De deelnemer krijgt een mail met daarin de uitnodiging om deel te nemen aan het team en het relevante trainingsmateriaal.

Onze trainer zal voorafgaand met elke deelnemer nog even persoonlijk kennis maken via videobellen. Hij of zij zal hiertoe het initiatief nemen. Voor deelnemers is dit het ideale moment om expliciet trainingsdoelen kort te bespreken.

Met vriendelijke groet,
Team Holland Innovative

Ivo Aarninkhof
Hans Meeske