Project omschrijving

“Een projectleider met passie trekt een nieuw idee door de innovatiefunnel”

Holland Innovative organiseert gemiddeld 8x per jaar HighTech Meets innovatieworkshops. HighTech meets Agro is een van deze innovatieworkshops waarin thema’s worden besproken en ideeën in groepjes worden uitgewerkt tot een eerste projectcharter (statement of work). Recycold is ontstaan vanuit zo’n workshop. Jan Vorstermans, business ontwikkelaar Agro & Food bij Holland Innovative, heeft het idee van een koelverpakking begeleid tot een concrete productontwikkeling en marktintroductie.

De coole koelbox
Recycold is een koelbox voor eenmalig gebruik, die meekan in de normale recyclingstromen van particulieren. De Recycold is gemaakt van duurzaam karton, bedrukt met niet-toxische inkt en bevat koelelementen van foodgrade gel. De verpakking zorgt ervoor dat voedsel zelfs in de zomer tot 24 uur zonder koeling kan worden vervoerd. Voor een groot deel van de foodsector is een periode van 24 uren koelen voldoende wat een geweldige energiebesparing betekent maar ook compleet nieuw logistieke oplossingen mogelijk maakt. Na gebruik wordt de verpakking gerecycled in de categorie drankpakken.

Partners
Om een productintroductie succesvol te laten verlopen, is het belangrijk om samen met de markt te ontwikkelen. Vanaf het begin is het project opgezet samen met Vershuys als marktpartij – de launching customer – Bubento als producent van koelelementen en HAS Kennistransfer voor het inzetten van studenten in de ontwikkelfase. De juiste partners zijn cruciaal voor een succesvolle productontwikkeling en marktintroductie. Behalve naar de transportmarkt voor voedsel wordt nu ook gekeken naar andere markten zoals de farmacie, waar medicijnen gekoeld worden geleverd.

Passie voor product
De succesfactor voor een dergelijk project is een professionele trekker die behalve de capaciteiten en gereedschappen van een projectleider ook de passie heeft om het product door de innovatiefunnel heen te trekken en netwerken te openen. Holland Innovative geeft medewerkers de ruimte om ondernemend te zijn en innovaties succesvol te ontwikkelen en naar de markt te brengen.