De high tech en medical industrie is verantwoordelijk voor een groot deel van onze economische groei, en daarmee van onze welvaart. Dat deze door hardware gedomineerde wereld niet zonder software-expertise kan, is inmiddels genoegzaam bekend, maar minstens zo belangrijk zijn een goede procesbewaking, betrouwbaarheid en projectmanagement. Holland Innovative helpt de high-tech en medical industrie daarbij, zowel in projecten op locatie als via trainingen. In een serie artikelen laten we zien hoe. Vandaag: Martijn van Raamsdonk.

Martijn van RaamsdonkMartijn van Raamsdonk is Sales representative van HI’s Academy en in die rol verantwoordelijk voor de organisatie van HI’s opleidingstrajecten. “Mijn opleidingen in horeca en commerciële ecomomie vormen daar de ideale basis voor. Daarnaast weet ik me goed aan te passen aan de bestaande cultuur, zowel hier binnen Holland Innovative als bij klanten. Eigenlijk past het allemaal juist heel goed bij elkaar.”

De HI Academy ondersteunt bij de competentieontwikkeling van personen en hun organisatie. Samen met gerenommeerde kennisinstituten zoals de Universiteit van Amsterdam, Universität Stuttgart en TU Delft worden er trainingen en workshops aangeboden in Projectmanagement, Product- & Procesontwikkeling en Reliability. Vanzelfsprekend met erkende methodes als Green Belt, Black Belt en Six Sigma, maar ook datascience en statistiek komen voorbij. Daarnaast zijn er meer specifieke programma’s, bijvoorbeeld rond Medical Device Development. “We bieden onze trainingen zowel met vrije inschrijving als in-company aan”, legt Van Raamsdonk uit. “Ons maatwerk sluit volledig aan op de behoefte en de strategie van een organisatie. De koppeling met de praktijk vinden wij daarbij erg belangrijk.” Dat komt onder meer terug in de behandelde cases tijdens zo’n training. “We zorgen ervoor dat die herkenbaar zijn voor de deelnemers en liefst zelfs uit hun eigen praktijk komen.”

De groepen variëren in omvang, maar met vijf of zes mensen is al een goede training mogelijk. “Maar hoe groot de groep ook is, ons aanbod is altijd specifiek op de klant toegespitst. Om de behoefte van zo’n bedrijf helemaal scherp te krijgen ga er dan ook vooraf altijd naar toe voor een gesprek; ter plekke kan ik het beste gevoel krijgen bij de omstandigheden en verwachtingen. Vaak gaat dan ook de trainer zelf mee naar zo’n voorbespreking. Die weet dan ook waar de nadruk moet komen te liggen.”

Niet alleen zijn horeca-achtergrond, ook de andere omzwervingen die Van Raamsdonk voor zijn komst naar HI maakte, helpen hem in zijn huidige functie. Zijn jaren in recruitment, veelal voor technische sectoren, geven hem vanzelfsprekend de nodige nuttige bagage voor zijn huidige taken. De voornaamste daarvan: de trainingen van Holland Innovative onder de aandacht brengen van potentiële deelnemers. “Daar komt van alles bij kijken: het bezoeken van events, acquisitie, offertes, klantengesprekken, het samenstellen van het studiemateriaal, de coördinatie met de docenten, maar ook de hele administratieve afhandeling. Dat doe ik natuurlijk niet alleen; we vormen hier op het kantoor op de High Tech Campus een hecht team waar we elkaar altijd ondersteunen.”

Van Raamsdonk is altijd op zoek naar nieuwe deelnemers aan de Academy, maar kan tegelijkertijd rekenen op een groot vast netwerk. “Veel bedrijven kennen ons al; we hebben een grote klantenkring, echt een warm netwerk. Dat scheelt natuurlijk enorm – en tegelijk is het een goed signaal dat klanten ons blijven opzoeken.”.

Martijn van Raamsdonk
Sales representative van HI’s Academy