Training informatie

 • Eindhoven
 • 1 dag
 • 4/09/2023 

  6/11/2023

Investering

De investering bedraagt €795,- (excl. btw) per deelnemer.

Inbegrepen zijn, cursusmateriaal, gereedschap, versnaperingen en lunch.

Workshop Embracing Agile

Agile is al meer dan 20 jaar een populaire methodologie, maar we weten dat het niet altijd gemakkelijk te gebruiken is en dat het geen wondermiddel is dat al uw problemen oplost. Deze workshop is niet bedoeld om je een specifiek agile framework of methodologie te leren, maar om je te laten zien hoe een agile mindset je kan helpen met projectmanagement en productontwikkeling in je bedrijf.

We beginnen met de basisprincipes van agile, de principes, de geschiedenis en de relatie met andere methodologieën. Dan behandelen we ook bekende frameworks zoals Scrum, Kanban en SAFe. Maar we gaan ook verder dan dat. We gaan hier niet alleen de theorie op hoog niveau behandelen, maar we gaan verder door een diepe duik te nemen met voorbeelden uit het veld. We behandelen praktische uitdagingen die veel organisaties tegenkomen bij het toepassen van agile methodologieën, zoals het werken met projecten met een vaste prijs of het toepassen van agile in sterk gereguleerde industrieën.

In deze workshop maken we zoveel mogelijk gebruik van hardware development voorbeelden. Tijdens hardwareontwikkeling is het belangrijk dat je de agile mindset echt begrijpt, omdat je vaak niet dezelfde flexibiliteit hebt als bij softwareontwikkeling.

Schrijf je nu in voor onze workshop en ontdek hoe je agile kunt omarmen in jouw bedrijf!

Download Brochure

Resultaat

Agile worden als organisatie of agile frameworks gaan gebruiken is vaak lastig. Deze workshop is een goed begin om te begrijpen wat agile is en hoe het jou en je organisatie kan helpen. Aan het einde van de workshop begrijp je wat de agile mindset is en hoe je deze kunt gebruiken voor hardware- en softwareontwikkeling.

Je hebt kennis op hoog niveau van agile frameworks en hoe je agile kunt opschalen in grotere (project)organisaties. Tot slot weet je hoe je kunt beoordelen of en hoe agile past bij jouw context en organisatie en of het de moeite waard is om het pad te volgen om wendbaarder te worden.

STAP button NL

Embracing Agile

Inschrijfformulier

In deze opleiding leer je:

 • Wat Agile is en wat het voor jouw organisatie kan betekenen.

 • Een introductie tot Agile frameworks zoals Scrum, Kanban, Scrumban en SAFe, en wanneer welke toe te passen.
 • Begrijpen hoe je Agile kunt gebruiken buiten softwareontwikkeling, in het bijzonder met hardwareontwikkeling.
 • Hoe te beginnen met Agile op een eenvoudige en effectieve manier.

Praktijkdocenten.

Edo Riemersma

Edo Riemersma

Interim Change and Project Manager
Edo is een mens- en resultaatgerichte manager met meer dan 25 jaar ervaring in zowel leiderschap, people-managment en project management. Edo heeft het grootste deel van zijn carrière bij grote internationale organisaties gewerkt waar hij leiding gaf aan de ontwikkeling van software intensieve systemen (software en hardware) in medische apparaten, telecommunicatie en logistieke industrieën. Met zijn ervaring helpt hij graag individuen en organisaties in het verbeteren van hun manier van werken, met name op het gebied van digitalisering, project management en agile werken. Edo gaat pragmatisch te werk, rekening houdend met de context van de organisatie.

Wat je gaat leren.

Programma

 

 • Wat is Agile?
 • Introductie tot Agile frameworks (Scrum, Kanban, etc.)
 • Scaling Agile
 • Uitdagingen met Agile
 • Verhouding tot andere methodes en wat wanneer te gebruiken 
 • Opdrachten om te oefenen met de Agile mindset
 • Hoe te beginnen?

 

 

Klopt toch, of niet?

Voor wie

De workshop is bedoeld voor professionals met interesse in Agile werken. Met name in relatie tot (project) management en product ontwikkeling.

 

 

Certificering

Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.

 

Locatie & Data

Locatie

Eindhoven – High Tech Campus 29

 
Data

13 April 2023


Groepsgrootte

Een maximum van 12 participanten.

De workshop wordt ook in-company aangeboden en can worden uitgebreidt met bedrijfsspecifieke uitdagingen.