Nieuwsbrief Agro

Save the date: HighTech meets Agro – Robotics, Sensors and Vision Systems
Op woensdag 9 november organiseren wij de 11e editie van HighTech meets Agro op de High Tech Campus in Eindhoven. Het onderwerp van deze themamiddag is: Robotics, Sensors and Vision Systems. Laat u op deze dag inspireren door succesvolle ondernemers, informeren door spectaculaire kennisconcepten en zelf concrete stappen zetten naar realisatie van uw idee! Wilt u als eerste geïnformeerd worden over het programma? Stuur dan een email naar academy@holland-innovative.nl.

Supergras Amsterdam ArenA door verzamelen van Big Data
Als eerste stadion ter wereld gaat de Amsterdam ArenA HighTech Technologie inzetten om de conditie van de grasmat te meten. HAS Hogeschool en Amsterdam ArenA werken samen om de kwaliteit van het stadiongras te verbeteren. Holland Innovative is als strategische partner van HAS Hogeschool betrokken bij dit project. Joep van Cranenbroek, Product & Proces Specialist bij Holland Innovative, verzamelt Big Data en verwerkt deze tot relevante informatie voor de ontwikkeling van ‘supergras’. Meer informatie over dit project: Klik hier.

De coole koelbox – Recycold
Recycold is een koelbox voor eenmalig gebruik, die meekan in de normale papier recyclingstromen. Het product is gemaakt van karton, bedrukt met niet-toxische inkt en bevat papieren koelelementen met foodgrade gel. Deze duurzame verpakking zorgt ervoor dat voedsel zelfs in de zomer langdurig zonder koeling kan worden bewaard of vervoerd. Na gebruik wordt de verpakking gerecycled in de categorie papier of drankpakken. Jan Vorstermans, business ontwikkelaar Agro&Food bij Holland Innovative, heeft dit project geïnitieerd en het idee van deze koelverpakking begeleid tot concrete productontwikkeling en marktintroductie (van idee naar BV!) Meer informatie over dit project: Klik hier.

Drogen
In de Food en Feed wereld is er behoefte aan natuurlijke ingrediënten. Bovendien is er in de agro keten veel verspilling, doordat geoogste producten niet of niet goed gebruikt kunnen worden door marktomstandigheden of logistieke problemen (afstand, opslag). Droogtechnieken zijn al heel oud en worden veelvuldig toegepast; nieuwe technieken bieden oplossingen om het product te verkleinen en langer houdbaar te maken. Behoud van kwaliteit en inhoudsstoffen is daarbij erg belangrijk. Dit biedt ook weer kansen voor nieuwe markten! Samen met LIOF en partners wordt een project opgezet met als basis voorwaarden de juiste cross-overs te leggen en launching customers te betrekken. Voor meer informatie neem contact met ons op via academy@holland-innovative.nl.

Drinks, Pitches & Demos – 7 september 2016 – HighTechXL Plaza
Heb je een fantastisch idee wat je wil delen, een probleem wat je samen wil oplossen of wil je gewoon leuke mensen ontmoeten? Kom dan eens kennismaken! Op 7 september 2016 organiseren wij samen met HighTechXL, High Tech Campus Eindhoven, EYnovation en Blue Innovation de 10e Drinks, Pitches & Demos. Maak kennis met de bewoners en initiatiefnemers van HighTechXL Plaza, incubator hub voor HighTech start-ups. Meer informatie en gratis aanmelden: Klik hier .

Ontwikkel je talent
Samen met gerenommeerde kennisinstituten organiseren wij trainingen en workshops in Projectmanagement, Product- & Procesontwikkeling en Reliability. We bieden deze cursussen zowel als vrije inschrijving en incompany aan; maatwerk dat volledig aansluit op de behoefte en de strategie van jouw bedrijf. De koppeling met de praktijk vinden wij daarbij erg belangrijk. In onze trainingen worden waar mogelijk je eigen voorbeelden of data besproken. We maken graag een afspraak om te onderzoeken waar we elkaar kunnen helpen. Check onze Academy kalender voor meer details over ons aanbod en de startdata van de open inschrijvingen! Meer informatie: klik hier.

Wilt u ook onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om u aan te melden!

2016-10-25T20:16:04+00:00
Beoordeling door klanten: 8.4/10 - 155 beoordelingen
X