Interview Robotica in de Zorg

Logo Robotic SolutionsRobotic Solutions biedt een platform voor actualiteit, achtergrond en opinie op het vlak van robotica in de zorg. Deze week gaat Robotic Solutions in gesprek met Marlou Kremer, Business Developer Healthcare bij Holland Innovative. Haar passie voor de gezondheidszorg biedt de basis voor een interview over robotica in de zorg.

HI en Healthcare
In het interview met Marlou Kremer wordt gesproken over de mogelijkheden die Holland Innovative biedt aan bedrijven die vooruit willen met robotica. Maar allereerst de vraag wat het bedrijf, dat is groot geworden in de hyper innovatieve wereld van de high tech, eigenlijk vindt van de innovatie binnen de gezondheidszorg:

“In de cure wordt volop geïnvesteerd in product- en procesontwikkeling, maar binnen de care gebeurt dit nog te weinig. We zien gelukkig een toename dankzij de opkomst van eHealth en robotica toepassingen. Met name open innovatie kan bij de verdere ontwikkeling enorm helpen, omdat hierbij alle stakeholders bij elkaar worden gebracht. Vanuit dit oogpunt organiseren we een aantal keren per jaar seminars met een thema uit de zorg waarbij we stakeholders uit de high tech wereld en de gezondheidszorg bij elkaar brengen. De uitwisseling van kennis en ideeën inspireert en levert meer dan eens nieuwe projecten op.”

En wanneer we kijken naar de gezondheidszorg, welke innovaties vindt Holland Innovative dan het interessantst?

“Een aantal innovaties zoals de opkomst van robotica in de vorm van de zorgrobot Zora vinden wij erg interessant. Deze robot kan makkelijk heel breed ingezet worden, van zowel revalidatie, autisme, ouderen en onderwijs. Zora laat hiermee zien dat de tijd rijp begint te worden voor robotica.

Het volledige artikel is terug te lezen op de website van Robotic Solutions.

klik hier voor het volledige artikel
2016-10-25T20:16:18+00:00
Beoordeling door klanten: 8.4/10 - 155 beoordelingen
X