De kosten voor het in de markt brengen van een nieuw medicijn bedragen circa 2,5 miljard USD. Daarnaast is het mede door wet- en regelgeving complex om nieuwe medicijnen te vinden én vrij te geven. Hoe kunnen Organ-on-a-Chip systemen helpen in de ontwikkeling van nieuwe medicijnen? Op 8 september 2016 organiseert Holland Innovative in samenwerking met OOC-manufacturing de zevende editie van HighTech meets Health, dat deze keer plaatsvindt op de Novio Tech Campus in Nijmegen.

Modelsystemen waarbij meerdere weefselsoorten tegelijk getest worden in zogenaamde Organ-on-a-Chip systemen zijn beschikbaar, maar bijna uitsluitend in prototypes en proof of principle. Het verder testen en vrijgeven voor toelating van dit soort systemen in cel- en weefselpreparatie is de laatste jaren sterk verbeterd. De methoden om een labsysteem te bouwen met hierin leverweefsel, longweefsel of hartspierweefsel op een chip liggen eigenlijk op de plank te wachten op de juiste vraag vanuit de gebruikers.

Hoe kan technologie onderzoek naar nieuwe medicijnen versnellen? Biedt Organ-on-a-Chip een oplossing voor de uitdagingen in pharma? Welke ontwikkelingen moeten plaatsvinden voor betere en relevantere modellen voor het voorspellen van klinische effectiviteit? Hoe kunnen Organ-on-a-Chip systemen ingezet worden voor drug discovery en diagnostiek? Hoe kunnen technologiebedrijven hierbij ondersteunen? Tijdens deze editie van HighTech meets Health gaan we dieper in op deze vragen en laten we key technologie bedrijven kennismaken met vooraanstaande onderzoekers en beslissers uit de wereld van de diagnostiek en onderzoek.

Programma:

12.30-13.00   Ontvangst met lunch
13.00-13.15    Introductie dagvoorzitter
Dr. Peter van Stiphout (CEO BionChip Technologies en voorzitter OOC-Manufacturing cluster) & Marlou Kremer (Business development Healthcare Holland Innovative)

13.15-13.45    Organ-on-a-chip models:the solution to some of our pharma challenges ?
Dr. Mario Monshouwer (Senior Director, EU Head BA/DMPK , Johnson & Johnson)

13.45-14.15   Immunotherapy: towards relevant models to better predict Clinical Efficacy
Dr. Lotte Wieten (Member Transplantation Immunology Maastricht University Center)

14.15-14.45   Drug-induced kidney injury screening: human renal cell line ciPTEC in the microfluidic OrganoPlate®
Dr. Martijn Wilmer (Postdoctoral Researcher (Tenure Track) at Radboud University Nijmegen Medical Centre)

14.45-15.00   Netwerk pauze

15.00-15.30    Image-based Phenotypic Screening for Cancer Drug DiscoveryAssociate
Prof. Dr. Erik Danen (Faculty of Science, Leiden Academic Centre for Drug Research, Toxicology)

15.30-16.00  On using Micro System Technology for in drug development and diagnostic research: The OOC-manufacturing cluster
Dr. Peter van Stiphout (CEO BionChip Technologies en voorzitter OOC-Manufacturing cluster)

16.00-17.30   Interactieve sessie
Tijdens de lezingen zullen de sprekers uitdagingen uit hun werkveld delen. Deze uitdagingen worden in een interactieve sessie samen met de deelnemers uit beide werelden (klinische wetenschap en bedrijven) besproken en concreet gemaakt; hoe kunnen de bedrijven met hun Organ-on-a-Chip technologie hier goed op aansluiten?
17.30-EINDE   Afsluiting en netwerkborrel

Georganiseerd door:
Logos-HighTech-meets-Health-7-2

Datum: Donderdag 8 september 2016
Tijd: 12.30-18.00
Locatie: Novio Tech Campus, Nijmegen.
Kosten: €95,- (excl. BTW) per deelnemer

Aanmelden Themamiddag Organ-on-a-Chip

    Annulering deelname training of workshop:
    Door deelnemer: Tot 10 werkdagen voor aanvang van de training of workshop kan kosteloos worden geannuleerd, daarna worden de volledige deelnamekosten in rekening gebracht. Annuleren dient altijd schriftelijk te geschieden via academy@holland-innovative.nl. Als moment van annulering geldt de datum van ontvangst van uw annulering door Holland Innovative BV. Vervanging door een andere dan de aangemelde persoon is te allen tijde mogelijk.

    Door Holland Innovative BV: Holland Innovative behoudt zich het recht voor een training of workshop te annuleren wegens te weinig deelname. Indien een training of workshop geen doorgang kan vinden, zullen de reeds aangemelde deelnemers schriftelijk dan wel mondeling bericht krijgen.