Onder de naam Het Geheim van Brainport starten projectmanagement bureau Holland Innovative, designbureau VanderPolloffice en Social Machines een serie innovatieve workshops, cursussen en Masterclasses rond de thema’s Social Entrepreneurship en Challenge Based Learning. Doel is het verankeren van de succesvolle Brainport aanpak in uw organisatie, waarbij technologie, design denken en leren in de praktijk bij elkaar worden gebracht.

De Brainport regio rondom Eindhoven is in korte tijd uitgegroeid tot het meest succesvolle economische kerngebied van Nederland. Brainport is wereldwijd koploper in de multidisciplinaire ontwikkeling en productie van ultramoderne, high-tech apparatuur. De vele multinationals in de regio, waaronder Phillips, ASML en Thermo Fisher Scientific, werken samen in in multidisciplinaire teams, waarbij de gehele toeleveringsketen wordt betrokken.

Drie pijlers

Het succes en geheim van Brainport berust op drie pijlers. Ten eerste behoort de regio tot de wereldtop in Systems Engineering, een methode van technologische innovatie waarbij de virtuele wereld van modellen en systemen wordt verenigd met de praktische wereld van stakeholders en eindgebruikers om een product zo snel en efficiënt mogelijk te ontwikkelen en lanceren op de wereldmarkt.

Ten tweede is de Brainport sterk in het toepassen van design denken, een manier van creatief en empathisch denken waarbij de eindgebruiker centraal wordt gesteld. De aanwezigheid van de toonaangevende Design Academy Eindhoven heeft ervoor gezorgd dat technologie en design in de Brainport regio elkaar voortdurend versterken.

Misschien wel de belangrijkste en meest onderschatte pijler is de sociale dynamiek van de regio. De verschillende netwerken in de Brainport regio zijn nauw met elkaar verbonden en grijpen voortdurend in elkaar, waarbij professionals kennis en ideeën delen op basis van wederzijds vertrouwen, zonder direct iets terug te verwachten. Zo ontstaat een ecosysteem van gelijkgestemden dat opereert als een geoliede machine waarbij innovatie tweede natuur is geworden.

“Hardware is te kopiëren, maar de software van het ecosysteem niet,”  aldus Bert-Jan Woertman van Social Machines.

Sociale innovatie en wederzijds vertrouwen

Onder de naam Het Geheim van Brainport hebben Hans Meeske, Marijn van der Poll en Bert-Jan Woertman de Brainport aanpak gedefinieerd en geprototypeerd in een aantal workshops, evenementen en Masterclasses om organisaties te helpen hun eigen projecten naar het volgende niveau te brengen. Tegelijkertijd leren deelnemende professionals innovatieve methodieken en werkwijzen, die ze direct in de praktijk kunnen toepassen.

Onder begeleiding van experts op het gebied van design, projectmanagement en leiderschap uit de Brainport regio werkt uw team of organisatie aan het efficiënt en gestructureerd ontwikkelen van ideeën en leren de teamleden specifieke kennis en vaardigheden. Daarbij maken ze optimaal gebruik van zowel hun eigen netwerk als dat van de Brainport, uitgaande van sociale innovatie en wederzijds vertrouwen.

Challenge Based Learning

Het Geheim van Brainport is gebaseerd op het concept van Challenge Based Learning, een werkwijze waarbij praktijk en theorie voortdurend in elkaar grijpen. “Een nieuwe sprong in leren,” noemt Hans Meeske, CEO van Holland Innovative, deze aanpak. Meeske: “Het leuke van Challenge Based Learning is dat kennis situationeel geleerd en toegepast wordt, oftewel op het moment dat je het nodig hebt. Waarom zou je op maandagmorgen aan een training deelnemen terwijl die kennis wellicht pas over een half jaar relevant is in je project? Als kennis echter naadloos aansluit op de praktijk, verbetert dat de kennisontwikkeling en versnelt het projectresultaten en successen.”

In samenwerking met Universiteit Tilburg, onderzoekslab Mind Labs en enkele vooraanstaande OEM’s werkt Holland Innovative aan onderzoek naar toekomstige vormen van leren. Via ontwikkelingen als Artificiële Intelligentie, Virtual en Augmented Reality en data science onderzoekt het consortium hoe ze engagement, sociale innovatie en interactiviteit in het digitale tijdperk kunnen vergroten om kennis effectief te laten beklijven.

Ontmoeten, delen en verbinden

De nieuwe serie workshops van Het Geheim van Brainport wordt aangeboden via de Holland Innovative Academy en is gericht op het verder brengen van organisaties en projecten op een concrete, tastbare en organische manier. Zo wordt een impuls gegeven naar meer effectiviteit en resultaat tegen lagere kosten. De workshops zijn hands-on praktische sessies waar onder deskundige begeleiding gezamenlijk ideeën worden uitgedacht, doorontwikkeld en direct in het lopende project geïmplementeerd. “Het resultaat is dat je project verder komt terwijl je tegelijkertijd competenties ontwikkelt,” aldus Meeske.

De sessies van Het Geheim van Brainport zetten hoog in op het ontwikkelen van sociale innovatie en de mindset van wederzijds vertrouwen, kenmerken die in de Brainport regio gemeengoed zijn geworden en zijn uitgegroeid tot haar meest besproken succesfactoren. Door het ontwikkelen van sociale vaardigheden als openheid, wederzijds vertrouwen, slim netwerken en het pitchen van vragen, behoeften of ideeën kunnen projecten snel een hoge vlucht nemen.

“Het kernelement van sociale innovatie is ontmoeten, delen en verbinden. Dat komt in al onze workshops terug,” aldus Hans Meeske.

Hans M.

Het Geheim van Brainport bestaat uit de volgende basisstructuur:

workshop Conceptual Thinking

Voor Het Geheim van Brainport gaat Holland Innovative intensief samenwerken met ontwerper Marijn van der Poll, partner bij designbureau vanderPolloffice en docent aan de Design Academy Eindhoven. Van der Poll brengt zijn eigen workshop conceptual thinking mee, waarin professionals zich de taal van ideeën eigen maken.

Van der Poll: “Bij bedrijven en overheden is veel behoefte aan creatief en abstract denken. Daarin wordt vaak ingezet op methodieken terwijl het basiselement, het idee, over het hoofd wordt gezien. Het krijgen en doorontwikkelen van ideeën is geen talent en evenmin afhankelijk van inspiratie, maar echt een basisvaardigheid. Toch bestaat er geen enkele training voor.”

Marijn van der Poll

“Op basis van vijfentwintig jaar ervaring heb ik geconstateerd dat ieder mens een uniek handschrift heeft als het gaat om abstract denken. Ik wil professionals de taal van ideeën leren beheersen en gebruiken,” aldus Marijn van der Pol

masterclass Projectmanagement, Leiderschap en Gedrag

In deze masterclass leert organisatiedeskundige Roel Wessels, auteur van het boek De Complete Projectmanager, professionals in vier dagen de ins en outs van effectief projectmanagement op basis van leiderschap en gedrag. Alle methodieken passeren de revue, waarbij Wessels laat zien hoe je elke methode kunt aanpassen aan je eigen stijl. Met gevoel voor humor en een down-to-earth lesstijl heeft Wessels in de loop der jaren honderden kenniswerkers en professionals geleerd het beste uit zichzelf, hun team en hun projecten te halen.

Wessels: “Eigenlijk is iedere kenniswerker een beetje projectmanager. Je bent verantwoordelijk voor je eigen werkpakket, moet in meerdere projecten tegelijk het hoofd boven water houden, draait mee in een zelfsturend team of dient als competentie eigenaar een gezamenlijke werkwijze af te dwingen. Fijn die autonomie, maar het vraagt ook iets van je. Je kunt namelijk niet meer leunen op ‘het management’ en zult je eigen leider moeten zijn. Hou daarbij niet statisch vast aan je plan, maar leer je aan om elk moment met oprechte interesse vooruit te kijken naar het doel en steeds de beste route te bepalen en te communiceren. Dat is agile gedrag.”

social event Drinks, Pitches & Demo’s

Elke eerste woensdag van de maand presenteren Hans Meeske en Bert-Jan Woertman het nieuws uit de Brainport regio, waarbij start-ups, innovatoren en professionals worden uitgedaagd om ideeën te pitchen en successen te presenteren. Onder het mom van delen, ontmoeten en verbinden is iedereen welkom. Proef en ervaar de informele Brainport netwerksfeer onder het genot van een glas, een presentatie en een goed gesprek.

Het Geheim van Brainport introduceert de volgende nieuwe innovatieve aanpakken:

workshop Anders Innoveren

Gebaseerd op hun ervaringen en samenwerking met het LEF Future Center van Rijkswaterstaat starten Marijn van der Poll en Hans Meeske samen de projectworkshop Anders Innoveren, waarin bedrijven in één sessie inzichten op maat krijgen aangeboden waarmee hun project de volgende stap kan maken. Na een voorbereidende sessie, waarin ze samen met de projectmanager of specialist de behoeften en knelpunten van het project inzichtelijk maken, zoeken Meeske en Van der Poll in hun uitgebreide Brainport netwerk naar experts en deskundigen die het project met hun kennis kunnen verrijken, variërend van studententeams tot specialisten in bedrijven en kennisinstituten. Samen met deze experts gaan Meeske en Van der Poll tijdens de workshop in dialoog met het projectteam om nieuwe concepten en invalshoeken uit te ontwikkelen. Hierbij worden de principes van Conceptual Thinking in de praktijk gebracht. Gemiddeld wordt elk project met 6 nieuwe ideeën of concepten verrijkt.

cursus Structured Creative Development

Organisatiedeskundige Roel Wessels van Holland Innovative gaat samen met Marijn van der Poll de cursus Challenged Based Learning in Structured Creative Development geven. In een looptijd van zes tot negen maanden leren ze teams en organisaties om ideeën om te zetten in praktische en effectieve besluiten door slim te schakelen tussen divergeren – het bedenken van ideeën – en convergeren – knopen doorhakken en besluiten nemen.

Het Challenged Based Learning aspect bestaat eruit dat organisaties een eigen project aandragen dat tijdens de cursus wordt uitontwikkeld. Door de gecombineerde frisse blik van Wessels en Van der Poll ontstaan nieuwe inzichten, die direct op het project kunnen worden toegepast. Ook het eigen netwerk wordt daarbij onderzocht en ingezet. Wessels: “Uiteindelijk gaat het erom goede ideeën te krijgen én tot resultaten te komen.”

De hierboven beschreven basisblokken Conceptual Thinking en de Projectmanagement Masterclass komen in dit traject volledig aan bod, toegesneden op de momenten dat het team en het project ze nodig hebben. Deze aanpak heeft zich de afgelopen drie jaar onder meer bewezen via enkele succesvolle studententeams van de TU Eindhoven.

journey The Oddysseus Programme

Als klap op de vuurpijl en paradepaardje van Het Geheim van Brainport lanceert de Holland Innovative Academy The Odysseus Programme (TOP), een zakelijk uitwisselingsjaar in de Brainport regio. TOP-trainees dompelen zich een jaar lang onder in het ecosysteem van Brainport, waar ze de innovatie mindset aanleren die Brainport tot het meest succesvolle economische kerngebied van Nederland heeft gemaakt. Via een eigen werkplek, afwisselend op de High Tech Campus en Design Campus Strijp-S en TUe Innovation Space krijgen ze vrije toegang tot het enorme netwerk van high-tech professionals, academici en studenten in de regio.

Naast de basisvaardigheden van projectmanagement, leiderschap en designdenken worden extra praktijkmodules toegevoegd over onderwerpen als data science, sustainability en mobiliteit, afhankelijk van de behoefte van het projectteam. De extra modules worden bij de start van het traject afgestemd en zijn op bijna elk denkbaar thema vorm te geven. Zo krijgen de trainees zowel praktische als theoretische tools in handen om de innovatie mindset op te bouwen. Volgens het Challenge Based Learning credo nemen de TOP-trainees een eigen project mee waar gedurende het jaar aan wordt gewerkt. Deze projecten worden verder versterkt met Brainport experts op uiteenlopende vakgebieden, die gedurende het jaar fungeren als coach, klankbord en sparringpartner.

Het traject wordt afgesloten met een TEDx-achtige presentatie voor kleurbepalers en besluitvormers van deelnemende bedrijven. Medio 2021 start The Odysseus Programme met een eerste groep voor de waterschappen en aanverwante bedrijven en/of kenniswerkers.

Hans Meeske: “Er komt nog veel meer aan, want het versnellen van innovatie is een sport en een passie waar je nooit genoeg van krijgt. En waar sociale innovatie en passie samen gaan, benje bereid om elkaar belangeloos te helpen en uit je comfort zone te kruipen. Dan gebeuren er hele mooie dingen.”

Meer informatie?

Heeft u interesse in één van de workshops? Of bent u op zoek naar meer informatie? Neem contact op met Hans Meeske via mail of bel +31620619096

CONTACT
LEES MEER