HighTech meets Health

Holland Innovative organiseert elk jaar diverse HighTech Meets events. Doelstelling is het stimuleren van open innovatie, uitwisselen van kennis en ervaring én het genereren van nieuwe ideeën en projecten. Vaak ontstaan deze op het kruisvlak van markten en kennisgebieden die actief worden opgezocht. Deze Hightech meets Health staat in het teken van de gezondheidszorg van straks.


De gezondheidszorg van straks: Personalised, Stratified, Precision of Targeted?

Iedere persoon is verschillend. En daarom kan eenieder, zelfs als er sprake is van hetzelfde ziektebeeld, anders reageren op dezelfde behandeling. Door het in kaart brengen van specifieke kenmerken van een patiënt kan steeds vaker een behandeling op maat worden gemaakt.

Meer gepersonaliseerde gezondheidszorg biedt een enorm potentieel voor verbetering van kwaliteit van leven van de patiënten én voor ontwikkelingen voor betaalbare Nederlandse gezondheidszorg. Welke vormen zijn er (Precision, Personalised, Targeted, Stratified)? En wat zijn de verschillen? Wat gaat dit betekenen voor de individuele patiënt, en voor u als ondernemer in Lifesciences en Medtech?

Op donderdag 15 juni 2017 organiseren LifetecZONe, BOM, Pivot Park, Therapie-op-Maat Kennisinstituut i.o. en Holland Innovative de negende editie van HighTech meets Health op het Pivot Park in Oss. Laat u op deze middag informeren door verschillende specialisten op het gebied van Personalised Healthcare.

13.00 uur Ontvangst rondleiding Pivot Park

13.30 uur Rondleidingen op Pivot Park
Pivot Park Screening Centre, en Chemconnection.

14.30 uur Ontvangst lezingenprogramma

15.00 uur Start programma
Introductie Personalised Medicine/Precision Medicine Tim Kievits, Vitromics

15.20 uur Presentatie concrete projecten ogv Personalised Medicine/Precision medicine waaronder proeftuin Longkanker Brabant Rob Ruitenbeek, Pamgene & Universiteit Utrecht

15.40 uur Kansen van Personalised Medicine voor de zorgverzekeraar
Madelon Johannesma, CZ

16.00 uur Pauze

16.15 uur IBBL: Introduction into Biobanks and their services
Monica Marchese, Biobank IBBL, Luxemburg

16.45 uur Kennisinstituut Therapie op Maat
Tessa Fuhring

17.05 uur Afronding en netwerkborrel

Donderdag 15 juni heeft er weer een HighTech meets Health event plaatsgevonden, dit keer in samenwerking met LifetecZONe en het Pivot Park in Oss. Het onderwerp was Personalised / Precision Medicine “het juiste medicijn voor de juiste patiënt op het juiste moment” met daarbij de vraagstelling of dit een goede oplossing is voor toekomstige patiënten?  We hebben er deze middag van alles over mogen horen waaruit bleek dat therapie op maat zeker een belofte is die leidt tot een veel betere behandeling van patiënten. Maar ook werd duidelijk dat we nog maar aan het begin staan van deze veelbelovende ontwikkeling. Er zal nog veel moeten gebeuren op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en politieke bewustwording.

Voorafgaand aan het event was er ook een rondleiding georganiseerd bij twee bedrijven op het Pivot Park, het Screening Centre en bij Chemconnection en na afloop hebben we deze bijeenkomst afgesloten met een netwerkborrel.

U kunt hier de vrijgegeven presentaties downloaden:
HighTech meets Health-Therapie op Maat instituut
HighTech meets Health- Integrated Biobank of Luxembourg
HighTech meets Health-CZ

2017-07-14T22:28:46+00:00
Beoordeling door klanten: 8.4/10 - 127 beoordelingen
X