BLOG: Talenten de ruimte geven – De Complete Projectmanager

In mei 2015 zat ik met Roel Wessels op het terras aan het Wilhelminaplein in Eindhoven en Roel kwam met een idee: “Hans ik wil een boek schrijven. We hebben de projectmanagement Masterclass maar moeten de volgende stap maken”. Een aantrekkelijk idee, een boek schrijven. Maar waar beginnen we aan. Immers wij zijn geen schrijvers van boeken. Maar ik weet een ding, als Roel een idee heeft, dan wordt het gerealiseerd. Binnen tijd, binnen budget én met een overtreffende kwaliteit. Goed is niet goed genoeg. Dus: JA, we gaan het doen!

Vanuit onze passie voor open innovatie willen wij graag kennis delen en elkaar ontmoeten. Om die reden organiseren wij de HighTech Meets innovatie workshops, User Groups, Drinks Pitches & Demo’s en vele anderen events. Open innovatie is ontmoeten, verbinden en delen. Om die reden hebben we ook ja gezegd tegen dit idee van het boek schrijven, delen van meer dan 20 jaar kennis en ervaring in projectmanagement van ontwikkel- projecten, samen sterker worden, delen in Roel zijn passie voor projectmanagement.

Als we vanuit Holland Innovative ergens ja tegen zeggen, dan gaan we er ook voor. Vanaf augustus 2015 ging Roel naar kasteel Slangenburg bij Doetinchem. Roel is in volledige afzondering gestart met schrijven: 3-4 pagina’s per dag, 16-20 pagina’s in de week, weg van vrouw, kinderen en de zaak. 4 dagen achter elkaar schrijven in een kleine gemeenschap waar verder niemand mocht komen. En op de vrijdag weer naar buiten en de meest urgente klantenvragen beantwoorden. In oktober was het eerste exemplaar van 160 pagina’s gereed. Maar er moesten nog wel meer hoofdstukken bij (goed is niet goed genoeg). Vanaf oktober tot januari heeft Roel het boek afgeschreven en daarna begint een taai traject van revisies, visuals, titels, de kaft, marketing en noem maar op.

 

 

Ik ben ongelofelijk trots op het resultaat wat Roel heeft neergezet: van idee naar product naar de markt binnen een jaar!

Het boek is een voorbeeld hoe je van idee komt naar iets tastbaars, een bewezen product, kijk maar het ligt, te koop bij Managementboek.nl en komende week op de Precisiebeurs op onze stand (48)! Het boek is een voorbeeld van de &-&-& paradox: & het boek schrijven, & projecten doen, &binnen tijd, &… Het boek is een voorbeeld van hoe je omgaat met de blinde vink, want die is er niet meer door de projectmatige aanpak van de ontwikkeling van het boek. Het boek is een voorbeeld hoe je met de juiste mensen en methoden komt tot resultaat.

Het boek gaat helpen in leiding nemen in projecten en persoonlijk leiderschap te ontwikkelen. Het gaat helpen om moeilijke situaties makkelijk te maken. Dit boek gaat helpen om teams te versnellen en te laten groeien. Dit boek gaat helpen om de regio nog sterker te maken in HighTech, Hardware waar we wereldwijd al zo sterk in zijn en naam in hebben. En daar steken wij graag ook onze nek voor uit!

Roel is daarbij voor mij een voorbeeld van een ondernemer in een organisatie die met een geweldige drive een idee om kan zetten in resultaat. Holland Innovative is daarbij ondersteunend geweest waar we maar kunnen. Maar het belangrijkste: Roel heeft zelf héél héél veel gegeven om in de geboden ruimte het maximale er uit te halen. Binnen Holland Innovative noemen we dat ook wel het Halen-Brengen principe waarover ik ook in een vorige blog al iets heb geschreven . Talenten de ruimte geven die ze zelf vervolgens ook nemen. Ik ben benieuwd wie de volgende is die de kans pakt en op het podium staat!

Graag neem ik jullie nog even mee naar de lancering van het boek De Complete Project manager door Roel Wessels.
Veel lees en kijk plezier!

Hans Meeske
Hans MeeskeGeneral Director
vacatures

Word jij mijn nieuwe collega?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wij zijn op zoek naar (Master) Black Belts, Projectmanagers, Product- & Proces Specialisten en Reliability Engineers.
vacatures
2016-11-15T16:05:33+00:00
Beoordeling door klanten: 8.4/10 - 155 beoordelingen
X