Six Sigma staat voor gestructureerd ontwikkelen en verbeteren van producten en processen met behulp van data. Deze methodiek wordt toegepast door zowel grote multinationals als het MKB.

Waarom Six Sigma?

Sigma (σ) staat voor de spreiding van een verdeling. Statistici kunnen de prestaties van een organisatie berekenen op basis van de mate van spreiding binnen bedrijfsprocessen. Het doel van de Six Sigma (6σ) methodiek is streven naar foutloze processen, het sigma niveau geeft aan in weke mate de organisatie hieraan voldoet. 6 sigma houdt letterlijk in: 3.4 defecten op de miljoen mogelijkheden.

Cindy Camp
Cindy CampOpleidingsmanager

Traditioneel accepteren organisaties een 2 tot 3 sigma niveau, wat inhoudt dat deze organisaties het accepteren dat er tussen de 67.000 en 308.000 fouten per miljoen mogelijkheden worden gemaakt. De Six Sigma methodiek biedt handvatten om gestructureerd de bedrijfsprocessen te optimaliseren tot het gewenste sigma niveau. Tijdens de opleiding Design for Six Sigma wordt dieper ingegaan op de achtergrond van 6Sigma in een ontwikkelomgeving.

We onderscheiden verschillende opleidingsniveaus, gerangschikt op kleur:
• Yellow Belt: kennismaking met de aanpak en het leren toepassen van enkele tools
• Orange Belt: ideaal voor teamleiders in product- en procesontwikkeling
• Green Belt: zelfstandig aan de slag met data als basis van ontwikkelen en verbeteren
• Black Belt: de leiding nemen in projecten en het management adviseren
• Master Black Belt: programmamanagement in je eigen organisatie en kennis overdragen

Bij ons krijg je les van gepassioneerde Master Black Belts. Naast het theoretische deel helpen zij de cursisten ook om het geleerde toe te passen in de praktijk. Onze docenten hebben elk meer dan 20 jaar ervaring en opdrachten uitgevoerd voor grote internationale bedrijven in een HighTech omgeving.

Wat mij betreft is dat dé sleutel tot een succesvol project: het investeren in de ontwikkeling van mensen en hen op basis van bewezen methoden het vertrouwen geven om zelfstandig de volgende stappen te zetten.

klik hier

Black Belt Design for Six Sigma training

In 12 dagen succesvol opgeleid tot een Black Belt professional. Praktische Black Belt training met certificering. Start 22 mei 2017. Schrijf snel in!
klik hier