BLOG: Passie voor kennisoverdracht

Mijn passie is om mijn kennis van product- en procesontwikkeling over te dragen aan de jongere generatie. Deze kennis heb ik de afgelopen jaren opgedaan bij veel hightech bedrijven, zowel door daar zelf producten te ontwikkelen en ontwikkelingsprojecten te leiden, als ook door andere ontwikkelaars te coachen. Dat laatste is waar ik nu mijn energie uit haal: het overdragen van mijn kennis door middel van het geven van trainingen en het begeleiden van ontwikkelaars.

Het foutloos ontwerpen van nieuwe producten of het efficiënt en effectief verbeteren van bestaande producten is moeilijk. Er moet steeds vaker op basis van beperkte informatie beslissingen worden genomen. Wil je dit niet op onderbuik gevoel doen, dan is statistiek hierbij onontbeerlijk. Hoewel ik de pensioengerechtigde leeftijd heb bereikt, vind ik het heerlijk in mijn trainingen de deelnemers te leren hoe statistiek hen in hun dagelijkse werk kan helpen.

Joost van der Heijden
Joost van der HeijdenMaster Black Belt

Vaak hebben mensen vanuit hun opleiding “een hekel” aan statistiek. Ik denk dat dit vooral komt omdat ze de aansluiting naar de praktijk missen. Na onze trainingen is het meest gehoorde commentaar: “Dat had ik veel eerder moeten weten. Nu weet ik hoe ik statistiek nuttig in mijn werk kan toepassen!”. Voor mij een stimulans om nog even door te gaan.

Naast training en coaching begeleid ik ook een User Group. Deelnemers aan onze trainingen kunnen daar hun problemen bespreken met het toepassen van statistiek en alle andere geleerde methoden en technieken. De deelnemers brengen hun problemen in en gezamenlijk wordt naar een oplossing gezocht. Dit is leerzaam voor jezelf, maar ook voor andere aanwezigen: jouw problemen blijken niet uniek te zijn, maar ieder kijkt er toch anders tegenaan. Als de tijd het toelaat verdiepen we ook nog de kennis van methodiek en statistiek met aanvullende onderwerpen.

Zoals gezegd, ik haal energie uit het overdragen van kennis en het begeleiden van mensen. Daarnaast ben ik nieuwsgierig en dan is het heel prettig bij trainingen en in projecten mensen tegen te komen met ook een passie voor techniek. Zo worden zowel de klant als ikzelf opnieuw uitgedaagd en doen we nieuwe kennis op. Door deze wederzijdse kennisoverdracht worden we samen steeds beter!

vacatures

Word jij mijn nieuwe collega?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wij zijn op zoek naar (Master) Black Belts, Projectmanagers, Product- & Proces Specialisten en Reliability Engineers.
vacatures
2017-01-19T15:01:49+00:00
Beoordeling door klanten: 8.4/10 - 155 beoordelingen
X