BLOG: Oplossen van variatie problemen

In 1998 werd ik door mijn toenmalige werkgever Philips uitgezonden naar de USA voor een groot project. Een collega in het project introduceerde me in Problem Solving met Shainin.

Ik was meteen gefascineerd en ik heb het vak van hem geleerd. Aanvullend heb ik workshops/ trainingen gevolgd om het vak eigen te maken. Daarnaast heb ik met veel enthousiasme het jaarlijkse Shainin symposium gevolgd.

Deze methode voor kwaliteitsverbetering is ontwikkeld onder leiding van Dorian Shainin. Het wordt ook wel Statistical Engineering genoemd. Data en logica gecombineerd met inzichtelijke tools maakt de methode voor mij echt superieur.

Ko Dousma
Ko DousmaMaster Black Belt

Ik hoor vaak bij klanten dat er verschillende oorzaken zijn van een (variatie) probleem, en dat alles met elkaar samenhangt. Er is echter altijd één grootste oorzaak, de zogenaamde Red-X. Deze wordt met behulp van de Shainin aanpak gevonden en begrepen, zodat een oplossing van het probleem zichtbaar wordt. Het vinden van deze Red-X geeft mij een kick, net als het enthousiast krijgen van mijn collega’s en studenten.

De combinatie van theorie en praktijk is voor mij de meest effectieve aanpak. We hebben diverse successen geboekt met training en workshops over langere tijd met parallel daaraan coaching op de aanpak van actuele problemen.

Ik werk met veel plezier voor Holland Innovative om samen met jonge, getalenteerde collega’s de Red-X van uw probleem te vinden!

Meer info

Training Problem Solving door Root Cause Analyse

Als deelnemer leert u het begrijpen en toepassen van deze methodiek zodat u snel tot oplossingen komt binnen uw eigen projecten.
Meer info
2016-12-07T11:31:57+00:00
Beoordeling door klanten: 8.4/10 - 155 beoordelingen
X