BLOG: Een nieuwe klant, elke keer verrassend

Wanneer mijn vrienden vragen wat er zo leuk is aan het sales vak is mijn reactie altijd weer: Kennismaken met nieuwe klanten en samen de relatie aangaan met als doel het toevoegen van waarde aan elkaar. Het is privé niet zoveel anders dan zakelijk. Goed naar elkaar luisteren en elkaar begrijpen. Spannend en een beetje zoekend in het begin, vertrouwd en met een half woord genoeg na verloop van tijd. Met als verschil dat ik privé heel wat minder tijd besteed aan de voorbereiding van een gesprek!

In de afgelopen jaren bij Holland Innovative heb ik al veel kennismakingsgesprekken mogen voeren waar al diverse mooie relaties uit zijn voortgekomen. Zo’n eerste gesprek is elke keer weer verrassend: een complete rondleiding door de fabriek (daar word ik echt blij van), een werksessie met diverse deelnemers of met een boterham erbij tijdens de lunchpauze; het is vooral belangrijk dat beide partijen zich hier goed bij voelen. Want alleen in een prettige, aangename en passende setting kunnen we een nieuwe relatie aangaan.

Cindy Camp

Daarnaast is het fantastisch om steeds weer andere sectoren te ontmoeten en uiteenlopende onderwerpen te bespreken! Afgelopen week zat ik aan tafel voor een LEAN traject bij een ziekenhuis apotheek, een reliability advies bij de ontwikkeling van een nieuwe lift, een testplan voor een onderdeel in de modulaire bouw en een brainstorm over het toiletconcept van de toekomst… Hoe gaaf is dat!

Vind ik het belangrijk dat het ook commercieel succesvol is? Uiteraard! Juist de combinatie van bovenstaande maakt het sales vak zo boeiend.

Denk je nu ook: Wat een geweldig beroep bij een innovatief bedrijf! Check dan onze website, want we zoeken nog versterking!

2017-12-15T09:19:17+00:00
Beoordeling door klanten: 8.4/10 - 155 beoordelingen
X