One Day Workshop Six Sigma

Inspireer uw organisatie en reduceer onzekerheid! | 1 dag

Nieuwe producten en processen moeten in steeds kortere tijd, in één keer goed én met de juiste kwaliteit ontwikkeld worden. Om dit proces effectief te managen bieden Design for Six Sigma (DfSS) en Six Sigma (DMAIC) gestructureerde ontwikkel- en verbetermethoden. Laat u inspireren om met deze methodieken verbeteringen door te gaan voeren en innovaties succesvol in de markt te zetten.

Download Brochure
Aanmelden
Vrijblijvend Adviesgesprek

Over de One Day Workshop Six Sigma

De One Day Workshop Six Sigma zorgt voor een overzicht over waar en hoe Six Sigma ingezet kan worden in uw organisatie. U raakt bekend met het strategisch belang van een gestructureerde aanpak als DfSS en DMAIC. Daarnaast wordt aangeleerd hoe de verbinding te leggen met uw eigen doelstellingen en de Six Sigma aanpak. In praktische oefeningen ervaart u hoe een aantal tools en methodieken uw verbeteren ontwikkelproces ondersteunen.

Onderwerpen van de One Day Workshop Six Sigma

Tijdens de Six Sigma workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Introductie, Wat is uw uitdaging?
 • Six Sigma, Dfss-IDOV & DMAIC; uw strategische doelstellingen.
 • Principe van variatie, ervaar het belang van variatie en kennismaking met evaluatie van het meetsysteem.
 • Verbeteren met DMAIC; de DMAIC roadmap wordt verklaard. Variatie wordt zichtbaar aan de hand van oefeningen met een katapult. Verbeteringen worden ondersteund met FMEA (Failure Mode & Effect Analysis).
 • Lean; het concept.
 • Innoveren, ondersteund met DfSS/IDOV: De roadmap. Begrippen als VOC, de voice of the customer en VOB, Voice of the business zijn het startpunt. Dit wordt gevolgd door het identificeren van de CtQ’s: de Critical to Quality parameters. Ervaar dat resultaat in een vroeg stadium te voorspellen is met Design of Experiments.
 • Levensduurkwaliteit: reliability. Toelichting van de verbinding tussen levensduurkwaliteit, reliability, en nul-uur kwaliteit, capability. U experimenteert en maakt zelf een Reliability voorspelling.
 • Programmamanagement. Dit laatste deel geeft aandacht aan alle elementen die u rondom een programma kunt organiseren. Training, projectuitvoering en ondersteuning grijpen naadloos op elkaar in.

Resultaat van de One Day Workshop Six Sigma

Tijdens de workshop leert u:

 • Vanuit een definitie van eigen bedrijfsdoelstellingen gaat u aan de slag met DfSS-IDOV roadmap, gericht op first time right en de DMAIC roadmap, gericht op fact based verbeteren. Doel en resultaat van alle stappen worden verklaard.
 • Hoe de methodieken naadloos aansluiten bij het product creatie proces en hoe te verwachten resultaten van DfSS / DMAIC stappen onderdeel kunnen worden van een standaard project management review proces.
 • Het belang van meetbare ontwikkel- of verbeterdoelstellingen, meetsysteem evaluaties, het beheersen en reduceren van variatie, en de relatie tussen afleverkwaliteit: ‘capability’ en levensduur kwaliteit: ‘reliability’. Presentaties zullen worden afgewisseld met casestudies en interactieve oefeningen.

Voor wie

De One Day Workshop Six Sigma is een professionele, intensieve eendaagse workshop bedoeld voor het managers, projectleiders en programmaleiders die leiding en sturing moeten geven aan een effectief en efficiënt ontwikkel- of verbeterproces zowel in een technische als non-technische omgeving. Professionals die hun omgeving willen inspireren tot een proces, gebaseerd op een methodische aanpak, op feiten en data, zonder daarbij de creativiteit van een organisatie in gevaar te brengen.

Opzet workshop

1 dag van 9.00 tot 17.30 uur.

Locaties, data & rooster

Locatie: Enschede – The Gallery 500
Eindhoven – High Tech Campus 29

Data 2021
Locatie: Enschede
24 juni

Investering workshop

De investering is € 795,(ex. btw) per deelnemer, inclusief workshop materiaal en lunch.

Docenten

Marcel Logger MSc:
Master Black Belt in Lean Six Sigma en Design voor Six Sigma met een achtergrond in productie, service en logistiek. Werkzaam als Sr. Product & Process Specialist bij Holland Innovative.

Certificaat / diploma

De deelnemers ontvangen aan het eind van de workshop dag een bewijs van deelname.

Manier van lesgeven

De One Day Workshop Six Sigma wordt aangeboden als klassikale opleiding, maar elke andere vorm kan besproken worden. We zijn in staat om offline, online en hybride opleidingen aan te bieden.

Groepsgrootte

Maximale groepsgrootte: 12

Neem contact op met Irene (+31 (0)6 82 45 62 86) of mail naar academy@holland-innovative.nl

Persoonlijk opleidingsadvies?

Wilt u graag meer informatie over deze opleiding? Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen u graag verder! Zij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00.

T: +31 (0)40 851 4610
E: academy@holland-innovative.nl

Opleidingsadvies aanvragen


Over de Holland Innovative Academy

Holland Innovative helpt bij het ontwikkelen van de competenties van u en uw collega’s om uw organisatie te versterken en groei te creëren. Samen met gerenommeerde expertisecentra zoals de Technische Universiteit Eindhoven, Universiteit Twente, Technische Universiteit Delft en de Universiteit van Stuttgart organiseren we opleidingen, trainingen en masterclasses in Projectmanagement, Product & Procesontwikkeling, Reliability, Data Science en MedTech. We bieden zowel open inschrijving als incompany trainingen; op maat gemaakt om volledig  aan de behoeften en de strategie van uw organisatie te voldoen. Het koppelen van deze trainingen aan praktijkervaring is belangrijk om de effectiviteit te maximaliseren. Waar mogelijk worden uw eigen cases/data besproken tijdens onze training en/of verder verkend door coaching on the job, projectparticipatie en ook in de User Groups.

Bekijk ons complete trainingsaanbod in de Holland Innovative Academy