One Day Workshop Six Sigma

Inspireer uw organisatie en reduceer onzekerheid!

Nieuwe producten én processen moeten in steeds kortere tijd, in één keer goed én met de juiste kwaliteit ontwikkeld worden. Om dit proces effectief te managen bieden Design for Six Sigma (DfSS) en Six Sigma (DMAIC) gestructureerde ontwikkel- en verbetermethoden. Laat u inspireren om met deze methodieken verbeteringen door te gaan voeren en innovaties succesvol in de markt te zetten.

Download Brochure
Aanmelden

De One Day Workshop Six Sigma zorgt voor een overzicht over waar en hoe Six Sigma ingezet kan worden in uw organisatie. U raakt bekend met het strategisch belang van een gestructureerde aanpak als DfSS en DMAIC. Daarnaast wordt aangeleerd hoe de verbinding te leggen met uw eigen doelstellingen en de Six Sigma aanpak. In praktische oefeningen ervaart u hoe een aantal tools en methodieken uw verbeteren ontwikkelproces ondersteunen.

Een selectie van de vaardigheden die worden geleerd:

  • Introductie van Six Sigma, DfSS-IDOV & DMAIC
  • Principe van variatie:Ervaar het belang van variatie en kennismaking met evaluatie van het meetsysteem.
  • De DMAIC roadmap uitgelegd
  • Lean; het concept.
  • Innoveren, ondersteund met DfSS/IDOV: raak bekend met begrippen als VOC Voice of the Customer (VoC), Voice of the Business (VoB), Critical to Quality parameters (CtQ) en Design of Experiments (DoE)
  • Levensduurkwaliteit: Toelichting van de verbinding  tussen levensduurkwaliteit, reliability, en nul-uur kwaliteit, capability. Experimenteer met en maak zelf een Reliability voorspelling.
  • Programmamanagement

Vanuit een definitie van eigen bedrijfsdoelstellingen gaat u aan de slag met DfSS-IDOV roadmap, gericht op first time right en de DMAIC roadmap, gericht op fact based verbeteren. Doel en resultaat van alle stappen worden verklaard. U leert hoe de methodieken naadloos aansluiten bij het Product Creatie Proces en hoe te verwachten resultaten van DfSS / DMAIC stappen onderdeel kunnen worden van een standaard project management review proces. U leert het belang van meetbare ontwikkel- of verbeterdoelstellingen, meetsysteem evaluaties, het beheersen en reduceren van variatie, en de relatie tussen afleverkwaliteit: ‘capability’ en levensduurkwaliteit: ‘Reliability’. Presentaties zullen worden afgewisseld met casestudies en interactieve oefeningen.

Doelgroep
Managers, projectleiders en programmaleiders die leiding en sturing moeten geven aan een effectief en efficiënt ontwikkel- of verbeterproces zowel in een technische als non-technische omgeving. Professionals die hun omgeving willen inspireren tot een proces, gebaseerd op een methodische aanpak, op feiten en data, zonder daarbij de creativiteit van een organisatie in gevaar te brengen.

six sigma

Locatie en investering:
Enschede: The Gallery 500
Eindhoven: High Tech Campus 29

De investering is € 795,- (ex. btw) per deelnemer, inclusief trainingsmateriaal en lunch.

Cursusduur:
1 dag van 9.00 tot 17.30 uur. Maximale groepsgrootte: 10. Deze One Day Workshop Six Sigma kan ook incompany worden gegeven.
Standaard worden onze trainingen in het Nederlands gegeven. In geval van één of meerdere niet-Nederlands sprekende deelnemers wordt de training in het Engels gegeven.

Data 2021
Locatie:Eindhoven
20 mei

Locatie: Enschede
24 juni

Docenten:
Marcel Logger MSc

Vragen?
Heeft u een vraag over een van onze opleidingen?
Wilt u graag de mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over de mogelijkheden
T: +31 (0)40 851 4611
E: academy@holland-innovative.nl