One Day Workshop Root Cause Analysis

Problemen oplossen met behulp van Statistische engineering| 1 dag

Heb je het probleem écht opgelost? Veel opties geprobeerd, maar lukt het niet om de juiste oplossing te vinden? De One Day Workshop Root Cause Analysis geeft inzicht in de nieuwste technieken om de beste oplossing te vinden.

Download Brochure
Aanmelden
Vrijblijvend Adviesgesprek

Over de One Day Workshop Root Cause Analysis

Het oplossen van problemen gaat over processen die een spreiding in de output hebben, wat leidt tot producten die niet aan de eisen voldoen. De Statistical Engineering (SE) -methode maakt gebruik van het feit dat één ‘root cause’ altijd de grootste bijdrage levert en het doel is om deze hoofdoorzaak te vinden en te begrijpen. Als deze oorzaak gevonden is, ligt de oplossing meestal voor de hand. Tijdens deze workshop wordt het inzicht gegeven in hoe problemen op te lossen met behulp van de SE-methodologie. De workshop stelt de deelnemers in staat deze methodiek toe te passen in hun eigen werkomgeving.

Onderwerpen van de One Day Workshop Root Cause Analysis

Tijdens de Root Cause Analysis workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Introductie tot Statistical Engineering
 • Strategie diagram + goat system case
 • Meet systemen – MSE test
 • Beslissingstools
 • Multi-vari
 • Onderdelen wissel analyse
 • GP/TP analyse
 • Nieuw vs huidige significance testen

Resultaat van de One Day Workshop Root Cause Analysis

Tijdens de workshop leert u:

 • SE-concepten (kritisch voor kwaliteit, hoofdoorzaak)
 • Hoe ga naar de werkvloer, neem de producten die niet aan de eisen voldoen en vergelijk deze met de juiste producten. Dit onthult vaak meer dan de overvloed aan gegevens en statistieken die de kwaliteitsmanager dagelijks ontvangt
 • Hoe wordt bewustzijn ontwikkeld om problemen op te lossen met behulp van de SE-methodiek. De workshop stelt de deelnemers in staat deze methodiek toe te passen in hun eigen werkomgeving

Voor wie

De One Day Workshop Root Cause Analysis is gericht op executives en senior engineers die werkzaam zijn in productie en ontwikkeling.

Opzet workshop

1 dag, van 9.00 tot 17.00 uur

Locaties, data & rooster

Locatie: Eindhoven – High Tech Campus 29

Data 2021
n.n.b

Investering workshop

De investering bedragen € 795,- per deelnemer (ex. BTW). Inbegrepen is de workshop, uitgebreid lesmateriaal, lunch, koffie, thee en frisdrank.

Docent

Dr. Ir. Ko Dousma
Specialist in Sr. Product, Process & Reliability bij Holland Innovative. Ko is een Master Black Belt in Design voor Six Sigma en met meer dan 30 jaar ervaring in tientallen bedrijven in verschillende industrieën, is Ko de expert in technische probleemoplossing en het verminderen van producten proces variaties.

Dr. Ir. Coen Smits:
Hij werkt al meer dan 10 jaar bij Holland Innovative als reliability specialist met opdrachten in vele high tech- en automotive- ondernemingen. Daarvoor ontwikkelde hij productieapparatuur voor zonnecellen bij OTB Solar. Hij is gepromoveerd natuurkundige (TU Eindhoven) en was enige jaren werkzaam aan de RWTH universiteit in Aken.

Certificate / diploma

Deelnemers die de workshop hebben gevolgd, ontvangen een certificaat van deelname.

Manier van lesgeven

De One Day Workshop Root Cause Analysis wordt aangeboden als klassikale workshop, maar elke andere vorm kan besproken worden. We zijn in staat om offline, online en hybride opleidingen aan te bieden.

Groepsgrootte

Maximaal aantal participanten: 20

Neem contact op met Irene (+31 (0)6 82 45 62 86) of mail naar academy@holland-innovative.nl

Persoonlijk opleidingsadvies?

Wilt u graag meer informatie over deze opleiding? Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen u graag verder! Zij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00.

T: +31 (0)40 851 4610
E: academy@holland-innovative.nl

Opleidingsadvies aanvragen


Over de Holland Innovative Academy

Holland Innovative helpt bij het ontwikkelen van de competenties van u en uw collega’s om uw organisatie te versterken en groei te creëren. Samen met gerenommeerde expertisecentra zoals de Technische Universiteit Eindhoven, Universiteit Twente, Technische Universiteit Delft en de Universiteit van Stuttgart organiseren we opleidingen, trainingen en masterclasses in Projectmanagement, Product & Procesontwikkeling, Reliability, Data Science en MedTech. We bieden zowel open inschrijving als incompany trainingen; op maat gemaakt om volledig  aan de behoeften en de strategie van uw organisatie te voldoen. Het koppelen van deze trainingen aan praktijkervaring is belangrijk om de effectiviteit te maximaliseren. Waar mogelijk worden uw eigen cases/data besproken tijdens onze training en/of verder verkend door coaching on the job, projectparticipatie en ook in de User Groups.

Bekijk ons complete trainingsaanbod in de Holland Innovative Academy