One Day Workshop Managing the Innovation Factory2019-08-23T13:31:50+00:00

One Day Workshop Managing the Innovation Factory

Projecten spelen een cruciale rol in innovatie omgevingen. Projectmatig werken is hét middel voor effectieve productontwikkeling in een omgeving met steeds sneller veranderende technologieën en markten. In de meeste R&D organisaties lopen daarnaast veel projecten tegelijk. Hoe te komen van een spaghetti van losse projecten tot een gestroomlijnde projecten ‘fabriek’. Hoe bijvoorbeeld te komen tot effectieve inzet van schaarse resources in zo’n dynamische omgeving. Een Project Management Office (PMO) heeft als doel het transparanter en efficiënter organiseren van een multi-projectorganisatie.

Meerwaarde van een Project Management Office
Uit de “Project en programmamanagement survey” van KPMG blijkt dat organisaties zonder formeel projectmanagement proces slechts 6% van de projecten tijdig afronden. Bedenk daarbij dat de Cost of Delay (COD) in met name een innovatie omgeving enorm zijn. Bij organisaties mét een gestructureerd proces wordt minimaal 75% van de projecten binnen de gestelde tijdsscope afgerond.

Het doel van een Project Management Office is het aanbrengen van structuur en transparantie in een multiprojectorganisatie. Een juist georganiseerd Project Management Office coached tevens projecten op projectmanagement aspecten hetgeen leidt tot een grotere effectiviteit. Daarnaast zorgt een PMO ervoor dat leerpunten uit project evaluaties breed worden uitgedragen in de project organisatie.

Doel van de training en resultaat
Aan de hand van een case study en interactie met de deelnemers leert deze One Day Workshop hoe de multiprojectorganisatie in de innovatie omgeving effectief en efficiënt te organiseren en hoe een PMO daarin een substantiële rol kan spelen. Er wordt een roadmap voor een gefaseerde PMO implementatie gegeven. Na afloop heeft u concrete handvaten om hiermee aan de slag te gaan in uw organisatie.

Doelgroep
De One Day Workshop Managing the Innovation Factory is een intensieve eendaagse workshop die bedoeld is voor R&D en Engineering managers die hun multi-projectorganisatie optimaal willen beheersen, voor managers van (startende) PMO’s en proces gerichte PMO medewerkers.

Wat is Innovatie?
Het innovatie proces: Technologie en Product Development; New Product Introduction
De verschillende vormen van een multi project organisatie in een innovatie omgeving
Project en programma besturing
Processen in de innovatiematrix
Een roadmap voor PMO implementatie: “a practical journey”
– Stap 1: Specialisten als rechterhand van een programma manager.
– Stap 2: Het PMO als staf afdeling t.b.v. het senior management.
– Stap 3: Het PMO als volwaardige discipline in de innovatie omgeving.
– Stap 4: Innovatie processen in de totale onderneming; het EPMO, the Enterprise Project Management Office.
Tips en adviezen:
– PMO staffing
– Innovatie van innovatie processen
– PPM Tooling
– Communicatie
– Templates en Document management

Duur en aantal deelnemers:
1 dag van 9.00 tot 17.00 uur. Maximale groepsgrootte: 15. Deze One Day Workshop Managing the Innovation Factory kan ook incompany worden gegeven.

Docent:
De docent van deze workshop is Bert van Appeven, Project Management Professional bij Holland Innovative. Bert heeft jarenlange ervaring in het inrichten van PMO’s in R&D afdelingen in binnen en buitenland en heeft daarnaast veel internationale ervaring in Innovatie Management.

Locatie en kosten:
Eindhoven: High Tech Campus 9 (Bèta Building)
De kosten bedragen € 495,- per deelnemer (ex. BTW). Inbegrepen is de eendaagse workshop, uitgebreid lesmateriaal, lunch, koffie, thee en frisdrank.

Data:
Locatie: Eindhoven
2 oktober 2019
19 maart 2020

Beta Building High Tech Campus Eindhoven

Locatie Eindhoven

Vragen?
Heeft u een vraag over een van onze opleidingen?
Wilt u graag de mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over de mogelijkheden.
T: +31 (0)40 851 4611
E: academy@holland-innovative.nl

Aanmelden: One Day Workshop Managing the Innovation Factory

    Annulering deelname training of workshop:
    Door deelnemer: Tot 10 werkdagen voor aanvang van de training of workshop kan kosteloos worden geannuleerd, daarna worden de volledige deelnamekosten in rekening gebracht. Annuleren dient altijd schriftelijk te geschieden via academy@holland-innovative.nl. Als moment van annulering geldt de datum van ontvangst van uw annulering door Holland Innovative BV. Vervanging door een andere dan de aangemelde persoon is te allen tijde mogelijk.

    Door Holland Innovative BV: Holland Innovative behoudt zich het recht voor een training of workshop te annuleren wegens te weinig deelname. Indien een training of workshop geen doorgang kan vinden, zullen de reeds aangemelde deelnemers schriftelijk dan wel mondeling bericht krijgen.
Download Flyer
Beoordeling door klanten: 8.4/10 - 155 beoordelingen
X