One Day Workshop Managing the Innovation Factory

Project Management Office in a Product Innovation Environment| 1 dag

Projecten spelen een cruciale rol in innovatie omgevingen. Projectmatig werken is hét middel voor effectieve productontwikkeling in een omgeving met steeds sneller veranderende technologieën en markten. In de meeste R&D organisaties lopen daarnaast veel projecten tegelijk. Hoe te komen van een spaghetti van losse projecten tot een gestroomlijnde projecten ‘fabriek’. Hoe bijvoorbeeld te komen tot effectieve inzet van schaarse resources in zo’n dynamische omgeving. Een Project Management Office (PMO) heeft als doel het transparanter en efficiënter organiseren van een multi-projectorganisatie.

Download Brochure
Aanmelden
Vrijblijvend Adviesgesprek

Over de One Day Workshop Managing the Innovation Factory

Uit de “Project en programmamanagement survey” van KPMG blijkt dat organisaties zonder formeel projectmanagement proces slechts 6% van de projecten tijdig afronden. Bedenk daarbij dat de Cost of Delay (COD) in met name een innovatie omgeving enorm zijn. Bij organisaties mét een gestructureerd proces wordt minimaal 75% van de projecten binnen de gestelde tijdsscope afgerond.
Het doel van een Project Management Office is het aanbrengen van structuur en transparantie in een multi projectorganisatie. Een juist georganiseerd Project Management Office coached tevens projecten op projectmanagement aspecten hetgeen leidt tot een grotere effectiviteit. Daarnaast zorgt een PMO ervoor dat leerpunten uit project evaluaties breed worden uitgedragen in de project organisatie.

Onderwerpen van de One Day Workshop Managing the Innovation Factory

Tijdens de Managing the Innovation Factory Workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat is innovatie?
  • Het innovatieproces: technologie en productontwikkeling; nieuwe product introductie
  • De verschillende vormen van een multi-projectorganisatie in een innovatieve omgeving
  • Project- en programmasturing
  • Processen in de matrix van innovatie
  • Een stappenplan voor PMO-implementatie

Resultaat van de One Day Workshop Managing the Innovation Factory

Tijdens de workshop leert u:

  • Hoe de multi-projectorganisatie in de innovatie omgeving effectief en efficiënt te organiseren
  • Hoe een PMO daarin een substantiële rol kan spelen
  • Er wordt een roadmap voor een gefaseerde PMO implementatie gegeven.

Voor wie

De One Day Workshop Managing the Innovation Factory is een intensieve eendaagse workshop die bedoeld is voor R&D en Engineering managers die hun multi-projectorganisatie optimaal willen beheersen, voor managers van (startende) PMO’s en proces gerichte PMO medewerkers.

Opzet workshop

1 dag, van 9.00 tot 17.00 uur

Locaties, data & rooster

Locatie: Eindhoven – High Tech Campus 29

Data 2o21
n.n.b

Investering workshop

De investering bedragen € 795,- per deelnemer (ex. BTW). Inbegrepen is de eendaagse workshop, uitgebreid lesmateriaal, lunch, koffie, thee en frisdrank.

Docent

Bert van Appeven

Expert in productinnovatiemanagement met internationale ervaring in R&D, strategische business unit en talrijke productintroducties in nationaal en internationaal, zowel in consumenten- als business to business-markten. Gepassioneerd door Lean Product Development: Flow in Product Development brengen door “heartbeat” en “pull” toe te passen

Certificate / diploma

Deelnemers die de workshop hebben gevolgd, ontvangen een certificaat van deelname.

Manier van lesgeven

De One Day Workshop Managing the Innovation Factory wordt aangeboden als klassikale opleiding, maar elke andere vorm kan besproken worden. We zijn in staat om offline, online en hybride opleidingen aan te bieden.

Groepsgrootte

Maximaal aantal participanten: 15

Neem contact op met Irene (+31 (0)6 82 45 62 86) of mail naar academy@holland-innovative.nl

Persoonlijk opleidingsadvies?

Wilt u graag meer informatie over deze opleiding? Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen u graag verder! Zij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00.

T: +31 (0)40 851 4610
E: academy@holland-innovative.nl

Opleidingsadvies aanvragen


Over de Holland Innovative Academy

Holland Innovative helpt bij het ontwikkelen van de competenties van u en uw collega’s om uw organisatie te versterken en groei te creëren. Samen met gerenommeerde expertisecentra zoals de Technische Universiteit Eindhoven, Universiteit Twente, Technische Universiteit Delft en de Universiteit van Stuttgart organiseren we opleidingen, trainingen en masterclasses in Projectmanagement, Product & Procesontwikkeling, Reliability, Data Science en MedTech. We bieden zowel open inschrijving als incompany trainingen; op maat gemaakt om volledig  aan de behoeften en de strategie van uw organisatie te voldoen. Het koppelen van deze trainingen aan praktijkervaring is belangrijk om de effectiviteit te maximaliseren. Waar mogelijk worden uw eigen cases/data besproken tijdens onze training en/of verder verkend door coaching on the job, projectparticipatie en ook in de User Groups.

Bekijk ons complete trainingsaanbod in de Holland Innovative Academy