DATA MINING & BUSINESS ANALYTICS2019-08-14T13:30:28+00:00

DATA MINING & BUSINESS ANALYTICS

Fundamentele concepten voor het begrijpen en succesvol toepassen van Data Mining methoden

Het wordt steeds eenvoudiger en gebruikelijker om grote hoeveelheden gegevens te verzamelen en op te slaan. Dit geldt niet alleen voor

bijvoorbeeld point-of-sales consumenten gegevens en voor gegevens over individueel mobiel belgedrag maar ook voor bijvoorbeeld garantie- en storingsdata en voor productieprocessen waarbij sensoren op grote schaal data loggen. Met behulp van data mining is het mogelijk om in dergelijke grote gegevens verzamelingen verbanden en structuren te ontdekken en voorspelmodellen te ontwikkelen. Technieken uit zowel de toegepaste statistiek als de kunstmatige intelligentie worden daarbij ingezet.

Deze cursus wordt georganiseerd door PAO Techniek en Management, in samenwerking met TU/e

In samenwerking met de Technische Universiteit Eindhoven heeft Holland Innovative twee trainingen ontwikkeld in het kader van Data Science.
Het verzamelen van grote hoeveelheden gegevens en het ontdekken van verbanden en structuren wordt steeds belangrijker in de huidige maatschappij. Diverse technieken zijn hierbij nodig. De training Data Mining & Business Analytics geeft inzicht en praktische oefeningen om de beste resultaten te kunnen behalen.

Inhoud

De behandeling van de stof wordt afgewisseld met praktijkvoorbeelden en praktische oefeningen, waarbij ervaring opgedaan kan worden in het gebruik van data mining software.

Bedoeld voor

Deze cursus is bestemd voor academici en HBO-ers die in hun werk geconfronteerd worden met data mining vraagstukken en de analyse van omvangrijke databestanden. De cursus is ook geschikt voor docenten van universiteiten en hogescholen.
U heeft een academisch of HBO-niveau, dan wel een door ervaring verkregen gelijkwaardig kennisniveau. Het gevolgd hebben van een specifieke studierichting is niet vereist. Kennis van elementaire statistiek is noodzakelijk. Extra voorkennis van Regressie Analyse en Multivariate Methoden leidt tot het op een hoger niveau kunnen begrijpen van de leerstof; noodzakelijk is deze kennis echter niet.

Resultaat

De cursus bevat de meest gangbare technieken op het gebied van toegepaste statistiek en kunstmatige intelligentie die van belang zijn voor het begrijpen en succesvol toepassen van data mining methoden. U verkrijgt inzicht en vaardigheid in de basistechnieken die nodig zijn voor het uitvoeren van analyses met relevante software op het gebied van data mining.

  • Datapreprocessing: Opschonen van een databestand, outliers, ontbrekende waarnemingen en data transformaties
  • Verkennend dataonderzoek
  • Voorspelmodellen op basis van lineaire regressie, variabelen selectie, data reductie en model evaluatie
  • Voorspel modellen voor het classificeren van data: naaste buren algoritmes, beslissingsbomen, neurale netwerken, logistische regressie
  • Methoden voor het opsporen van clusters en patronen in databestanden: Hierarchical and K-Means, Cluster analyse, Kohonen Netwerken
  • Associatie en sequentie analyse
  • Model evaluatie technieken

Cursusduur:
4 dagen.

Docent:
Dhr. Dr. J.J.M. Rijpkema (Technische Universiteit Eindhoven (TU/e))

Locatie en kosten:
Locatie: Eindhoven, op het terrein van de Technische Universiteit
Kosten: € 2.250,00 excl. btw

Data 2019:
Dag 1 : 30 oktober
Dag 2 : 6 november
Dag 3 : 13 november
Dag 4 : 20 november

Vragen?
Heeft u een vraag over een van onze opleidingen?
Wilt u graag de mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over de mogelijkheden.

T: +31 (0)40 851 4611
E: academy@holland-innovative.nl

Beoordeling door klanten: 8.4/10 - 155 beoordelingen
X