Basic Statistics Course2019-03-04T09:42:44+00:00

Basic Statistics Course

Hoe maakt u de resultaten van grote hoeveelheden data visueel zichtbaar en hoe gebruikt u statistische software tools? Hoe verzamelt u de juiste informatie die een op feiten gebaseerde beslissing ondersteunen? Dit zijn onder meer de vragen waarmee veel engineers worstelen. De Basic Statistics Course kan u hierbij helpen.

HLTH_GvO-0030Deze tweedaagse training is bedoeld om uw kennis van statistiek dusdanig op te frissen dat u in staat bent om aan de slag te gaan met moderne statistische software, zodat de data voor zich gaan spreken. De nadruk ligt op de basisvaardigheden die nodig zijn om statistische analyses uit te voeren. Deze training geeft u de handvatten die ondersteuning bieden op een breed gebied van activiteiten zowel in technische als in niet-technische gebieden.

De training behandelt de basis statistische methodes die nodig zijn voor het design en de verbetering van producten en processen. De nadruk ligt op de praktische toepassing van de statistische technieken in je dagelijkse werk. De training start met het opfrissen van enkele statistische concepten aan de hand van het statistische software pakket Minitab®. Om de meegebrachte data goed te verkennen zullen er verschillende grafieken worden gemaakt met daarbij uitleg over wat er van geleerd kan worden.

Om producten en processen te verbeteren is het noodzakelijk om de belangrijke parameters te meten. Gage R&R wordt hiervoor geïntroduceerd. Voordat u aan een verbeterproces begint, moet de huidige situatie duidelijk gedocumenteerd worden. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van controlekaarten en capability analyse.

Kennis van de huidige situatie is de basis voor verbetering. De voor de verbetering van het proces benodigde parameters (process settings) zullen worden gedefinieerd. Hiervoor zullen we de potentiele invloedfactoren identificeren en hun invloed testen. De methodes die hiervoor toegepast worden (hypothese testen) worden uitgelegd. Met behulp van een set ‘big influence’ factoren kan er een experiment ontworpen worden waarmee de relatie tussen de invloedfactoren en de belangrijke process responses aangetoond kan worden. Met de introductie van Design of Experiments wordt deze training afgesloten. De focus ligt op de statistische technieken die toepasbaar zijn wanneer de ‘process response parameter’ continu is.

Dag 1
• Statistische concepten
– Population vs. Sample, Normaalverdeling
• Data Types, eigenschappen van Continuous Data
• Introductie van Minitab® Statistical Software
• Beschrijvende Statistiek
• Exploratory Data Analysis
– Histogrammen (Dotplot), Boxplot, Scatterplot, Matrixplot
• Control Charts for Continuous Data Correlation
• Meetsysteem evaluatie, Gage R&R voor Continuous Data
• Process Capability, Cp and Cpk (Pp and Ppk)
• Hypothesis Testing (deel1), 1sample & 2sample T-test, F-test

Dag 2
• Hypothesis Testing (deel2)
– ANOVA
– Test for equal variances
• General Linear Model (GLM)
• Regressie
• Power and Sample Size
• Outliers, Grubb’s Outlier Test
• Introduction to Design of Experiments (DOE)

Joost van der Heijden Design for Six Sigma Green Belt

Joost van der Heijden – Holland Innovative

Cursusduur en aantal deelnemers:
2 dagen van 9.00 tot 17.00 uur.
Maximale groepsgrootte: 16.
De Basic Statistics Course kan ook incompany worden gegeven.

Docent:
Ir. Joost van der Heijden – Master Black Belt bij Holland Innovative

Locatie en kosten:
Eindhoven: High Tech Campus 9 (Bèta Building)
De kosten bedragen €995 (excl. BTW) per deelnemer. Inbegrepen zijn de 2 trainingsdagen, uitgebreid cursusmateriaal, dagelijkse lunch en drank..

Vragen?
Heeft u een vraag over een van onze opleidingen?
Wilt u graag de mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over de mogelijkheden.

Martijn van Raamsdonk
Opleidingsmanager

T: +31 (0)40 851 4611
E: academy@holland-innovative.nl

.

Download Flyer
Beoordeling door klanten: 8.4/10 - 155 beoordelingen
X