Advanced Statistics Course

Hoe gaat u een experiment opzetten? Hoe moet u de data analyseren die nodig zijn om op feiten gebaseerde beslissingen te nemen? Veel engineers hebben met deze onderwerpen te maken. Het gebruik van statistische software stelt u in staat om data te analyseren en een heldere experimentplanning te maken die getest is op project specifieke hypotheses en waarmee u de resultaten kunt presenteren.

StatapultDeze driedaagse training is bedoelt om uw kennis van statistiek op een hoger plan te brengen zodat de statistische tools gebruikt kunnen worden om complexe experimenten te plannen en te analyseren. Deze training sluit aan op de hoofdlijnen die in de Basic Statistics Course zijn behandeld. Theorie en praktijk zullen elkaar afwisselen door middel van het gebruik van een Katapult spel waarmee ervaren wordt hoe u een goed Design of Experiments op kunt zetten.

Deze training bouwt verder op de statistische methoden die in de Basic Statistics Course aan bod kwamen. De focus van de training ligt op ‘hoe u het ontwerp van een experiment plant, uitvoert en analyseert’. Dit zal gedaan worden aan de hand van een eenvoudige en logische 13-stappen methode. De meeste statistische technieken die nodig zijn voor deze methode zijn al tijdens de basistraining geïntroduceerd. In deze training zullen ze kort herhaald worden en verder uitgebreid met nieuwe analyse technieken en zullen al bekende technieken verder uitgediept worden.

De nadruk ligt op het maken en analyseren van een ‘Design of Experiments’ (DOE). U gaat leren een experiment op te zetten en hoe u moet omgaan met de vele parameters in het eigen experiment, met het niet-lineaire gedrag van de uitkomsten etc. Het resultaat van een DOE is een statistisch proces model. Met dit model kunt u de optimale settings van een proces bepalen. Verder kan het model ook gebruikt worden om het effect van de spreiding van de input parameters op de uitkomsten te onderzoeken. Hiervoor wordt de Monte Carlo simulatie techniek geïntroduceerd.

Dit is een interactieve training. Het is daarom aan te raden om de eigen data en voorbeelden mee te nemen naar de training. Door middel van het doen van praktische opdrachten raakt men vertrouwd met de statistische methoden en tools en de voordelen ervan.

• Definieer het doel – Proces Model
• Meetsysteem evaluatie
• verzamel proceskennis
• Bepaal de kritische X-en – Hypothesis Testing (deel 1)
– t-tests (1 sample, 2 sample, paired t-test)
– Non-parametrische testen (Sign, Wilcoxon, Mann-Whitney)
• Hypothesis Testing (part 2)
– ANOVA, GLM
– Regressie analyse
• Niet-normale data – Transformaties
• Power & Sample Size
• Design of Experiments
– korte introductie
– Fractional factorial designs
– Response surface designs (CCD, BBD)
– Split plot designs
• Monte Carlo simulaties
• Confirmation run

Deelnemers zullen gedurende de training praktische voorbeelden gebruiken en oefeningen doen om de theorie te verduidelijken. Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van het statistische software programma Minitab®. Deelnemers hebben een laptop met Excel en Minitab® nodig. Er is een gratis 30 dagen proefversie beschikbaar op www.minitab.com.

Joost van der Heijden Design for Six Sigma Green Belt

Joost van der Heijden – Holland Innovative

Cursusduur en aantal deelnemers:
3 dagen van 9.00 tot 17.00 uur. Maximale groepsgrootte: 16. De Advanced Statistics Course kan ook incompany worden gegeven.

Docent:
Ir. Joost van der Heijden – Master Black Belt bij Holland Innovative

Locatie en kosten:
Eindhoven: High Tech Campus 9 (Bèta Building)
De kosten bedragen €1475 (excl. BTW) per deelnemer. Inbegrepen zijn de 3 trainingsdagen, het cursusmateriaal en uitgebreide lunch.

Vragen?
Heeft u een vraag over een van onze opleidingen?
Wilt u graag de mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over de mogelijkheden.

Beta Building High Tech Campus Eindhoven

Locatie Eindhoven

Martijn van Raamsdonk
Opleidingsmanager

T: +31 (0)40 851 4611
E: academy@holland-innovative.nl


Download Flyer